Android P: Αναγκάζεται να υποστηρίξει επίσημα το notch

Android P αναγκάζεται υποστηρίξει επίσημα notch, Android P: Αναγκάζεται να υποστηρίξει επίσημα το notch

Η Google δημοσίευσε πριν λίγο το πρώτο developer preview της επερχόμενης ένατης κύριας έκδοσης του Android OS ονόματι Android P. Όσοι έχουν πρόσβαση στο “ανώριμο” λογισμικό έγιναν μάρτυρες αρκετών νέων αλλαγών, περιλαμβανομένης και μιας αναπάντεχης… αποδοχής.

Συγκεκριμένα, η Google αναγκάστηκε να αποδεχτεί το περίφημο notch στην κορυφή των οθονών των νεότερων smartphones, υποστηρίζοντας το επίσημα. Αυτό σημαίνει πως το Android P δίνει την δυνατότητα στους developers και τους προγραμματιστές να πειραματιστούν με εφαρμογές, έχοντας ταυτόχρονα στο νου τους την ύπαρξη μιας εγκοπής στο πάνω μέρος της οθόνης. Αποδείξεις της συγκεκριμένης είδησης αποτελούν δύο εικόνες που προέρχονται (κατά πάσα πιθανότητα) από το Android Studio (επίσημο πρόγραμμα ανάπτυξης λογισμικού για το Android).

Android P αναγκάζεται υποστηρίξει επίσημα notch, Android P: Αναγκάζεται να υποστηρίξει επίσημα το notch

Στην μια εικόνα (που βλέπετε στην αρχή του άρθρου) φαίνεται η επιλογή ύπαρξης εγκοπής, “cutout” όπως αναφέρεται, στην οθόνη. Η δεύτερη (που βλέπετε ακριβώς από πάνω) φανερώνει την μεταφορά του ρολογιού στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης, κάτι που θα επιτρέψει στην πάνω δεξιά γωνία να λειτουργεί ως μέσο ανάπτυξης ενός μενού επιλογών, ακριβώς όπως συμβαίνει στο iPhone X. Εφόσον τα Android smartphones που ενσωματώνουν “πιγούνι” πληθαίνουν όλο και περισσότερο, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που το Essential Phone ήταν μόνο του στην συγκεκριμένη κατηγορία, είναι λογικό η Google να αναγκάζεται να το υποστηρίξει.

Προς το παρόν, γνωρίζουμε σίγουρα πως τα επερχόμενα Huawei P20 smartphones θα φέρουν και εκείνα notch στην κορυφή της οθόνης τους. Θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα πως θα ακολουθήσουν αρκετές άλλες συσκευές με το ίδιο χαρακτηριστικό. Στην ουσία, ήταν θέμα χρόνου μέχρι η Google να αποδεχθεί την νέα αυτή τάση που ξεκίνησε η μεγάλη αντίπαλος Apple με το επετειακό iPhone της. Μπορεί η Essential να παρουσίασε πρώτη την ιδέα, όμως ήταν το Cupertino που “πλάσαρε” το notch ως ένα κομμάτι design και όχι ως αναγκαίου κακού για την δημιουργία bezel-less πρόσοψης. Από εδώ και στο εξής η αγορά κινητών τηλεφώνων θα γεμίσει με… notch είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

χτύπα παλαμάκια 👏 η Apple και τα γιουσουφάκια της χορευουν!

Chris_BMW

Η Samsung δεν το έχει υιοθετήσει ..
Η ίδια η Google στα δικά της Pixel ομοίως ..

ΟΜΩΣ οι πωλήσεις ειναι αυτές που κάνουν κουμάντο . Και οι Κινέζοι -που το έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλοι -ειναι αυτοί που πουλάνε και κάνουν και κουμάντο απο οτι φαίνεται ..

Λυπάμαι πολυ ..

Εμένα προσωπικά που το δούλεψα το Χ απο έναν συνάδελφο δεν μπορω να πω πως με ενοχλεί .. Περιμένω να δω πως θα δουλεύει αυτό το apex με ενσωματωμένο ηχείο και αναδυόμενη κάμερα (κρατάω τις επιφυλάξεις μου εδω για την άψογη λειτουργία του μηχανισμού ) για να δούμε που θα παμε ..

giannis

Υπομονή παιδιά. Σε καμιά 5ετία που θα το καταργήσει η apple θα το καταργήσουν και οι android συσκευές.

Σταύρος Χρι

Το είχα γράψει και παλιότερα. Καλώς η κακός αυτο ειναι το μελλον του bezeless και οχι οι κυρτες οθόνες… Αρέσει δεν αρεσει, έτσι ειναι…. Προσωπικά που δούλεψα λιγο το Χ σταμάτησε να με ενοχλεί στο πρώτο 5λεπτο

gtsip

Σιγα το πρωτοποριακο feature που γινεται κ λογος

Νικος

Μετα το χαζο 18:9 ηρθε το ακομα πιο χαζο notch…Λυπαμαι πραγματικα αυτους που υποστηριζουν αυτα τα χαρακτηριστικα…

Makis

Τους γλεντάει όλους η Apple….

Giorgosgek

@σταυρος χρι γιατι bezeless κυρτο οπως το s8 που πουλαει σαν τρελο δεν γινεται η bezeless χωρις notch οπως αρκετα κινεζικα;

George

Πραγματικά λυπάμαι. Αχρηστη εντελώς ιδέα μόνο και μόνο για να πούμε οτι πρωτοτυπίσαμε σε κάτι. Παλιά ζήλευαν την apple για την πρωτοτυπία της. Φαίνεται όμως ότι την ζηλεύουν και τώρα που ξέμεινε από πρωτοτυπίες και άρχισε τις μα*@*ίες. Λυπάμε, αλλά δεν θα πάρω.

ΝΙΚΟΣ

Ο Κόσμος των smartphone βυθίζεται στην γελοιότητα. full screen , notch, 18,5-19/9 αναλογία, 5 κάμερες, αναδυόμενα modules, κατάργηση jack.Σε αναμονή για τα αναδιπλούμενα ,να δω που θα πάει η ιστορία αυτή.

NikosAr

Χαχαχα ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.