Η Apple εξαγοράζει τον “προσωπικό βοηθό” Cue και θέλει Google Now λειτουργίες

Όπως κάνει η Google συχνά-πυκνά, έτσι και η Apple καταφεύγει σε εξαγορές υπηρεσιών, εφαρμογών και start-ups όταν κριθεί απαραίτητο, έστω και αν η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα κρατάει χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τις ανακοινώσεις. Πρόσφατα, η Apple εξαγόρασε την εταιρεία – και βεβαίως κάθε IP που κατέχει – που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή Cue, που είναι μία εφαρμογή σαν προσωπικός βοηθός, και έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Google Now.

Ακόμη δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με το κεφάλαιο που επένδυσε η Apple, ωστόσο κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για $35 εκ. με $45 εκ. ενώ άλλες για ένα ποσό ανάμεσα στα $50 εκατομ. και $60 εκατομμύρια. H εταιρεία πίσω από την εφαρμογή Cue, είχε προσφορά εξαγοράς και από την Dropbox, ωστόσο φαίνεται πως η προσφορά της Apple ήταν πιο ελκυστική. Όσοι χρήστες αγόρασαν πρόσφατα την εφαρμογή Cue Premium, ειδοποιήθηκαν ότι θα λάβουν σύντομα πίσω τα χρήματα τους.

Η Cue ξεκίνησε αρχικά ως Greplin και ήταν μία εφαρμογή “personal assistant” χωρίς ωστόσο να προσφέρει τις δυνατότητες της μηχανής αναζήτησης της Google, που προσφέρει με το Google Now, και χωρίς να προσφέρει συμβατότητα με τα Google Apps. H Cue πάντως μπορούσε να εκμεταλλευτεί δεδομένα από διάφορες υπηρεσίες, ή ακόμα και social media, όπως τα GMail, LinkedIn, Facebook, Twitter, Dropbox και άλλες, και να δημιουργήσει ένα “σχέδιο μέρας” για εσάς. Ο σκοπός της εφαρμογής, ήταν να σας προσφέρει σχετικές πληροφορίες, την κατάλληλη στιγμή.

Φαίνεται, πως η Apple θέλει την εφαρμογή και τις δυνατότητες της, για να την προσαρμόσει στην καρτέλα “Today” στο κέντρο ειδοποιήσεων του iOS 7 και λογικά κάποιες από τις λειτουργίες της θα βρουν τον δρόμο τους προς το Siri.

Apple Cue, Η Apple εξαγοράζει τον “προσωπικό βοηθό” Cue και θέλει Google Now λειτουργίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.