Apple App Store & Google Play: 17.2 δισ. downloads το πρώτο τριμήνο του 2016

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 οι χρήστες κατέβασαν 17.2 δισεκατομμύρια apps από τα stores του iOS και Android, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sensor Tower. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 8.2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.

Ως συνήθως, η κατηγορία του gaming παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι με 1.95 δισ. downloads από το Apple App Store και 4.7 δισ. από το Google Play. Η κατηγορία των gaming apps είναι 284% και 404% μεγαλύτερη από την αμέσως επόμενη σε iOS και Android, αντίστοιχα. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν γιατί η βιομηχανία του gaming παγκοσμίως έχει αξία 34.8 δισ. δολάρια και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Το App Store σημείωσε 14% αύξηση στην κατηγορία του gaming, ενώ το Google Play αυξήθηκε λιγότερο από 1% σε σύγκριση με πέρσι.

Τα top downloaded games παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την Sensor Tower είναι:

1.Piano Tiles 2
1.Candy Crush Jelly Saga
3.Color Switch
4.Clash Royale
5.Subway Surfers
6.Traffic Rider
7.Clash of Clans
8.My Talking Tom
9.Candy Crush Saga
10.Temple Run 2

apple app store google play downloads, Apple App Store & Google Play: 17.2 δισ. downloads το πρώτο τριμήνο του 2016

apple app store google play downloads, Apple App Store & Google Play: 17.2 δισ. downloads το πρώτο τριμήνο του 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john john

Color Switch και Subway Surfers τα αγαπημενα μου. Το Piano Tiles 2 δεν μαρεσει καθολου

Νικος

Το θεμα δεν ειναι ποσες εφαρμογες εχει καθε πλατφορμα αλλα ποιες ειναι χρησιμες και ποιες συγκεντρωνουνε το ενδιαφερον του κοσμου. πχ φωτογραφια, βιντεο, skype, facebook, instagram, youtube, 20 παιχνιδια, viber. και εκει στα wp βρισκεις τα παντα. τωρα τα υπολοιπα νουμερα και κατασκοποι σε κρεβατια και καφετιερες τον μεσο χρηστη αφηνουνε παγερα αδιαφορο. τα 1.500.000 εφαρμογες αχρηστες και κουραφεξαλα τα ακουω βερεσε.

Νικος31

Με εξαιρεση το Clash Of Clans ολα τα υπολοιπα υπαρχουνε και σε Win. Ασχετο με το θεμα αλλα μας εχουνε ζαλισει τα τρολακια οτι τα Windows δεν εχουνε εφαρμογες. Οτι ειναι χρησιμο και σοβαρο υπαρχει. Τωρα οσον αφορα την ποιοτητα την χρησιμοτητα εκατομμυριων εφαρμογων, η παρουσια του τομ του γατου στο τοπ 10 τα λεει ολα. 20 εφαρμογες ειναι πραγματικα χρησιμες, ολο το υπολοιπο υλικο των Stores ειναι αγγαρεια της μισης ωρας, το δειξανε προσφατα και τα στατιστικα.

Ανακιν

Ναι Νίκο ότι πεις να σαι σίγουρος το 1% που έχετε win αρχίζω να πιστεύω πως είστε όλοι Έλληνες δεν εξηγείται αλλιώς

Νίκος 31

μμμμμμμμμμ, αν δεν κάνω λάθος 10% σε Ευρώπη και Αμερική με μονοπώλιο (σχεδόν), εκτός κι αν έχεις δικές σου στατιστικές υπηρεσίες. + 2 δίς υπολογιστές επίσης, τρομακτικά νούμερα έτσι; Ξυδάκι.

Στο θέμα μας τώρα, με τα τεκμηριωμένα στοιχεία σου, ποιο απο το ΤΟΠ10 της λίστας σου δεν υπάρχει σε WP; Εκτός λίστας οκ, δεν υπάρχει εφαρμογή για καφετιέρα, πλυντήριο, κουζίνα, ηλεκτρική σκούπα, μπέρμπερυ και στρώμα – χαφιέ. Α ξέχασα και το Pornhub, την αγαπημένη εφαρμογή κατόχων Android συσκευών. Δεν το λέω εγώ, αλλά η έρευνα της ίδιας της ιστοσελίδας.

Άντε καλό βράδυ, έχεις ακόμα 15 ώρες να σκεφτείς να μου απαντήσεις, μέχρι το απόγευμα που θα ξαναμπώ.

Sotiris

Nikos31, τα wp βρίσκονται μόλις στο 5 τοις εκατό στις 5 μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και στο 2,4 τοις εκατό στις ΗΠΑ. Παρουσίασαν πτώση πάνω από 40 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο. Δυστυχώς βρίσκεσαι σε πανικό βλέποντας τα wp να υποχωρούν. Βαυκαλίσου ότι το windows store είναι επαρκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Business App Store Apple Apple App Store

Apple App Store: Το sideloading στην Ευρώπη μπορεί να διατηρήσει έλεγχο και χρεώσεις εφαρμογών

Σε ισχύ πρόκειται να τεθούν τις επόμενες εβδομάδες οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την τεχνολογία και η Apple προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Software App Store Apple Apple App Store

Apple App Store: Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα πληρωμών στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να μη δεχτεί την έφεση της Apple για την υπόθεση με εναντίον της Epic.