Apple, θα παρουσιάσει πλατφόρμα για «Έξυπνο Σπίτι» στο WWDC;

Η Apple ετοιμάζεται για το παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2-6 Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα για «Έξυπνο Σπίτι». Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους κατόχους iOS συσκευών να ελέγχουν τις εσωτερικές λειτουργίες του σπιτιού ενώ απουσιάζουν.

Το iPhone και το iPad θα είναι ικανά να αλλάξουν τις ρυθμίσεις στις συνδεδεμένες συσκευές, να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό και να ελέγχουν τον φωτισμό εντός και εκτός σπιτιού.

Με τη χρήση του «Smart Home» ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενεργοποιήσει τον συναγερμό ενώ έχει ήδη φύγει από το σπίτι ή να ανάψει τα φώτα λίγο πριν γυρίσει. Επιπλέον, όταν βρίσκεται σε διακοπές μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι.

Η Apple θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα «Made for iPhone» προκειμένου να αναγνωρίζονται οι συσκευές τρίτων κατασκευαστών από το σύστημα και να λειτουργούν καλά. Κάποιοι από τους τρίτους κατασκευαστές που λέγεται ότι θα συνεργαστούν μαζί της είναι Dropcam, Phillips and Nest.
, Apple, θα παρουσιάσει πλατφόρμα για «Έξυπνο Σπίτι» στο WWDC;
, Apple, θα παρουσιάσει πλατφόρμα για «Έξυπνο Σπίτι» στο WWDC;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Siri άναψε τον θερμοσίφωνα και ανέβασε το καλοριφέρ 2 βαθμούς…

Χρήστος

Philips? Μας -άμησες ρε apple 🙂
Δεν είναι κάποια νέα τεχνολογία αυτό το remote controlled, αλλά δεν είναι κάτι που το βρίσκεις συχνά σε σπίτια. Καλά θα κάνει να το ενσωματώσει.

Κάντε και ένα άρθρο ρε παιδιά να έχουμε στα Ελληνικά, για το WWDC του Ιουνίου, συλλέξτε τις πληροφορίες για τι νέο να περιμένουμε.

Iakovos80

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα! Τα καλύτερα έρχονται ειδικά το φθινόπωρο! Γλέντια!

Thodoris

Και αν μετά από 2 χρόνια θέλω να το γυρίσω σε android ή windows? Τι γίνεται με το σύστημα σπιτιού;

P

Τη nest δεν την εξαγόρασε η google ;

Υ.Γ. @iakobos80 .. Τόλμησες και είπες καλή κουβέντα για την ακατανομαστη ;;;; Έχεις να ακούσεις εδώ μέσα :)))))

vasilis

Να δείτε που στο τέλος θα το παντετάρει και θα κάνει μυνήσεις την στιγμή που εγώ ήδη ελένχω φώτα,κουζίνα,θερμοσίφωνα και γενικό διακόπτη απο το smartphone όταν λείπω.
Κανονικά η εταιρεία που έχω εγκαταστήσει θα πρέπει να κάνει μύνηση στην apple και μόνο που σκεύτηκε να την αντιγράψει 🙂
Και αυτό το λέω πρίν προλάβει κανένας fan και πεί την λέξη ‘καινοτομία’

vagelis

Καλό, ωραίο ακούγεται! Siri, άναψε το μάτι και ενεργοποίησε τον συναγερμό.

Mimis

Ωραίο!!
Μπράβο στην Apple, γιατί αυτή φαίνεται σοβαρή κίνηση.
Ασε που θα είναι πανεύκολο να σεταρεις το σύστημα.
Apple ειναι.
Απλά, εύκολα, γρήγορα.
Αναμενουμε.

killbillgr

Όταν αυτά μας τα έλεγε ένας δάσκαλος το 1999 στο σχολείο στην Δραπετσώνα στο τμήμα με τους μηχανικούς του ρίχναμε δούλεμα. Και ήρθε η το σάπιο μύλο να το πατεντάρει. Αλλά ο φίλος @vasilis λέει ότι υπάρχει εταιρεία στο θέμα αυτο και θα χαιρόμουν να έβλεπα το μύλο να την τραβαγανε στα δικαστήρια. Να δούμε πως είναι όταν αυτοί κλεβουνε πατέντες και καινοτομίες άλλον εταιριών.Αλλά έχει χρημα θα μου πείτε και μπορεί να εξαγοράσει πατέντες.

Αντώνης Μαρίνος

Πλατφόρμες για smarthome υπάρχουν και μάλιστα δοκιμασμένες. Εγώ έχω βάλει Tridium Jace – Niagara – EnOcean και δουλεύει μια χαρά, και ήδη συνεργάζεται με iOS/Android για να κάνει ότι θες. Για να κάνει κάτι τέτοιο η Apple θα πρέπει να κάνει giant frog leaps για να μπορέσει να χτυπήσει εδραιωμένες εταιρείες και πρότυπα…

Thodoris

Δεν υπάρχει μία, αλλά πολλές εταιρείες που ασχολούνται με την αυτοματοποίηση σπιτιού. Δεν υπάρχει μονο μία τεχνολογία γι αυτό το πράμα. Ακόμα και με ενα arduino μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Επομένως αυτά με τις πατέντες και τις μηνύσεις που λέτε δεν ισχύουν.

kVel

Δεν μπορώ να κατλάβω τα σχόλια μερικών… Τι πατέντες λέτε?? Απλά θα δώσει την δυνατότητα σε τρίτους κατασκευαστές να φτάξουν συσκευές οικιακού αυτοματισμού που θα συνδέονται με το οικοσύστημα της… Και στην τελική τι πάει να πει ότι επειδή έχουν κάνει και άλλοι κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί και η apple?

παυλος

Ενα λεπτό ρε παιδιά να συγχρονισω το πλυντήριο με το I tunes

j

Καλό και έξυπνο. Αλλά αν κάποιος σου χαλάσει το κινητο, απενεργοποιήσει το συναγερμό και να έρθει να σε κλέψει!😜😜 Δύσκολο το εχεις

Άγγελος

Ξέρει κάποιος τι ώρα θα είναι ? Στην δικιά μας ώρα πάντα. Γιατί θα έχει live streaming! Κώστα ξέρεις ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i