Apple: Διαγράφει τα anti-virus apps – δεν θέλει λάθος εντύπωση για το iOS

H Apple ξεκίνησε να διαγράφει τα anti-virus και anti-malware apps από το App Store της διότι απ ότι φαίνεται δεν θέλει να δοθεί στους χρήστες της η λάθος εντύπωση ότι το iOS δεν είναι αρκετά ασφαλές και χρειάζονται 3rd party εφαρμογές για να προστατευθούν όσοι έχουν iσυσκευές.

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε να σβήνει διάφορες τέτοιες εφαρμογές μεταξύ των οποίων ήταν και το VirusBarrier το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Intego. Σε blog post της η Intego έγραψε ότι η διαγραφή της εφαρμογής της οφείλεται σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο που έχει η Apple να αφαιρέσει κάθε app τέτοιου είδους από το App Store.

Όταν η εταιρεία απευθύνθηκε στην Apple για την διαγραφή του app, η απάντηση ήταν ότι η περιγραφή δεν ήταν η σωστή και παραπλανούσε τους χρήστες οι οποίοι θα μπορούσαν να καθοδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ιοί στο iOS.

H Intego άλλαξε την περιγραφή αλλά και πάλι η Apple αρνήθηκε να την ανεβάσει στο App Store. Ακόμη και όταν εξήγησε ότι η εφαρμογή της σκανάρει emails και cloud files, και όχι την ίδια τη συσκευή η απάντηση της Apple ήταν αρνητική.

Η Apple από την πλευρά της δεν έχει δώσει ακόμη καμία επίσημη εξήγηση και θα περιμένουμε και την δική της δήλωση για να γίνει σαφές τι συμβαίνει.

apple αφαιρεί anti-virus apps, Apple: Διαγράφει τα anti-virus apps – δεν θέλει λάθος εντύπωση για το iOS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nossssss

Μα φυσικα ειναι φρουριο η apple…η ποιο ασφαλης…για αυτο γεμισε ο τοπος με γυμνες φωτογραφιες απο διασημους απο τις προσφατες διαρροες….Μα τι πινουν εκει στην apple και δεν μας δινουν?

Δημήτριος

To θεατρο του παραλογου… κι ασχολουνται ακομα με το ios

Pavlos

Και άμα μου αρρωστήσει το τηλέφωνο τι γίνεται ;

TechGeek

“But to make that “strictly speaking” point, FortiGuard Labs’s Axelle Apvrille (“the Crypto Girl”) felt it necessary to list all the iOS malware on record — all 11 instances, eight of which work only on jailbroken phones”
https://www.zdnet.com/article/does-ios-malware-actually-exist/
Με 11 κακοβουλα apps εκ των οποιον τα 3 μονο δουλεύουν στα κανονικά iPhones που δεν έτυχαν jailbreak ναι χρειάζεσαι οπωσδήποτε antivirus σε σύγκριση με τα δεκάδες χιλιάδες κακοβουλα apps στο play store.

Panagiotis

Φιλε nosssss τι σχεση εχει το icloud που ειναι νεα υπηρεσια και λογικο ηταν να χακευτει με το ιδιο το ios?

Agnostos13

Παλι μπερδεψατε το βολεϊ με το τρολεϊ μερικοι…

nossssss

Φιλε panagioti κοιτα τι λεει στο εξης σημειο στο αρθρο….
<>
Αρα εχει σχεση….

nossssss

H Intego άλλαξε την περιγραφή αλλά και πάλι η Apple αρνήθηκε να την ανεβάσει στο App Store. Ακόμη και όταν εξήγησε ότι η εφαρμογή της σκανάρει emails και cloud files, και όχι την ίδια τη συσκευή η απάντηση της Apple ήταν αρνητική

Sot11

Καλά είπαμε μερικοί έχετε διαφορετικές προτιμήσεις, δεν συμπαθείτε το ios, οκ να το δεχτούμε! Αλλα ηρεμήστε σε λιγο θα μας πείτε ότι κολλάει και ιούς! Αν δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι σε μερικά σημεία υπερέχει τουλάχιστον μην σχολιάζετε καθόλου. Έχει καταντήσει γελοίο το θεμα!

Χρήστος

με ποιό δικαίωμα δεν αναρωτήθηκε κανείς σας; Με ποιό δικαίωμα η intego σκανάρει τα cloud αρχεία μου και τα προσωπικά μου email;

γιατί ο καθένας μας της δίνει το ΟΚ με την εγκατάσταση του app της.

ουστ, ποτέ δεν είχα antivirus προγράμματα. Ούτε στα windows, ούτε τώρα στο os x, ούτε φυσικά και στο iOS. Και android να είχα, πάλι δεν θα εγκαθιστούσα ποτέ antivirus και άλλες μπούρδες.

Elias D.

Στο μονο σημειο που υπερεχει η Apple ειναι στην κοστολογηση η οποια παρεπιπτωντος ειναι εξωφρενικη. Περαν τουτου προχτες ο Ceo o Tim δηλωσε δημοσια οτι το τερατουργημα iwatch ειναι το καλυτερο smartware που υπαρχει στην αγορα. Γελάσανε μεχρι και οι κινεζοι oem και ακομα γελάνε δηλαδη. Απλα εχουν καταλαβει καλα πλεον στην apple οτι τα fanboys θα εξαπλωσουν οτι trend επιθυμουν και οτι θα τους υποστηριξουν σε οτι και αν δηλωσουν η κυκλοφορησουν οσο χαζο και αφελες Η αποτυχημενο ειναι, προιον η υπηρεσια. Υπαρχουν αρκετα exploits τοσο για iOs οσο και για macOs που προσφεορυν προστασια στους χρηστες αλλα για την apple μετραει περισσοτερο το image παρα η ουσια. Οπως και στους κατοχους βεβαίως, αλλιως δεν θα πουλαγαν τιποτα. Κατα τα αλλα σε συγκριση του αριθμου εφαρμογων που ειναι διαθεσιμα για το καθε λειτουργικο, αναλογικα ,το ios μονο ασφαλεστερο δεν θεωρείται.

Κωνσταντίνος

Λοιπόν παιδιά για να καθαρίσει λίγο το τοπίο
1)Ναι μεν είναι πολύ δύσκολο να περάσει ένας ιός σε ios συσκευή αλλά όταν και αν γίνει ο ιός αυτός πρέπει η Apple να βγάλει ένα update για να μην τον δέχονται η συσκευές ο ios μπορεί να είναι μέσα από το email, διάφορες ιστοσελίδες και από το ίδιο το appstore. Το καλό με τα αντιβιρους είναι ότι κάνουν αναβάθμιση πάρα πολύ γρήγορα ακόμα σε 1 ώρα την έχουνε έτοιμη στην στέλνουν και δεν έχει να φοβηθεις τίποτα. Άπαξ και περάσει ο ιός στην συσκευή μπορεί ακόμα και να σου κάψει την μητρική επειδή το σύστημα είναι κλειδωμένο και δεν έχεις πρόσβαση σαν διαχειριστής στο root του κινητού!!

Giannhs

Παιδιά ήρεμα… Όλα τα λειτουργικά συστήματα μπορούν να κολλήσουν ιούς! Το μόνο θέμα είναι με ποιά πλατφόρμα θα αποφασίσει να ασχοληθεί ο εκάστοτε hacker για να αναπτύξει ένα λογισμικό ιού. Όποιος πιστευει οτι υπάρχει περίπτωση το iΟS ή κάθε άλλο λειτουργικό είναι άτρωτο σε ιούς το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως είσαι πανάσχετος και θύμα του μάρκετινγκ της Αpple και της κάθε εταιρίας. Aπο την άλλη πλευρά αν πιστεύεις πως ένα anti-virus app θα σε σώσει απο ιούς να σας πω πως και πάλι είστε θύματα του μάρκεντινγκ της κάθε εταιρίας internet security καθώς το 80% μη πω και παραπάνω δεν αναγνωρίζονται απο εφαρμογές anti-virus. Καθημερινά δημιουργούνται εκατοντάδες χιλιάδες ιοί μέχρι να ενημερωθεί η εκάστοτε βαση δεδομένων του προγράμματος σας θα πάρει βδομάδες ΚΑΙ ΑΝ καταφέρει να τον εντοπίσει. Η μόνη λύση είναι η ενημέρωση των χρηστών ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πλατφόρμας και η προσοχή τους σε τι πατάνε και που μπαίνουν.

nossssss

Απλος,κατανητος και απολυτα αντκειμενικος ο Giannhs…

Agnostos13

Ας μας εξηγησουν οι γνωστες πως γινεται να κολησει ιος σε μια συσκευη που οι μονες εφαρμογες που μπορουν να εγκατασταθουν ειναι απο το επισημο AppStore;

ΥΓ1. Δεν λεω για jailbreaked συσκευες που μπορεις να κατεβασεις ενα καρο tweaks απο αμφιβολου αξιοπιστιας πηγες

ΥΓ2. Το AppStore περναει απο ελεγχο ολες τις εφαρμογες που κατατιθονται και οχι δειγματοληπτικα οπως στο Play

Giannhs

Μπορείς να κατεβάσεις ιό απο τον browser όταν θα κατεβάσεις κάποιο αρχείο. Είναι δύσκολο να “κολλήσεις” ιό στο iOS όχι γιατί είναι άτρωτο αλλά επειδή είναι τόσο μα τόσο περιορισμένο στη μεταφορά αρχείων και στο κατέβασμα αρχείων απο το internet γιατί σε πολλές περιπτώσεις δε σου επιτρέπει ΚΑΝ να κατεβάσεις αρχεία. Άρα λοιπόν δεν μιλάμε για ένα ασφαλές λειτουργικό αλλά μιλάμε για ένα ασφαλές περιβάλλον. Σου έχω περιορίσει τόσο πολύ την ανταλλαγή αρχείων με κάθε μέσο που καθίσταται δύσκολος ο τρόπος που θα μπει ο ιός και όχι αν μπορεί να βλάψει το iOS. Δεν μπορείς να το συνδέσεις σε οποιοδήποτε υπολογιστή, δε μπορείς να μεταφέρεις αρχεία παρά μόνο μέσω iTunes, δεν σου επιτρέπει να κατεβάσεις ούτε ένα mp3 απ το internet, δεν μπορείς να ανταλλάξεις αρχεία με άλλα smartphones. Αλλά τι θα έλεγες αν σου έστελνα κάποιο e-mail ή μήνυμα σε κάποια εφαρμογή κοινωνικής διαδικτύωσης και το άνοιγες και ήταν malware? Δεν θα σου έβγαζε κάποιο μήνυμα εγκατάστασης θα έμπαινε χωρίς να καταλάβεις Χριστό. Η Apple περιορίζει τις δυνατότητες και την ευελιξία των συσκευών της με σκοπό να προσφέρει “ασφάλεια”

Agnostos13

@Giannhs Η λογικη σου ειναι λαθος. Μπορεις οπως λες να κατεβασεις καποιο αρχειο απο το internet (οχι και δεν μπορεις να κατεβασεις αρχεια στο iOS, μην τρελαθουμε), ή να λαβεις καποιο “μολυσμενο” αρχειο στο email το οποιο ακομη και αν το ανοιξεις στην iOS συσκευη πολυ απλα δεν θα γινει απολυτως τιποτα. Αυτο γιατι ενω σε αλλες συσκευες ανοιγοντας το αρχειο δινεται η δυνατοτητα να τρεξει ο ιος και να εγκατασταθει στο συστημα, στο iOS οι μονες εφαρμογες-tweaks που μπορουν να εγκατασταθουν και να εχουν προσβαση στα αρχεια συστηματος ειναι αυτες που προερχονται μεσω το AppStore και απο πουθενα αλλου! Δηλαδη ο ιος αν δεν προερχεται απο το AppStore δεν μπορει να εγκατασταθει σε οτι αρχειο και να εχει προσκοληθει… Εξαιρεση αποτελουν μερικες υλοποιησεις που (μονο μεσω υπολογιστη) χρησιμοποιουν exploits για να κανουν jailbreak στη συσκευη, εν αγνοια του χρηστη, ωστε να ξεκλειδωθει το συστημα και να δωσει προσβαση σε κακοβουλες εφαρμογες εκτος AppStore. Κατι τετοιο ομως αποτελει πρωτιστως ιο των Windows που στην συνεχεια “μολυνει” την iOS συσκευη ανοιγωντας την κερκοπορτα. Για τους χρηστες Mac βεβαια κατι τετοιο δεν υφισταται βεβαια… ΥΓ. Μπορεις να το συνδεσεις καλλιστα σε οποινδηποτε υπολογιστη (εγω δεν εχω ακουσει ποτε ζητημα ασυμβατοτητας), αρχεια μπορεις… Συνέχεια »

Giannis

https://techblog.gr/computers/lighteater-malware-uefi-bioses-7765/ ιός σε μορφή ΜΗ εκτελέσιμου αρχείου μπορεί να μολύνει το BIOS της μητρικής με uefi αν μπορείς να το διανοηθείς αυτό έχει καλώς! Αλλιώς τσάμπα συζητάμε…

nick

Συμφωνώ με αυτόν που έγραψε ότι όλα τα λογισμικά κολλάνε φυσικά και όσοι δεν το ξέρουν είναι θύμα μάρκετινκ…αλλά ξέρεις κάνεις από αυτους που έχουν iPhone ότι τα android κινητά έχουν sandbox περιβάλλον από μόνα τους…ακόμα και o chrome έχει sandbox περιβάλλον…το Android σου δίνει την δυνατότητα να το φτιάξεις και μόνος σου όταν ο χρήστης ios περιμένει την κυρία apple που ξέρει πολύ καλά να εξαπατά κόσμο…ένα παράδειγμα iPad 900 ευρώ και δεν είχε ακουστικά μέσα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.