Apps Week Report, Εφαρμογές για τις οποίες αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη

Μπορεί να λέμε και να νιώθουμε σε όλους τους τόνους ότι λεφτά… δεν υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εφαρμογές εκεί έξω στα App Stores που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσουμε λίγα ευρώ για το καλό του κινητού μας. Άλλωστε, η καλή δουλειά των developers, σωστό είναι να ανταμείβονται οι προσπάθειες των developers.

Όσοι διαβάζετε τακτικά το Apps Week Report κάθε Παρασκευή, θα έχετε καταλάβει ότι δείχνουμε προτίμηση στις δωρεάν εφαρμογές, αλλά εδώ όλες οι επί πληρωμή ήρθαν για να πάρουν το… αίμα τους πίσω. Ξεχωρίσαμε μερικές χτυπητές περιπτώσεις που αξίζουν τα λεφτά σας και σας τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως. Καλές αγορές!

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Εργαλεία και έξυπνες λύσεις
Η πρώτη εφαρμογή για την οποία θα μιλήσουμε είναι το Swiftkey, μία επιλογή που έχουν τόσοι και τόσοι Android χρήστες και πολλοί από τους αναγνώστες μας θα έχουν ήδη κατεβάσει στις συσκευές τους. Μπορεί το Android 4.2 Jelly Bean να μας κακομαθαίνει με το Swype, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις προηγούμενες εκδόσεις. Το Swiftkey έχει μία δωρεάν demo έκδοση, για να τη δοκιμάσετε, ενώ μετά μπορείτε να ξοδέψετε το όχι και τόσο σημαντικό ποσό των €3.99 προκειμένου να το έχετε στο Android κινητό σας πάντοτε διαθέσιμο.

Μία ενδιαφέρουσα και φτηνή τελικά, λύση για το Windows Phone σου είναι το HD Scanner, το οποίο επιτρέπει τη μετατροπή του κινητού τηλεφώνου σε ένα σκάνερ καλής ποιότητας, έτσι ώστε να μπορείτε να ψηφιοποιείτε όλα τα έγγραφα και ό,τι είναι τυπωμένο στο χαρτί. Έχει πολλές επιλογές export, ενώ υποστηρίζει το σκανάρισμα των PDF και την αποστολή τους μέσω email, σαν να έχεις ένα μηχάνημα fax στο κινητό σου ένα πράγμα. Αλήθεια, τα θυμάσαι τα φαξ;

, Apps Week Report, Εφαρμογές για τις οποίες αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη

To Instapaper το γνωρίζεις. Τι; Δεν το γνωρίζεις; Κακώς. Αξίζει όοολα τα λεφτά του, δηλαδή και τα €3.59 είτε το κατεβάζεις για iPhone, είτε επιλέξεις να το εγκαταστήσεις στο iPad. Αποθηκεύει τις σελίδες που βλέπεις με τον browser σου, προκειμένου να τις διαβάσεις αργότερα, με την ησυχία σου και όχι αγχωμένα την ώρα που τις βρίσκεις στο web.

, Apps Week Report, Εφαρμογές για τις οποίες αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη

Εάν είσαι φίλος της φωτογραφίας και παρόλο που το iPhone έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στο θέμα του imaging, υπάρχει μια εφαρμογή που καλό είναι να την αγοράσεις. Περίπου 9 εκατομμύρια άλλοι κάτοχοι iPhone που την κατέβασαν κάτι θα ξέρουν, δεν μπορεί. Από την άλλη μεριά, μιλάμε για το αστείο κόστος των €0.89 το οποίο είναι σχεδόν ανάξιο λόγο (τώρα, βέβαια, δικαιούσαι να μου πεις “ξέρεις τι τραβάω για να βγάλω έστω και ένα ευρώ;”- πίστεψέ με σε καταλαβαίνω απόλυτα!), οπότε εδώ έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση αξιόλογου value for money. H κάμερα του iPhone σου θα κάνει θαύματα με το Camera+, επομένως μη φοβηθείς να κάνεις την… επένδυση! Στο site της εφαρμογής διαβάζουμε ότι είναι διαθέσιμη με ελαφρώς αυξημένη τιμή για το iPad με υποστήριξη για το iCloud, αλλά στο ελληνικό iTunes δεν την βρήκαμε τις ώρες που γράφαμε αυτό το Apps Week Report.

, Apps Week Report, Εφαρμογές για τις οποίες αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη

Εδώ που τα λέμε εάν έχεις i-Συσκευή και δεν έχεις iMovie, δεν λέει. Είναι σαν να θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη επειδή δεν θέλεις να ξοδέψεις €4.49. Μάλλον δεν παίζει το ενδεχόμενο, επομένως βάλτο στο iPad (ειδικά στο iPad με την εξαιρετική οθόνη ικανοποιητικών διαστάσεων) για να μπορέσεις να κάνεις επεξεργασία video και μετά να στέλνεις αυτά τα videos όπου θέλεις στο ίντερνετ.

, Apps Week Report, Εφαρμογές για τις οποίες αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη

Το γραφείο μαζί σου
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Android και το iOS είναι ότι δεν έχουν ενσωματωμένο εργαλείο Office, όχι τόσο πολύ για το άνοιγμα εγγράφων, όσο για την επεξεργασία αρχείων Word, Excel, Powerpoint. Πιστεύουμε ότι σε μια εποχή που τα smartphones μας γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα και ικανά να αναλαμβάνουν πλήθος εργασιών για εμάς, η ενσωμάτωση ενός εργαλείου Office σε όλες τις πλατφόρμες είναι εκ των ων ουκ άνευ. Εδώ είναι που υπερτερεί όλων το Windows Phone λειτουργικό σύστημα, αλλά αν πληρώσετε το κατιτίς σας υπάρχει λύση και στις άλλες περιπτώσεις. Στην περίπτωση του Android μία από τις καλύτερες όλα σε ένα λύσεις είναι το Quickoffice Pro, ένα γνώριμο όνομα με πολλές δυνατότητες που θα σας κάνει να νομίζετε ότι έχετε μπροστά σας την οθόνη του laptop σας και όχι εκείνη του smarpthone. Το κόστος δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ, ενώ υπάρχει και η αντίστοιχη έκδοση για iOS.

Μία άλλη λύση που σου προτείνουμε για να μη σταματάς ποτέ να δουλεύεις είναι το Documents to go, μια σουίτα ολοκληρωμένη και γεμάτη δυνατότητες για όλες σχεδόν τις πλατφόρμες κινητών συσκευών εκεί έξω, η οποία θα αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγικότητα σου (εάν νομίζεις ότι έτσι θα αυξηθεί και ο μισθός σου είσαι βαθιά νυχτωμένος!). Πάντως, πρόκειται για μία ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών γραφείων που θα βρεις ιδιαίτερα χρήσιμη στην ταμπλέτα σου και δεν πρόκειται να ξοδέψεις για αυτή περισσότερα από 10 ευρώ στο iOS και 12 ευρώ στο Android.

, Apps Week Report, Εφαρμογές για τις οποίες αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη

Τώρα, βέβαια, με βάζεις στον πειρασμό να φύγω από το concept αυτής της εβδομαδιαίας αναφοράς και να σου πω ότι μπορείς πάντοτε να εμπιστευθείς το Kingston Office στο Android σου, που είναι μία εξαιρετική σουίτα γραφείου, εντελώς δωρεάν και ικανή να εκτελέσει όλες τις εντολές σου. Είπαμε, λεφτά δεν υπάρχουν…

Λίγο gaming δεν έβλαψε κανέναν…
Εδώ που τα λέμε σε επί πληρωμή αφιέρωμα για apps επιβάλλεται να κάνουμε και μία αναφορά στο gaming, έτσι δεν είναι; Οι επιλογές εδώ είναι άπειρες και δεν πρόκειται ποτέ να μας φτάσει ο χώρος, αλλά θα παρουσιάσουμε ένα πωρωτικό βιντεάκι, λόγω μεγάλου κολλήματος με τους τέσσερις τροχούς και τα αυτοκίνητα επιδόσεων. Το Need for Speed Most Wanted είναι multiplatform, θα αναδείξει τις δυνατότητες γραφικών που έχει η ταμπλέτα ή το super smartphone σου και θα σε βάλει να τρέχεις σε δρόμους και εξοχές χωρίς κανόνες και περιορισμούς. Όλα αυτά θα τα κάνεις με κόστος μικρότερο των 7 ευρώ, τιμή που δεν αρκεί ούτε για 70 χιλιόμετρα με ένα γρήγορο αμάξι…

Είναι μάταιο να προσπαθήσει κανείς να καταγράψει όλες τις αξιόλογες εφαρμογές που πωλούνται στα App Stores των κορυφαίων λειτουργικών συστημάτων. Εννοείται ότι θα χαρούμε να λάβουμε τις προτάσεις σας για εφαρμογές που έχετε πληρώσει, έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας και με τις οποίες είστε ευχαριστημένοι, έτσι ώστε να επανέλθουμε στο θέμα.

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bill

Έχω εγκαταστήσει στο xoom και το SwiftKey αλλά και το Quick office (το δεύτερο υπήρχε ήδη μέσα). Είναι και οι δύο πολύ καλές εφαρμογές, καλοδουλεμενες και προσωπικά μου είναι απαραίτητο το SwiftKey γτ δεν είχα ελληνικό πληκτρολόγιο!!!!

TechParadise

Δυο παρασκευες περασαν και δεν ειδαμε apps week report!!

Κώστας Βλαχάκης

Ναι, δεν θα έχουμε ξανά. Σταμάτησε η στήλη.

Κώστας

Κρίμα που σταμάτησε η στήλη!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured poll Techblog

Ποιο form-factor πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των smartphones; [Poll]

Ψηφίστε στο poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα και ο δικός σας “νικητής” θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Games featured PlayStation 5 poll

Αυτές είναι οι προτιμήσεις σας για τη νέα γενιά κονσόλων [Αποτελέσματα poll]

Οι αναγνώστες του Techblog.gr ψήφισαν τις δικές τους αγαπημένες next-gen κονσόλες και εμείς σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

Smartphones featured Sony Ericsson Techblog

Sony Ericsson K800i: Το πρώτο Cyber-shot [Throwback]

Αφήνοντας για λίγο το Walkman brand στην άκρη, η Sony Ericsson μας έδειξε τι θα πει πραγματικά καλή κάμερα σε κινητό τηλέφωνο.

Games featured PlayStation 5 poll

Με ποια κονσόλα σκοπεύετε να μπείτε στη νέα γενιά; [Poll]

Ψηφίστε στο poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα και ο δικός σας “νικητής” θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.