Αpple: Νέα πατέντα για έλεγχο των συσκευών με gestures

Μία νέα πατέντα αποδόθηκε στην Apple απο το US Patent and Trademark Office, η οποία περιγράφει την ύπαρξη αισθητήρων που εντοπίζουν την κίνηση και την θέση των δακτύλων μας όταν αυτά βρίσκονται πάνω απο την οθόνη, ενεργοποιώντας διάφορες λειτουργίες των συσκευών.

Μετά την Siri και το 3D touch, η Αpple προσφέρει έναν καινούριο τρόπο για τoν έλεγχο των συσκευών της. Με χρήση του αισθητήρα εγγύτητας, θα ανιχνεύονται τα δάκτυλα, η παλάμη ή και ολόκληρο το χέρι του χρήστη όταν βρίσκεται πάνω απο την οθόνη. Ο αισθητήρας εγγύτητας βρίσκεται ήδη στο iPhone όπως και στα περισσότερα smartphones και μπορεί να υπολογίσει την κίνηση και την απόσταση του κεφαλιού του χρήστη σε σχέση με την συσκευή, για να ενεργοποιήσει λειτουργίες όπως η απενεργοποίηση της οθόνης κατά την διάρκεια μιας κλήσης.

Κάποιες απο τις βασικές λειτουργίες που μπορεί να γίνουν διαθέσιμες με την χρήση της συγκεκριμένης πατέντας, είναι η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της οθόνης, η μείωση/αύξηση της φωτεινότητας της και η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της οθόνης αφής. Λογικά θα προσφέρονται και διάφορα gestures τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να αναθέσει σε διαφορετικές λειτουργίες/virtual buttons.

Η νέα πατέντα της Apple μπορεί να κάνει την εμφάνιση της και σε άλλες συσκευές της εταιρίας όπως desktop, laptops κ.α. Βέβαια, για κάποιες εταιρίες, η τεχνολογία αυτή δεν είναι ακριβώς νέα, δημιουργώντας ερωτηματικά γύρω απο την έγκριση της συγκεκριμένης πατέντας.

Apple virtual keyboard gestures, Αpple: Νέα πατέντα για έλεγχο των συσκευών με gestures

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Μάλιστα… Όταν έβαζε η Samsung air gestures κάποιοι το έλεγαν gimmick και χωρίς μέλλον, τώρα να υποθέσω πως είναι καινοτομία?

Theo

Εγώ ένα πράγμα θα πω. Πόσο μπροστά είναι πια αυτή η σάμσουνγκ;

n. t

Παρόλο που την έκανα από τη Samsung μετά το γεμάτο ελλείψεις s6,οφείλω να ομολογήσω, σε πολλά πράγματα όχι μόνο είναι μπροστά αλλά αντιγράφεται.

giannis

Εντάξει…. εχετε κανει την εταιρεια οραμα του Jobs, σουργελο. κι εσεις που τη διοικείτε κι αυτοι που θα ανοιξουνε σαν χανοι το στομα οταν θα αλλαζει ο Καπτεν Κουκ φωτογραφιες με air gesture….
Κριμα….

Ανακιν

Όλο αντιγραφή πια αυτή η Apple έλεος ασ σκεφτεί κάτι δικό της! Είναι πολύ μπροστά η σαμσουνγκ τελικά πάρα πολύ μπροστά!!

giannis

αυτοι οπως πανε θα πατενταρουν και το touchwiz

Fotis

Εγώ πάλι γιατι θυμάμαι gestures σε flagships συσκευές Nokia, πριν χρόνια . . . ???

fotis

Ναι ομως το s6 που ειναι το ιδιο με το 6/6ς απο κατω.επισης το samsung pay που το εβγαλε η samsung μολις εβγαλε η apple το apple pay και πολλα αλλα δεν ειναι αντιγραφη απο την samsung.μηπως λεω εγω τωρα να σκεφτουμε οτι πλεον δεν ειναι και τοσο τραγικο η αντιγραφη???????

nikmour

Είστε όλοι λάθος η microsoft το έχει κάνει εδώ και πέντε με έξι χρόνια. Υπάρχει βίντεο στο youtube.

NikosAr

Για φανταστείτε να είχαμε μείνει σε αυτόν που ανακάλυψε τον τροχό …αυτοί που ακολούθησαν ? Κακός φτιάχτηκε το αμάξι, η μηχανή και κακός υπάρχουν τόσες εταιρείες και μοντέλα. ..μάλλον δεν έπρεπε να τον αντιγράψουν τον τροχό …

viel

ακομα δεν ειδαμε τι ειναι βγηκαν να πουνε οτι αντεγραψε το εκτρωμα της σαμσουνγ! λολ ας δουμε ποτε θα γινει και με τι τροπο και μετα μιλαμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.