Apps Week Report, Αν-app-άντεχες εφαρμογές γεμάτες τρέλα!

Επιστρέψαμε! Όχι εμείς ως φυσική παρουσία, εμείς εδώ ήμασταν καθώς το καλοκαίρι μπροστά από μια οθόνη να κοιτάμε τις παραλίες στο wallpaper τη βγάλαμε. Η έννοια της επιστροφής συνίσταται στο ότι αποφασίσαμε επιτέλους να εμφανιστούμε και πάλι στο ραντεβού της Παρασκευής με τον θαυμαστό (και θαυμάσιο, ε;) κόσμο των εφαρμογών που δίνουν επιπρόσθετη αξία στο οικοσύστημα των λειτουργικών συστημάτων των smartphones, κάνοντας τις οθόνες τους να λάμπουν από υπερηφάνεια, σαν μικρά παιδάκια που μόλις κατάφεραν κάτι και μας το δείχνουν, κομπάζοντας για τα κατορθώματά τους.

Επειδή εμείς όμως, είμαστε περίεργα παιδιά (ελάτε τώρα που δεν το έχετε ήδη καταλάβει ακόμα, ειδικά εσείς που είστε τακτικοί αναγνώστες της στήλης…) είπαμε να ξεκινήσουμε με κάπως περίεργο τρόπο την σεζόν και να σας παρουσιάζουμε εντελώς τρελές εφαρμογές που κάνουν το αντίθετο από αυτό που περιγράφαμε παραπάνω, εφαρμογές χωρίς καμία εμφανή χρησιμότητα με το fun meter στο μέγιστο, που να σας κάνουν ενίοτε να… ντρέπεστε να παραδεχτείτε ότι τις έχετε εγκαταστήσει στη μνήμη του τηλεφώνου σας. Για πάμε να φρικάρουμε μαζί!

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Ανappάντεχο 1: Οι φυσικές ανάγκες είναι ασταμάτητες
Μην μου πεις τώρα ότι δεν σου έχει συμβεί να είσαι στο σινεμά, ή ακόμα χειρότερα να έχεις κανονίσει τρυφερή βραδιά στο σπίτι της, ή στο σπίτι του με την κατεβασμένη ταινία τελευταίας κοπής να είναι στο Play (την οποία, σημειωτέον εκείνη ή εκείνος ήθελε τόσο πολύ να δει σερί, χωρίς διακοπές), αλλά εσένα η φυσική ανάγκη σου δεν μπορεί να περιμένει! Τι κάνεις; Και μάλιστα, πώς είναι δυνατόν ένα smartphone να σε βοηθήσει σε μια τέτοια κατάσταση; Ε, λοιπόν, γίνεται. Εγκαθιστάς το Run Pee στο Android, iPhone, Windows Phone σου (έχει και text version για το feature phone – υπάρχουν ακόμα τέτοια;), το οποίο είναι και δωρεάν και αναλαμβάνει να σου πει σε ποιο σημείο της ταινίας αξίζει να πας τουαλέτα χωρίς να είναι ανάγκη να πατήσεις το pause, ή να πρέπει να σκέφτεσαι τι μπορεί να έχασες όση ώρα άδειαζες τη φούσκα σου. Είναι τόσο καμένοι αυτοί που το έφτιαξαν, που έχουν βρει το κατάλληλο σημείο σε κάθε ταινία που μπορείς να το χάσεις, χωρίς να χάσεις. Σκεφτείτε το σαν το imd-pee! Τι άλλο θα δούμε στο app quest μας…

, Apps Week Report, Αν-app-άντεχες εφαρμογές γεμάτες τρέλα!

Και όμως, υπάρχει και κάτι πιο αηδιαστικό! Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε στο iPhone σας το Places I’ve Pooped app το οποίο θα ενημερώσει με όλους τους δυνατούς social τρόπους όλες τις επαφές σας για το πού και πότε τα κάνατε… σκ-αταλαβαίνετε τι εννοούμε! Δεν έχει κανένα νόημα, όπως συνειδητοποιήσατε ήδη, εκτός και αν είστε σκύλος που χρησιμοποιεί iPhone και μπορεί έτσι να μαρκάρει τις περιοχές του. Πάντως με το Apple Maps, ούτε τα σκ… σας δεν θα μπορείτε να βρείτε…

, Apps Week Report, Αν-app-άντεχες εφαρμογές γεμάτες τρέλα!

Μία εξαιρετικά γελοία πρόταση είναι η εξωφρενική iGotchaSucka iPhone App, η οποία θα σας βοηθήσει να την πείτε με αποτελεσματικό και… εντελώς ανώριμο τρόπο σε κάποιον που δεν συμπαθείτε στη δουλειά, στο σχολείο ή όπου αλλού βρίσκεστε, τέλος πάντων. Προγραμματίζετε το timer και αφήνετε το τηλέφωνο να δείξει σε κάποιον οποιαδήποτε φυσική λειτουργία προσπαθεί εκείνος να κρύψει. Ασχολίαστο. Δείτε το βίντεο της εφαρμογής που μοιάζει σαν να το έχουν γυρίσει οι Α.Μ.Α.Ν…

, Apps Week Report, Αν-app-άντεχες εφαρμογές γεμάτες τρέλα!

Πέρα από τις ερωτικές σχέσεις μπορείτε να γίνετε απλώς ενοχλητικοί σε όλους τους γύρω σας με το Scare Your Friends το οποίο έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα στο να κάνετε σε χρόνο dt τους άλλους να ουρλιάζουν, όχι από χαρά που σας βλέπουν, αλλά από φόβο που τους προκαλείτε. Καλό;

, Apps Week Report, Αν-app-άντεχες εφαρμογές γεμάτες τρέλα!

Και μία απαγορευμένη εφαρμογή
Μόλις διαβάσετε την περιγραφή αυτής της εφαρμογής θα καταλάβετε γιατί απαγορεύτηκε από το App Store της Apple, μιας και το Baby Shaker έκανε αυτό ακριβώς που έλεγε το όνομά του. Κουνούσες την οθόνη του iPhone, όσο πιο δυνατά μπορούσες προκειμένου να δεις το γλυκό μωράκι της φωτογραφίας στην οθόνη να… πεθαίνει! Μιλάμε για απολύτως αpp-αράδεκτη κατάσταση, η οποία προφανώς και δεν θα μπορούσε να αντέξει να μένει στις ηλεκτρονικές προθήκες του iTunes. Πάντως, θα ήταν η πιο σαφής απάντηση στην ερώτηση της κοπέλας σου για το αν είσαι έτοιμος για οικογένεια. Ο μη λεκτικός τρόπος για να πεις… I don’t!

Στο σημείο αυτό μπορούμε να πούμε ότι η λίστα με τις αστείες, γελοίες, εξωφρενικές και απαράδεκτες εφαρμογές για τα smartphones είναι κυριολεκτικά τεράστια και δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα μόνο apps week report. Εάν θέλετε, μπορείτε να μας προτείνετε εφαρμογές που έχετε συναντήσει και σας έχουν φρικάρει, προκειμένου να τις δούμε και να τις σχολιάσουμε σε επόμενη, μελλοντική αναφορά μας. Τα λέμε την επόμενη Παρασκευή!

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Welcome Apps Week Report!
Πάω αμέσως να τεσταρω τις εφαρμογές! 😉

MANOS

Ευχαριστούμε Νίκο!
Η παρουσίαση σου όλα τα λεφτά!!!
Πολυ έξυπνο το θέματα κι σας, αναμένουμε την επόμενη!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.