Android Nougat: Συνεχίζει την αργή άνοδο εν όψει της έλευσης του Android O

android nougat distribution, Android Nougat: Συνεχίζει την αργή άνοδο εν όψει της έλευσης του Android O

Η Google ανακοίνωσε τα νέα στοιχεία που αφορούν στην υιοθέτηση των διάφορων εκδόσεων του mobile λειτουργικού της συστήματος, Android. Μήνα με τον μήνα το Android Nougat ανεβαίνει, αλλά με αργούς ρυθμούς.

Με τον ρυθμό που γίνεται η υιοθέτηση του Android Nougat, δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει άλλες εκδόσεις, μέχρι την κυκλοφορία του Android O, η οποία είναι πολύ κοντά. Φυσικά το Android O θα ξεκινήσει να παίρνει μερίδιο αγοράς από το Nougat, όταν μεγάλες εταιρείες όπως Samsung, LG, Sony, Huawei, HTC κλπ., ξεκινήσουν να αναβαθμίζουν τις ναυαρχίδες τους.

android nougat distribution, Android Nougat: Συνεχίζει την αργή άνοδο εν όψει της έλευσης του Android O

Τα στοιχεία της Google δείχνουν ότι Nougat και Marshmallow είναι σε άνοδο, με ποσοστά 2% και 0.5%, αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες εκδόσεις έχουν πτωτική πορεία. Για τον Αύγουστο, την πρωτιά έχει το Marshmallow με 32.3%, ακολουθεί το Lollipop με 29.2% και το KitKat έπεσε στο 16%. Το Android Nougat είναι στο 13.5% των συσκευών. Στο τέλος της κατάταξης είναι Jelly Bean (7.6%), Ice Cream Sandwich (0.7%) και Gingerbread (0.7%).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
leon

16 % εχουν ακομη 4.4; Νομιζω η google τα εχει κανει μανταρα…

KnightRider

To έχω πει αρκετές φορές ότι το Nougat είναι fail !!

BILL

Λέτε το Ζ5 να πάρει το Android O

alxgiann

@leon Στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται πολλά εκατομμύρια android TV boxes που είναι ακόμα σε λειτουργία. Σε κανά χρόνο από σήμερα, αυ΄το το ποσοστό θα έχει μετακινηθεί και μοιραστεί στις εκδόσεις 5.1 και 6.0 καθώς θα αρχίσουν οι χρήστες να τα αλλάζουν με καινούρια..

jimaras

ρε παιδια λιγο γρηγορα δεν περνανε τα λειτουργικα συστηματα?νεο και καθε χρονο?πιστευω καθε 2 με 3 χρονια επρπε να βγαινει λειτουργικο για να μην μενουν νεες συσκευες χωρις το επομενο λειτουργικο αμεσως!!τι να πω σε λιγο δεν θα εχουν νεα features να βαλουν και θα ερθουν σε αδιεξοδο..

bezilys

Μην ανησυχείς αυτές ενημέρωση από χρόνο σε χρόνο δεν έχουν καμία σπουδεα αλλαγή. σπουδεα αλλαγή βλέπεις ασπουμε μετα από 3 χρόνια

theo

Η μεγαλύτερη αποτυχία του android. είναι το Nougat, και έπεται συνέχεια με το android O.
Ο κόσμος κουράστηκε να αγοράζει καινούργιες συσκευές, και προτιμάει να μείνει στις παλαιότερες.

Αλέξανδρος

@theo από που το συμπέρανες αυτό; Ξέρεις ότι από Nougat μετέπειτα πάει, δειλά δειλά να μετατρέψει το κινητό σε pc. Στην nougat έβαλαν στο κώδικα οι εφαρμογές να ανοίγουν σε παράθυρα ( χωρίς root αλλά πρέπει να μπεις στις “επιλογές προγραμματιστή” ) και γενικά καλυτερεύουν την πολυδιεργασία ( multitasking ) στην έκδοση αυτή. Έχουμε μέλλον να δούμε ακόμη στην O αλλά το να λέμε ότι η Nougat είναι η απόλυτη αποτυχία είναι τουλάχιστον Υπερβολή.

Το ότι δεν μπήκε στις ναυαρχίδες ακόμη σε αυτό φταίνε οι κατασκευαστές.

bezilys

@Αλέξανδρος αυτί με τα παράθυρα υπήρχε και στις παλιότερες έκδοσης είτε σε ξεχωριστή εφαρμογή είτε στο ίδιο το ui πχ στα παλιά Sony

theo

@Αλέξανδρος: Από που το συμπέρανα;
Μα, φυσικά, από το απογοητευτικό ποσοστό του.
Ναι, είναι η καλύτερη έκδοση του android, έως τώρα (το έχω κι εγώ στο Samsung Galaxy Note 5), οι αριθμοί, όμως, δείχνουν ότι είναι και η πιο αποτυχημένη έκδοση.
Όσο οι εταιρείες αργούν ή κάποιες από αυτές αρνούνται να δώσουν αναβαθμίσεις, τόσο θα μεγαλώνει το ποσοστό των χρηστών που θα μένουν στις παλαιότερες εκδόσεις.

Αλέξανδρος

@bezilys μη μπερδεύεσαι με τις “μικροεφαρμογές” της Sony, Lg, Sammy κ.τ.λ. που τις έφτιαξαν αποκλειστικά για την δική τους Rom ( ή και άλλες “floating” που υπάρχουν στο store ). Εδώ μιλάμε για όλες τις εφαρμογές του Store να αλλάζουν “συμπεριφορά” όταν αλλάζεις το ui από κινητό σε pc και οι εφαρμογές να ανοίγουν σε παράθυρα όπως τα Windows δηλαδή ( το να αλλάζεις mode από κινητό σε pc φυσικά δεν είναι απαραίτητο απλά στο δίνω σαν παράδειγμα για να καταλάβεις, μπορούν να ανοίγουν και κατευθείαν σε παράθυρα όταν είσαι σε mobile mode αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι ψιλό άβολο ). Αυτό πριν το κάναμε με το xhalofloatingwindow module από το xposed και φυσικά root και δούλευε καλά ΑΛΛΑ όχι τέλεια. Τώρα που το ενσωμάτωσε στον κώδικα η google οι εφαρμογές δουλεύουν κανονικά. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στον “ντόκρορα android” της Ελλάδος φυσικά, έχει ανεβάσει άρθρο που λέει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και τι launcer πρέπει να βάλεις για να έχεις εμπειρία pc όταν συνδέεις το κινητό με την tv-monitor. @theo αν το θέτεις έτσι από πλευράς αριθμών εντάξει, αλλά όταν θα βγει η O θα ανεβεί η nougat. Πάντα έτσι ήταν στο android δυστυχώς, όταν βγει η νέα,… Συνέχεια »

bezilys

@Αλέξανδρος Από σο ξέρω δεν υποστιριζει όλες τις εφαρμογές αυτο το split screen τουλάχιστον σε μένα που δοκίμασα δεν δούλευει σε όλες. Διόρθωσε με άμα κάνω λάθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.