Apple CarPlay, Σύστημα διασκέδασης στο αυτοκίνητο με iOS

Η Apple ανακοίνωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη την είσοδό της στον κόσμο του αυτοκινήτου με το CarPlay, την ενσωμάτωση του iOS στο σύστημα διασκέδασης του αυτοκινήτου μέσω χειρισμών αφής και φωνητικών εντολών.

Η λειτουργία CarPlay είναι η μετονομασία της υπηρεσίας “iOS in the Car” που είχε παρουσιάσει η Apple στο Worldwide Developers Conference το 2013, με τη νέα ονομασία να προκαλεί έκπληξη σε πολλούς.

Σύμφωνα με τον Greg Joswiak, πρόεδρο του iPhone και iOS Product Marketing, η υπηρεσία CarPlay έχει σχεδιαστεί εξ’ ολοκλήρου από την αρχή, για να προσφέρει στους χρήστες την εμπειρία χρήσης του iPhone στο αυτοκίνητό τους με γνώμονα την ελάχιστη απόσπαση της προσοχής τους από την οδήγηση, σημαντικό για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο.

Η υλοποίηση του CarPlay θα ενσωματωθεί αρχικά σε αυτοκίνητα των Ferrari, Mercedes-Benz και Volvo ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki και Toyota.

Επί του πρακτέου, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέουν το iPhone 5s/5c/5 μέσω του Lightning connector με το αυτοκίνητό τους και έτσι θα μεταφέρονται όλες οι τηλεφωνικές λειτουργίες στο infotainment σύστημα του οχήματος. Ο οδηγός θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις, να ακούει voice mails, να έχει πρόσβαση στις επαφές του και να διαβάζει μηνύματα κειμένου μέσω της δυνατότητας ανάγνωσης εισερχόμενων μηνυμάτων που παρέχει το Siri.

Φυσικά οι χάρτες δε θα μπορούσαν να λείπουν από το CarPlay με την καθοδήγηση turn-by-turn να εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου, ενώ η διασκέδαση εμπλουτίζεται με την πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη του iPhone, στα podcast και audiobooks, καθώς και στο iTunes Radio αλλά και μουσικές εφαρμογές όπως Spotify, Beats Music και iHeartRadio. Η υπηρεσία CarPlay θα ενσωματωθεί σε αναβάθμιση του iOS 7 και θα είναι συμβατή με το iPhone 5s, 5c και 5.

apple, carplay, infotainment, geneva, motorshow, Apple CarPlay, Σύστημα διασκέδασης στο αυτοκίνητο με iOS

apple, carplay, infotainment, geneva, motorshow, Apple CarPlay, Σύστημα διασκέδασης στο αυτοκίνητο με iOS

apple, carplay, infotainment, geneva, motorshow, Apple CarPlay, Σύστημα διασκέδασης στο αυτοκίνητο με iOS

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
negiemu

Χαμος!

DiABLO

Ωραία πρωτοπορία! Σε λίγα χρόνια όλα τα αμάξια θα’ναι σαν τον Kitt

Panos7GR

Μπουμ!!! Έγινε η πρώτη κίνηση για να ανοίξει μέτωπο και στα αυτοκίνητα! Επιτέλους ίσως πέσουν οι τιμές και στα carpurers! 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i