Android, Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό προϊόν στην ιστορία

Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη ανάπτυξη του Android στον κόσμο των φορητών συσκευών και παρακολουθήσαμε την πλατφόρμα να φτάνει και να ξεπερνάει τον ανταγωνισμό. Φαίνεται ωστόσο πως μπορεί να γίναμε μάρτυρες κάποιου μεγαλύτερου γεγονότος από μία κυρίαρχη δύναμη στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων για φορητές (και μη) συσκευές.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Android είναι πιθανό να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν στον τεχνολογικό κόσμο. Τα δεδομένα και το διάγραμμα προέρχονται από την εταιρεία Asymco και τον αναλυτή Horace Dediu.

Όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα, υπάρχουν πολλά επιτυχημένα προϊόντα, μαζί με τον βαθμό υϊοθέτησης σε σύγκριση με το διάστημα που πέρασε από την διάθεση του προϊόντος στην αγορά για να φτάσει αυτό το νούμερο. Οι φορητές πλατφόρμες της περασμένης γενιάς αποκαλύπτουν μερικά εντυπωσιακά νούμερα, με το Symbian να αγγίζει τους 450 εκατομμύρια χρήστες, αν και πήρε 11 χρόνια (44 τρίμηνα) στην πλατφόρμα για να φτάσει αυτό το νούμερο. Η BlackBerry είδε 225 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε 43 τρίμηνα ενώ τα Windows Mobile έφτασαν τους 72 εκατομμύρια χρήστες σε 30 τρίμηνα.

Και τότε είναι που έγινε η… έκρηξη. 23 τρίμηνα μετά την διάθεση του, το Apple iOS έφτασε τους 700 εκατομμύρια χρήστες. Το Android ωστόσο, μέσα σε μόλις 5 χρόνια (20 τρίμηνα) έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες! Το Facebook έφτασε και αυτό τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες, αλλά χρειάστηκε πολύ μεγαλύτερο διάστημα για να το επιτύχει.

Android OS fastest growing, Android, Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό προϊόν στην ιστορία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Βλέπω ρομπότ παντού :-*

tiamat

το καλυτερο λειτουργικο ever . ενα πραγματικο φαινομενο!!!! μεχρι και το fb καθυστερησε να πιασει τα νουμερα του android!!και οσοι λενε για lag και τετοια χαζα ειναι απλα τελειως ασχετοι και δεν εχουν πιασει ΠΟΤΕ pure android συσκευη στα χερια τους να δουν ποσο ομαλα λειτουργει η’ το κρινουν απο τα αδυναμα κινητα των 150ευρω που ειναι για πεταμα

τωρα στην 4.3 και 4.4 ωριμοτερο και τελειοτερο απο ποτε δεν εχει αντιπαλο, ομως αυτο δεν ειναι καλο για εμας γιατι η google θα μας τρελανει στις διαφημισεις!!! πραγματικα δεν τις αντεχω αλλο!!! με εχουν κουρασει ψυχολογικα παρα παρα πολυ!

Darth

@tiamat το δημοφιλέστερο ναι το πληρέστερο (αυτή την στιγμή ναι) αλλά όχι και το καλύτερο το καλύτερο ήταν το meego που το σκότωσαν πριν καλά καλά περπατήσει
android είναι ένα είδους virtual mashine σε java που κάθετε πάνω σε Linux kernel……. δεν είναι και ότι καλύτερο….. (από πολλές απόψεις…..) αλλά τι να κάνουμε αυτό διάλεξε το goole να αγοράσει και με αυτό προχωράει…………. και ΔΥΣΤΙΧΟΣ δεν υπάρχει κάποιο άλλο os που να το έχουν αγκαλιάσει κατασκευαστές και να παρέχει ίδιες δυνατότητες (ακόμη έστω)

azriel84

@tiamat

Καλά τα λες, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτά τα κινητά των 150€ για πέταμα, αυτό το άρθρο και η ανάπτυξη που αναφέρει πολύ απλά δεν θα είχαν γραφτεί. Πιο εντυπωσιακό είναι το νούμερο των 700 εκατομμυρίων της Apple αποκλειστικά με high end συσκευές παρά το 1 δις – συνονθύλευμα των άπειρων συσκευών Android, φθηνών (για πέταμα), ακριβών (τούμπανα) και φθηνών τουμπάνων (Nexus, Mi3 κτλ).

Θα συμφωνήσω απόλυτα βέβαια για τις εκδόσεις από 4.1 και πάνω, το θεαματικό του “στρώσιμο” και τον βομβαρδισμό διαφημίσεων.

mimbos

@darth σχετικα με meego +1000

kVel

Θα συμφωνήσω με τον azriel84, αν δεν υπήρχαν τα κινήτα της κατηγορίας 150-200 δεν νομίζω πως θα είχε τέτοια ανάπτυξη… Και δεν νομίζω πως θα υπήρχε και αυτό το άρθρο τώρα.

aris

Όλα καλά μεχρι στιγμής, μόνο μην μας σκίσουν στις διαφημίσεις και πουμε τον δεσπότη παναγιώτη μια μέρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.