Android Wear: Θα αλλάξει σε Wear OS;

android wear αλλαγή wear os android p, Android Wear: Θα αλλάξει σε Wear OS;

Εκπλήξεις μας επιφυλάσσει η Google αφού στην developer preview έκδοση του Android P έχουμε, όπως φαίνεται, αλλαγή ονομασίας του Android Wear σε Wear OS, χωρίς να γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Την αποκάλυψη την έκανε ένας Γερμανός χρήστης του Reddit ο οποίος ενώ ζευγοποιούσε τη συσκευή του με ενα Android Wear Smartwatch, του εμφανίστηκε η ενημέρωση με την ονομασία Wear OS αλλά και με λογότυπο που παραπέμπει στις κουκίδες και τα χρώματα που έχει το Google Assistant.Κάποια εξήγηση δεν υπάρχει προς το παρόν, ενώ το να έχει γίνει λάθος από την πλευρά της Google δεν είναι πιθανό μιας και παρόμοιες αλλαγές σε υπηρεσίες της εταιρείας οι οποίες βρέθηκαν σε πρώιμες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος, παρουσιάστηκαν στην επίσημη κυκλοφορία της εκάστοτε έκδοσης Android.

Το πότε θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη της αλλαγής για το Android Wear είναι άγνωστο μιας και μπορεί να λάβει χώρα στην επίσημη διάθεση του Android P στο τρίτο τρίμηνο του 2018, στο Google I/O το Μάιο ή μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Επίσης καλό θα ήταν να δούμε εαν θα μπορέσουν οι εταιρείες που κατασκευάζουν smartwatches θα μπορούν να εκμεταλλευτούν μια πιθανή εξέλιξη του Android Wear, όχι για να ανακόψουν την πορεία της Apple με το Apple Watch, αλλά για να προσφέρουν κάτι περισσότερο ανταγωνιστικό προς όφελος όσων χρησιμοποιούν συσκευές με αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Wear OPPO

Oppo Watch: Παγκόσμια κυκλοφορία με SnapDragon 3100 και WearOS

Το Oppo Watch έρχεται σε δύο μεγέθη των 46 και 41 χιλιοστών με AMOLED οθόνες 1,91 ιντσών και 1,6 ιντσών αντίστοιχα.

Gear Android Wear OPPO Wear OS

H Oppo θα κυκλοφορήσει smartwatch με Wear OS στις 31 Ιουλίου

Σε μία κίνηση που δε μας έχουν συνηθίσει οι Κινέζοι κατασκευαστές θα προβεί η Oppo, κυκλοφορόντας smartwatch χωρίς proprietary OS.

Gear Android Wear Qualcomm Wear OS

Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

Η νέα πλατφόρμα, κατασκευασμένη στα 12nm, υπόσχεται 85% καλύτερες επιδόσεις με έως και 25% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Gear Android Smartwatches Android Wear Google

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δικό της smartwatch;

Από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Android Wear, κυκλοφορούν φήμες πως η Google σκοπεύει να κυκλοφορήσει το δικό της smartwatch. Οι φήμες για ένα πιθανό “Pixel Watch” ξεκίνησαν στα μέσα του 2018, αλλά η Google δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να κυκλοφορήσει δικό της smartwatch στο άμεσο μέλλον.