Η Apple διαγράφει τα VPN apps από το App Store στην Κίνα

apple china vpn, Η Apple διαγράφει τα VPN apps από το App Store στην Κίνα

Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες εταιρείας τεχνολογίας είναι αρκετά περιορισμένες στην Κίνα με την κυβέρνηση να μπλοκάρει Facebook και Google. Μέσα στην εβδομάδα σειρά πήρε το WhatsApp, με τους χρήστες να μην μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα.

Για πολλούς η λύση ήταν τα VPN apps, αλλά όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, πληθώρα VPN providers έλαβε ειδοποίηση από την Apple ότι το software τους θα αφαιρεθεί από το κινέζικο App Store διότι “περιλαμβάνει περιεχόμενο που είναι παράνομο στην Κίνα”.

Η πρώτη επίσημη δήλωση ήρθε από το ExpressVPN, που ανέφερε ότι η Apple υπέκυψε τελικά στις προσπάθειες της Κίνας να επιβάλει την λογοκρισία και επιτρέπει την αφαίρεση VPN apps από το τοπικό App Store.

“Είμαστε απογοητευμένοι από αυτήν την εξέλιξη, καθώς αντιπροσωπεύει το πιο δραστικό μέτρο που έχει πάρει η κινεζική κυβέρνηση για να εμποδίσει τη χρήση των VPN μέχρι σήμερα και είμαστε προβληματισμένοι βλέποντας την Apple να βοηθά τις προσπάθειες λογοκρισίας της Κίνας”.

Και άλλοι πάροχοι VPN στην Κίνα μέσω Twitter εξέφρασαν την απογοήτευσή τους απέναντι στην απόφαση της Apple να αφαιρέσει το λογισμικό τους από το App Store.

Τα καλά νέα είναι ότι οι χρήστες με διευθύνσεις χρέωσης σε άλλες χώρες θα μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό VPN από το App Store. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένες εφαρμογές VPN εξακολουθούν να δουλεύουν αυτή τη στιγμή στην Κίνα, αλλά αυτό μπορεί να μην διαρκέσει πολύ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Πολυ σημαντική εξέλιξη στο τομέα της τεχνολογίας και ελευθερίας για την Κίνα, δεν επιτρέπονται τα VPN Virtual Private Network Apps που αποτελεί βασικό τρόπο προστασίας και κριπτογραφισης με ένα μικρο αντίκτυπο έξτρα καθυστέρηση.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι που παρακάμπτουν την ασφάλεια έως το σημείο που θα βγουν συσκευές που δεν επιτρέπουν της προσθήκη και παραμετροποιημένων εφαρμογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.