Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

Δεν γίνεται να θες να αποκτήσεις το iPhone 105 forever S ή το Samsung Black Hole 33 (Το Γαλαξία τον… έφαγε η Μαύρη Τρύπα, διάβασε και λίγο Βέμπο!) καθώς είσαι χαμένος στην ανεργία. Μπορεί η φράση εύρεση εργασίας να αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στη Μνημονιακή Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απογοητεύεσαι. Υπάρχουν λύσεις επί της οθόνης.

Το καλό σου smartphone έρχεται να σε βοηθήσει να οργανωθείς έτσι ώστε να μπορέσεις να δικτυωθείς, να κάνεις απαραίτητες επαφές με τους εργοδότες, να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να κάνεις επαφές με εταιρείες για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, μιας και η κατάσταση στη χώρα μας δεν… παλεύεται με τίποτα!

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Βήμα 1ον: Προετοιμασία Βιογραφικού
Πού πας χωρίς ένα καλά δομημένο βιογραφικό; Μην σου πω ότι πρέπει να έχεις πάντοτε έτοιμο και ένα cover letter, μία επιστολή που να εξηγεί τα ταλέντα σου και να πείθει για τον απαράμιλλο επαγγελματισμό σου. Νομίζεις ότι πρέπει να κάτσεις με τις ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου προκειμένου να φτιάξεις το αναλυτικό βιογραφικό σου σημείωμα, το οποίο και θα δίνεις ή θα στέλνεις σε όλους τους υποψήφιους εργοδότες σου (ναι, είναι και αυτοί υποψήφιοι, τεστάρονται και αυτοί για το τι θα σου προσφέρουν, μην ψαρώνεις!); Υπάρχει η οθόνη του κινητού που μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές βιογραφικό, με τη βοήθεια του app Pocket Resume, για το iPhone, το iPad και Android. Η εφαρμογή αντλεί δεδομένα από το LinkedIn προφίλ σου και τα παρουσιάζει σε μία πολύ καλαίσθητη παρουσίαση σε PDF, προκειμένου να μπορείτε να το στείλεις απευθείας. Εναλλακτικά, μπορείς να δεις το Resume App Pro, το οποίο θα βρεις με κόστος κάτω των €3, για να μπορέσεις να φτιάξεις γρήγορα στο κινητό το βιογραφικό σου, απευθείας από την οθόνη του κινητού. Μία ενδιαφέρουσα Windows Phone Εφαρμογή είναι η GreekPhones Pro, την οποία μπορείς να κατεβάσεις πληρώνοντας €4.99, από εδώ. H εφαρμογή Τηλέφωνα της Ελλάδας χρησιμοποιεί και προβάλει στοιχεία από τον κατάλογο τηλεφώνων του ΟΤΕ. Περιέχει πάνω από 6.000.000 τηλέφωνα ανάμεσα τους και πολλά κινητά της κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι, μπορείς να έχεις μία λίστα με τηλέφωνα για να ξεκινήσεις να ρωτάς εάν υπάρχουν θέσεις εργασίας εκεί.

, Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

, Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

, Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

Βήμα 2ον: Αρχίζεις το ψάξιμο…
Αυτό είναι σίγουρα το πιο χρονοβόρο βήμα. Εδώ πρέπει να οπλιστείς με υπομονή, να σκεφτείς καλά, να διαβάσεις προσεκτικά τα όσα λέει η κάθε αγγελία που βρίσκεις και να μην δέχεσαι άκριτα όλα αυτά τα διθυραμβικά σχόλια που γράφουν οι εταιρείες για τον εαυτό τους (αν είστε τόσο μεγάλες εταιρείες, πώς και δίνετε τόσο χαμηλούς μισθούς;). Όπως και αν το δεις, πάντως, θα πρέπει να περάσεις από το στάδιο του ψαξίματος και η λίστα με τις εφαρμογές που υπάρχουν για το κινητό σου για να βρεις αγγελίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι απεριόριστος, ειδικά για το εξωτερικό. Αρχίζουμε από τα εγχώρια και βάζουμε εδώ το Yourse app, η οποία προσφέρει αναζήτηση με βάση λέξεις κλειδιά, περιοχή και εταιρία, χρήση των ήδη αποθηκευμένων αναζητήσεών σας (από το site) και δημιουργία νέων, ενημέρωση με notification για νέες αγγελίες σε αποθηκευμένη αναζήτηση. Οι χρήστες του Android έχουν το Jobs You’ll Love, το οποίο αναλαμβάνει να ψάξει στο ίντερνετ και να ταιριάξει αυτά που θέλεις και επιλέγεις με τις διαθέσιμες αγγελίες για να μπορέσει να σου προτείνει αυτό που λέει και το όνομά της εφαρμογής. Οι Windows Phoners μπορούνε να κατεβάσουν το VresErgasia με πληθώρα ενεργών αγγελιών για εργασία, ανά κατηγορία ενδιαφέροντος καθώς επίσης και με δυνατότητα search με κάποιες λέξεις κλειδιά. Υπάρχει και η λύση του Monster Job Search για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και θέλουν να κάνουν παγκόσμια αναζήτηση.

, Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

, Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

Βήμα 3ον: Προετοιμασία για τη συνέντευξη
Βρήκες την αγγελία που σε ενδιαφέρει, έστειλες το βιογραφικό σου, τους άρεσες και τώρα ετοιμάζεσαι για τη συνέντευξη. Μεγάλες στιγμές ζεις και η αγωνία σου είναι στο full. Δεν πρέπει να τρελαίνεσαι, εδώ είναι το πανέμορφο κινητό σου, ερχόμενο να αποδείξει το πόσο έξυπνο είναι στην πραγματικότητα. Μπορεί, με τη βοήθεια της κατάλληλης εφαρμογής να σε προετοιμάσει για τη διαδικασία της συνέντευξης, έτσι ώστε να κάνεις την καλύτερη εντύπωση και να επιλέξουν εσένα έναντι των άλλων υποψηφίων στη ζούγκλα εκεί έξω. Το Job Interview Trainer είναι μία έξυπνη Android εφαρμογή, η οποία θα βάλει τα πράσινα ρομποτάκια να σου κάνουν ερωτήσεις και να περιμένουν να απαντήσεις, προφορικά, μιλώντας μετά από εκείνα. Μετά θα μπορείς να δεις μια αξιολόγηση για το πώς τα πήγες και να σκεφτείς τι μπορείς να βελτιώσεις. Για τους iPhone-άδες το SparkHire το οποίο διατίθεται και δωρεάν αποτελεί ένα must-have, αφού σε βάζει όχι μόνο στο τριπάκι να απαντάς σε ερωτήσεις, αλλά και στη θέση του να βιντεοσκοπήσεις μία σύντομη video παρουσίαση του εαυτού σου, ένα στοιχείο που μπορεί να λέει πολλά για εσένα και πόση αυτοπεποίθηση έχεις και μην το ξεχνάς, η αυτοπεποίθηση είναι η προβολή της εσωτερικής ισορροπίας που απαιτεί η συνέπεια για να μπορέσεις να πείσεις ότι είσαι παραγωγικός στον υποψήφιο εργοδότη σου.

Με αυτά σε αφήνουμε να αρχίσεις το ψάξιμο για να φύγεις από τη μαύρη τρύπα της ανεργίας, γιατί πρέπει να πιστέψεις ότι είσαι… αστέρι και μπορείς να διαπρέψεις, έτσι για να κλείσουμε με αισιοδοξία και… καλή τύχη, μάγκες!

, Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

, Apps Week Report, Κατ-app-ολεμήστε την ανεργία με το smartphone

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
maglpl

Για IOS δεν έχει κάτι;

Steleios

Νίκο, έψαξα το Jobs You’ll Love για Android και μου εμφανίζει δουλειές μόνο για USA.. Κατά τ’ άλλα πολύ καλό post!

nick2011

Εντύπωσή μου είναι ή σπρώχνετε σχεδόν αποκλειστικά non iOS apps ????

Απ’ όσο ξέρω το app store της apple έχει τόσες εφαρμογές και σε τέτοια ποικιλία όσες δεν έχουν ΟΛΑ τα υπόλοιπα app stores μαζί…

Ευγενής η άμιλλα αλλά ας μην το παρακάνουμε.

Λέω τώρα…

Κώστας Βλαχάκης

Multiplatform σημαίνει και για iOS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.