Apple, φέρνει το έξυπνο σπίτι πιο κοντά με το HomeKit [video]

Όπως το περιμέναμε σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Apple ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του WWDC τη Δευτέρα μια νέα πλατφόρμα η οποία θα έρθει στο iOS 8 και ονομάζεται HomeKit. Με το HomeKit η Apple στοχεύει να φέρει ακόμη πιο κοντά αυτό που αποκαλούμε «έξυπνο σπίτι”. Μέσω του HomeKit ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται λειτουργίες όπως κλείδωμα, φωτισμός, θερμοστάτης μέσω του iPhone ή του iPad.

«Στο άμεσο μέλλον έρχονται στην αγορά πολλές αυτόματες συσκευές για το σπίτι και όλες έχουν την εφαρμογή τους» ανέφερε ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος στο τομέα Software Engineering της Apple. Φυσικά η κάθε συσκευή έχει το δικό της πρωτόκολλο επικοινωνίας, αλλά η Apple θα προσφέρει έναν εύκολο τρόπο στους κατασκευαστές ώστε να ενσωματώσουν τις συσκευές τους στο λογισμικό των iOS συσκευών. Η ενσωμάτωση αυτή θα φέρει και άλλα θετικά καθώς θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Siri ώστε να ρυθμίσει τις συσκευές με φωνητικές εντολές.

Η χρήστες θα μπορούν επίσης να χειριστούν ομαδικά αυτές τις συσκευές με μια απλή εντολή. Ο Federighi αναφέρει ότι με μια απλή εντολή όπως τo «Get ready for bed», στο iPhone ή στο iPad, θα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα φώτα και να κλειδώσουν οι πόρτες.


, Apple, φέρνει το έξυπνο σπίτι πιο κοντά με το HomeKit [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Μπράβο στην Apple! Μια κίνηση που ομολογώ δεν περίμενα να κάνει πρώτη η Apple, αλλά την έκανε. Περιμένω πολλά από αυτή την κίνηση και μου αρέσει πολύ η ιδέα! Βέβαια πρέπει από εδώ και πέρα να προσεχθεί η ασφάλειά μου σε περίπτωση κλοπής ή χάσιμο του κινητού. Μετά από αυτή την κίνηση οι υπηρεσίες Find My Phone πρέπει να γίνουν ακόμα καλύτερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.