Android Oreo: Εξακολουθεί να υιοθετείται με ρυθμούς… χελώνας

Android Oreo εξακολουθεί υιοθετείται ρυθμούς χελώνας, Android Oreo: Εξακολουθεί να υιοθετείται με ρυθμούς… χελώνας

Η Google δημοσίευσε για άλλο έναν μήνα τα στατιστικά κατανομής των εκδόσεων του Android στις συσκευές ανά τον κόσμο. Η διακύμανση δεν έχει διαφοροποιηθεί πολύ από τις προηγούμενες δύο δημοσιεύσεις, με το Android Oreo να αδυνατεί να ξεπεράσει το… φράγμα του 1% για άλλον έναν μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε η Google, οι νεότερες εκδόσεις του Android, 8.0 και 8.1 Oreo είναι εγκατεστημένες μόλις στο 0.7% των smartphones/tablets παγκοσμίως (0.5% και 0.2% αντίστοιχα). Μάλιστα, κάτω από το Oreo βρίσκονται μόνο τα Ice Cream Sandwich (0.5%) και Gingerbread (0.4%). Τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης εξακολουθεί να κρατά το 6.0 Marshmallow που με εκείνο λειτουργούν το 28.6% των συσκευών. Ακολουθούν τα 7.0 / 7.1 Nougat με 26.3% συνολικά (21.1% και 5.2% αντίστοιχα), πίσω τους οι δύο εκδόσεις του Lollipop με 25.1% (5.7% / 19.4% για τις κυκλοφορίες 5.0 και 5.1) και αρκετά πιο κάτω το KitKat με 12.8%.

Εν τέλει, μεταξύ των Oreo και KitKat είναι οι εκδόσεις του Jelly Bean με συνολικό ποσοστό το 5.6%. Αξίζει να σημειωθεί πως το Nougat σημείωσε μέσα σε έναν μήνα αύξηση 3%, κάτι που σημαίνει πως η πλειοψηφία των κατασκευαστών αναβαθμίζει ακόμα πολλές συσκευές σε ένα λογισμικό που είναι ήδη “ξεπερασμένο”, την στιγμή που το Oreo παρουσίασε αύξηση μόλις 0.2%. Στην πραγματικότητα, ο όγδοη κύρια Android έκδοση έχει εγκατασταθεί (ή είναι εγκατεστημένη σε smartphones που ενεργοποιήθηκαν πρώτη φορά) μόλις στο 0.4% των συσκευών μέσα σε δύο μήνες (!). Ας ελπίσουμε η επόμενη περίοδος να επιφυλάσσει καλύτερα ποσοστά για τις εκδόσεις 8.0 / 8.1…

Android Oreo εξακολουθεί υιοθετείται ρυθμούς χελώνας, Android Oreo: Εξακολουθεί να υιοθετείται με ρυθμούς… χελώνας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αλεξανδρος κεντανιδης

Το πγρε κανενας se s5? Galaxy

NtinosMD

…. φημες λενε πως την πηρε ο εξωγηινος του Υμηττου στο s5! Κανε τον κοπο κ ρωτα τον λιγακι…

Παύλος

λογικο το βλεπω αφου δε βγαινει γρηγορα σε ολες τις συσκευες και επισης συσκευες 2 χρονων σπανια παιρνουν την ενημερωση ενω το ios το παιρνουν μεχρι και συσκευες 3 χρονων

Nikopoup

@αλεξανδρος κεντανιδης ευτυχώς όχι και δεν θα υποχρονισει τους επεξεργαστές του

Wave

Κάτσε με την παλια έκδοση τότε και πες τους και ευχαριστώ που δεν σε αναβαθμίζουν στην τελευταία έκδοση.

nikopoup

@Wave αν αναφέρεσαι σε μένα δεν με απασχολεί, μιας και αλλάζω συσκευή κάθε χρόνο. Για τους υπόλοιπους ούτε με απασχολεί. 🙂 Φιλικά πάντα

Chris _BMW

@Nikopoup

Δεν υποχρονιζει η έκδοση του λειτουργικού απο μόνη της . Ο κυρίως υπαίτιος γιαυτο εναι η κατάσταση της μπαταρίας σου .Δηλαδη για να σου δώσω να καταλάβεις αν αυτή τη στιγμη αγοράσεις ένα 6s καινουργιο ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple δεν υπόκειται σε κανένα είδος υπό χρονισμού οπως αναφέρεις .
Καλο θα ειναι να μην παραπληροφορείτε.

Nikopoup

@Chris_BMW σας θιξαμε την εταιρεία? Δεν θα το συνεχίσω μιας και υπήρξε άρθρο περί του θέματος. Καλό μεσημέρι

Paull

@Παύλος

Και λίγα χρόνια λες..επειδή έχω σπίτι και ένα iphone 5 του 2011 πήρε μέχρι και την 10 άρα το 2017

One

Τα τηλέφωνα της Sony & Google είναι όλα αυτά φαντάζομαι.

giorgosaero

Nikopoup μόνο και μόνο από το ποστ σου (νούμερο 4) καταλαβαίνει κανείς το κόμπλεξ σου για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Chris _BMW

@Nikopoup

Το οποιο προφανώς και δεν διάβασες ..

Είπαμε .. ψύχωση

Βασίλης

Γνωρίζει κανένας για ενημέρωση του Moto G5S; Είναι απίθανο συσκευή 5 μηνών, να μην πάρει το Oreo! Έχω ψάξει εδώ και εκεί σε σελίδες, αλλά δε βρήκα κάτι, για το αν και το πότε θα ενημερωθεί.

Rizo

Ρ

Rizo

Ρε παιδιά κι εγω Android είχα, έχω και θα έχω ΑΛΛΑ απο αναβαθμίσεις είναι άστα να πάνε!!
Ευτυχώς είχα Sony που πήρε πολύ καλά αναβαθμήσεις και τώρα η Samsung βλέπω δίνει το 8 ακόμα και στο S6. Οπότε το S8 έχει μέλλον…
Αλλά είναι ντροπή να είναι στο 0,7% μετά απο τόσους μήνες!!!!
Πόσο κατακερματισμός πια….

Παύλος

Πλεον με χαρακτηριστικα που εχουν τα κινητα τουλαχιστον τα 400 ευρω και πανω μπορουν να δεχονται 2 ενημερωσεις τουλαχιστον. εγω τωρα εχω το p10 και σκεφτομαι και απορω αν θα παρω το android P ενω κανονικα πιστευω θα επρεπε να ειναι σιγουρο

Γιωργος11

@One Λογικό είναι αφού η άλλες εταιρίες αναβαθμίζουν πιο γρήγορα από άλλες εταιρίες. Έχω το SONY XPERIA X και περιμένω με υπομονή το ANDROID 8.Αν και η OTA αναβαθμίσεις αργουνε πιο πολύ. Δν ξέρω καν αν θα πάρω Android 8.1 και πότε θα πάρω το 8

Nikopoup

@giorgosaero για να καταλάβεις το κόμπλεξ μου με την Apple έχω πιο πολλές συσκευές της αυτή τη στιγμή πάρα android.
@Chris_BMW μια χαρά το διάβασα. Είχα και πρόβλημα με το όλο 6s στο οποίο άνοιγες την κάμερα και έπεφτε η μπαταρία από το 45 στο 25 αλλά δεν βγήκα να το κράξω στα site. Άλλοι έχουν την ψύχωση να υποστηρίζουν την εταιρία τους όταν τους την θίγουν.

Solon

Εγώ δεν αγοράζω πλέον συσκευή αν δεν υποστηρίζει Project Tremble. Και το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι οι καταναλωτές εάν θέλουν να αλλάξουν πολιτική οι εταιρίες. Η εφαρμογή του θα δώσει τέλος στον κατακερματισμό και στις αργές ενημερώσεις ενώ θα κάνει και πολύ ποιο εύκολη την δημιουργία custom roms.
Είμαι πολύ περίεργος να δω εάν το Galaxy S9 θα υποστηρίζει το Treble. Γιατί εκεί θα φανεί ποιες είναι οι προθέσεις των εταιριών σχετικά με το Project της Google.

Nick

Με κάνει να νιώθω super exclusive αυτό το 0.5% με το XZ Premium χαχα. Αν ήταν κόμματα το δικό μας δεν θα έβλεπε ούτε καν με κυαλια την βουλή.

djfapples

Nick εσύ μη μιλάς εσύ πήρες εργαλείο κ καθάρισες

Λευτέρης

“όγδοη κύρια Android έκδοση”
Δέκατη τέταρτη είναι.
Το ότι γράφει οχτώ μπροστά δεν έχει να λέει κάτι

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ιστορία_εκδόσεων_του_Android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.