Apple, φέρνει το έξυπνο σπίτι πιο κοντά με το HomeKit [video]

Όπως το περιμέναμε σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Apple ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του WWDC τη Δευτέρα μια νέα πλατφόρμα η οποία θα έρθει στο iOS 8 και ονομάζεται HomeKit. Με το HomeKit η Apple στοχεύει να φέρει ακόμη πιο κοντά αυτό που αποκαλούμε «έξυπνο σπίτι”. Μέσω του HomeKit ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται λειτουργίες όπως κλείδωμα, φωτισμός, θερμοστάτης μέσω του iPhone ή του iPad.

«Στο άμεσο μέλλον έρχονται στην αγορά πολλές αυτόματες συσκευές για το σπίτι και όλες έχουν την εφαρμογή τους» ανέφερε ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος στο τομέα Software Engineering της Apple. Φυσικά η κάθε συσκευή έχει το δικό της πρωτόκολλο επικοινωνίας, αλλά η Apple θα προσφέρει έναν εύκολο τρόπο στους κατασκευαστές ώστε να ενσωματώσουν τις συσκευές τους στο λογισμικό των iOS συσκευών. Η ενσωμάτωση αυτή θα φέρει και άλλα θετικά καθώς θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Siri ώστε να ρυθμίσει τις συσκευές με φωνητικές εντολές.

Η χρήστες θα μπορούν επίσης να χειριστούν ομαδικά αυτές τις συσκευές με μια απλή εντολή. Ο Federighi αναφέρει ότι με μια απλή εντολή όπως τo «Get ready for bed», στο iPhone ή στο iPad, θα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα φώτα και να κλειδώσουν οι πόρτες.


, Apple, φέρνει το έξυπνο σπίτι πιο κοντά με το HomeKit [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Μπράβο στην Apple! Μια κίνηση που ομολογώ δεν περίμενα να κάνει πρώτη η Apple, αλλά την έκανε. Περιμένω πολλά από αυτή την κίνηση και μου αρέσει πολύ η ιδέα! Βέβαια πρέπει από εδώ και πέρα να προσεχθεί η ασφάλειά μου σε περίπτωση κλοπής ή χάσιμο του κινητού. Μετά από αυτή την κίνηση οι υπηρεσίες Find My Phone πρέπει να γίνουν ακόμα καλύτερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.