Apple, ετοιμάζει offline λειτουργία της Siri;

Η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα της ψηφιακή βοηθό την Cortana με την επίσημη ανακοίνωση του Windows Phone 8.1 και τώρα είναι η σειρά της Apple να πάει τη δική της Siri ένα βήμα πιο κάτω. Τον περασμένο χρόνο εξαγόρασε μια μικρή εταιρεία, την Novauris που ειδικεύεται στην αναγνώριση ομιλίας και έχει δεσμούς με τον πυρήνα τεχνολογίας και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που στηρίζουν τη Siri.

Πληροφορίες θέλουν τους τεχνικούς της Novauris να εργάζονται ήδη στην Apple για να βελτιώσουν τη Siri. Δεδομένου ότι το δυνατό σημείο της Novauris είναι η επεξεργασία αναγνώρισης φωνής η οποία δεν βασίζεται σε distant servers, είναι πολύ πιθανό η Apple να σχεδιάζει τη λειτουργία της Siri χωρίς σύνδεση δεδομένων.

Φυσικά όλα αυτά είναι εικασίες, όμως αυτή είναι μια λειτουργία που μέχρι τώρα κανένας ψηφιακός βοηθός δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πραγματικά.

, Apple, ετοιμάζει offline λειτουργία της Siri;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Billys

Η mls δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο χωρίς ίντερνετ??

Κώστας Βλαχάκης

Billys, Oι φωνητικές λειτουργίες της MLS απαιτούν πρόσβαση στο ίντερνετ και τους server της.

Billys

Ευχαριστώ πολύ Κώστα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σου πραγματικά είναι η καλύτερη ελληνική ιστοσελίδα για tech news

xaris

Υπάρχει κάτι παρόμοιο για android και HTC σαν τη siri?

forneverarrow

Είναι κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Τι να κάνω το Siri άμα δουλεύει μόνο με Internet; Υπάρχουν ένα σωρό λειτουργίες του που δεν δικαιολογούν τη χρήση δεδομένων π.χ. η αναζήτηση στο ημερολόγιο ή τοπικά αρχεία.

Χρήστος

Για offline λειτουργία σε iPhone υπάρχει ο φωνητικός ελεγχος που έχει αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Βέβαια δεν συγκρίνεται με το Siri. Για να ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, απλά απενεργοποιήστε το Siri από τις ρυθμίσεις.

Offline Siri? Ωραία νέα, αλλά εδώ δεν έχουμε δει ακόμη Siri που να καταλαβαίνει Ελληνικά 🙂

nikoss

ελληνικά θα μιλήσει ποτέ κανένα από αυτά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.