Software

Android: Γιατί οι χρήστες σβήνουν περισσότερα apps από τoυς κατόχους iOS;

Όλοι μας κατά καιρούς κατεβάζουμε εφαρμογές, τις οποίες είτε δεν χρησιμοποιούμε ποτέ και τις έχουμε στο κινητό να πιάνουν χώρο (μέχρι να βγει η ειδοποίηση “μνήμη πλήρης”). Όσον αφορά στους χρήστες Android και iOS συσκευών, υπάρχουν διαφορές σχετικά με το πόσες εφαρμογές σβήνουν.

Σύμφωνα με το AppsFlyer, το οποίο παρακολούθησε πάνω από 20 εκατ. app uninstalls το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016, κατά μέσω όρο οι 3 στις 10 εφαρμογές σβήνονται από τη συσκευή. Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία από μόνη της, όμως οι ερευνητές χώρισαν τα αποτελέσματα ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα.

Κατά μέσο όρο ένα Android app έχει διπλάσια πιθανότητα να σβηστεί, συγκριτικά με ένα iOS app. H AppsFlyer αναφέρει ότι η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στο ότι τα iPhone και iPad έχουν περισσότερο χώρο από μια μέση Android συσκευή.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι κάτοχοι Android είναι πιο πιθανό να σβήσουν ένα mobile game από τους iOS. Μάλιστα τα στατιστικά δείχνουν ότι σε ένα τεράστιο ποσοστό (43%), τα Android παιχνίδια σβήνονται από τη συσκευή. Από την άλλη, όσοι έχουν στα χέρια τους συσκευή με iOS είναι λιγότερο “επιθετικοί”. Ρίχνουν στο καλάθι των αχρήστων μόλις το 13% των games.

Η AppsFlyer επισημαίνει ότι τα ποσοστά απεγκατάστασης είναι τα χαμηλότερα στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, οι αναπτυσσόμενες αγορές – όπου κυριαρχούν τα οικονομικά smarthones- έχουν πολύ υψηλά ποσοστά. Επομένως, στις ΗΠΑ έχουν πιο ακριβά κινητά με περισσότερη χωρητικότητα. Αντιθέτως στις αναδυόμενες αγορές, στα πιο φθηνά smartphones η ενσωματωμένη μνήμη είναι πιο περιορισμένη, εξού και τα παραπάνω ποσοστά.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Νοεμβρίου 2016 21:17

Σχόλια

  • Λογικο δεν ειναι; Στις αναπτυσσομενες αγορες κυκλοφορουν συσκευες με 8 γιγα ή ακομα και με 4. Εγω παντως στην κυρια συσκευη μου σβηνω οτι δε χρειαζεται και ας εχει χωρο. Δε μπορω να γινεται χαμος χωρις λογο. Σε κατι αλλες που εχω για να παιζω στο σπιτι, δε σβηνω τιποτα

  • Βασικό θέμα είναι και θετικό για android κινητά είναι ότι έχουν πολλές εφαρμογές δωρεάν σε σχέση με το ios λειτουργικό. Μάλιστα εφαρμογές που είναι δωρεάν σε android τις πληρώνεις στο ios. Αποτέλεσμα να δοκιμάζουν πολλές φορές εφαρμογές και να διαγράφουν πιο συχνά.
    Τώρα για θέμα μνήμης στα περισσότερα android έχεις δικαίωμα επέκτασης μνήμης με κάρτα...

  • Και εγώ σβήνω ότι δεν θέλω καλά σε έχω πολύ χώρο.
    Καμία σχέση με την χωρητικότητά. Άλλα ίσως στο σύνολο ισχύει αν κάποιος έχει τηλέφωνο με 4 gb Rom λογικό είναι.

  • Με συγχωρείται κύριοι που λέτε και ξανά λέτε για τις δωρεάν εφαρμογές του αντροιντ αλλά και εγώ αντροιντ έχω και δεν κατεβάζω πλέον!!! Έχει καταντήσει αηδία πια!!! Συνέχεια full screen διαφημίσεις!!!
    Αι στο καλό πια!!!
    Με σκάσανε.
    Καλύτερα να πληρώσω 1€ και να πάρω κάτι που θα μου φανεί ενδιαφέρον παρά να προσπαθώ να κάνω κάτι είτε είναι εφαρμογή είτε είναι παιχνίδι και να μου πετάει συνέχεια full screen διαφήμιση...

  • @Γιώργος σωστός. Και γω το ίδιο κάνω. Εγω δε μπορώ ούτε τις μικρές μέσα στις εφαρμογές. Αν είναι καλή την αγοράζω. Μία εφαρμογή κάνει όσο ένα πακέτο τσίχλες, άντε οι ακριβές όσο ένα πακέτο τσιγάρα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.