Η Apple απολογείται για το πρόβλημα με το FaceTime. Μέχρι την άλλη εβδομάδα υπόσχεται λύση

FaceTime, Η Apple απολογείται για το πρόβλημα με το FaceTime. Μέχρι την άλλη εβδομάδα υπόσχεται λύση

Πριν μία εβδομάδα ακριβώς, σας είχαμε ενημερώσει για το πολύ σοβαρό σφάλμα στο FaceTime που επέτρεπε σε ένα χρήστη του iPhone να ξεκινήσει μια ομαδική συνομιλία και να ακούσει ήχο από κάθε άτομο που κλήθηκε, ακόμη και πριν γίνει δεκτή η κλήση. Η Apple απενεργοποίησε άμεσα σχεδόν τις ομαδικές κλήσεις στο FaceTime, υποσχόμενη ότι θα έρθει αυτή την εβδομάδα η λύση.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα το πρωί από το CNBC, η Apple κυκλοφόρησε μια δήλωση στην οποία εξέφραζε την συγγνώμη της και σημείωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για το πρόβλημα στους διακομιστές της εταιρείας. Ωστόσο, προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε μια ομαδική κλήση στο FaceTime, η Apple θα διανείμει την επόμενη εβδομάδα μια ενημέρωση λογισμικού που θα ενεργοποιεί και πάλι τη λειτουργία σταδιακά σε συγκεκριμένα μοντέλα iPhone.

Η συγγνώμη που σημειώθηκε στη δήλωση (την παραθέτουμε παρακάτω) μας υπενθυμίζει τη συγνώμη που είχε ζητήσει ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook το 2012, όταν η Apple συνειδητοποίησε πόσο κακή ήταν η εφαρμογή των Χαρτών της όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά. Η διαφορά εδώ είναι ότι το πρόβλημα στο FaceTime θα διορθωθεί γρήγορα. Οι χάρτες τελικά είχαν χρειαστεί να “κατέβουν”, υποχρεώνοντας την Apple τότε να ξεκινήσει από το μηδέν με τα δικά της δεδομένα χαρτογράφησης.

“Έχουμε διορθώσει το σφάλμα ασφαλείας των ομαδικών κλήσεων στο FaceTime στους διακομιστές της Apple και θα εκδώσουμε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τη λειτουργία για τους χρήστες από την επόμενη εβδομάδα. Ευχαριστούμε την οικογένεια Thompson για την αναφορά του σφάλματος. Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη στους πελάτες μας που επηρεάστηκαν και όσοι ανησύχησαν για αυτό το ζήτημα ασφάλειας. Εκτιμούμε την υπομονή όλων καθώς ολοκληρώνουμε αυτή τη διαδικασία.”

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι από τη στιγμή που η ομάδα μηχανικών μας έλαβε γνώση των λεπτομερειών που είναι απαραίτητες για την αναπαραγωγή του σφάλματος, απενεργοποίησαν γρήγορα το Group FaceTime και άρχισαν να δουλεύουν για την επιδιόρθωση. Έχουμε δεσμευτεί πως τέτοιου είδους αναφορές, κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να τις μεταφέρουμε στους σωστούς ανθρώπους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Λαμβάνουμε σοβαρά την ασφάλεια των προϊόντων μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες της Apple σε εμάς.” Apple

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.