Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

Αλλάζουμε, γιατί ωριμάζουμε. Το βλέπουμε πολύ πιο πρακτικ-app! Παίρνουμε τα apps μας και πηγαίνουμε ταξίδι, μιας και το κλίμα το επιτρέπει (καλοκαίρι, γαρ…) ή επειδή με όλα όσα γίνονται στην καημένη χώρα μας είμαστε μόνο για να πάρουμε τα βουνά! Όπως και αν το δεις, είναι αλήθεια ότι με τις εφαρμογές μπορείς να κάνεις τα πάντα και αυτό φιλοδοξούμε να αποδείξουμε με το σημερινό Apps Week Report.

Το σημερινό μας θέμα είναι το ταξίδι, ή αλλιώς η επένδυση της διαδρομής με ποίηση, η συλλογή εμπειριών και η αναζωογόνηση. Παίρνουμε τα λογικά βήματα που κάνεις προτού να πας ένα ταξίδι και κάθε ένα από αυτά τα συνοδεύουμε με την κατάλληλη εφαρμογή, το app που θα κάνει το iPhone, το Android ή το Windows Phone σου (και όχι μόνο…) να αποτελέσει τον μόνο σίγουρο βοηθό σου στην οργάνωση. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς πού θες να πας και να ξεκινήσεις να ετοιμάζεσαι. Για πάμε!

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Βήμα 1ον: Σχεδιάζεις το ταξίδι!
Γυρνάς μπουχτισμένος από τη δουλειά, έξω έχει χαρά θεού (αν υπήρχε θα χαιρόταν, πάντως), αλλά εσύ κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Θέλεις να γίνεις ένα μικρό παιδάκι που φωνάζει στο προαύλιο του σχολείου Ε-ε-εκδρομή! Θες να φύγεις και όταν λέμε να φύγεις, εννοούμε τώρα! Η λύση είναι στην οθόνη σου, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, βρίσκεται στην οθόνη του smartphone σου, το οποίο θα έρθει να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις το πού θα πας. Εάν είσαι φίλος της Ελλάδας μπορείς να δεις την πρόταση της Vodafone, η οποία σου λέει να… Explore Greece με ένα app, το οποίο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για αυτούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα. Εδώ θα πάρεις ιδέες για τους πιθανούς προορισμούς, με τις ανάλογες προτάσεις για διαμονή, τα εστιατόρια, τη διασκέδαση, τις παραλίες και τις περιοχές ιστορικού ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμη σε Android, ενώ πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για iPhone. Μπορείς να την δεις εδώ. Εάν πάλι είσαι πιο παγκόσμιος τύπος, world traveller που λένε, για να καταλαβαινόμαστε αφού θέλεις να κάνεις τα ταξίδια σου στον πλανήτη, τότε ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το κινητό σου (και όταν λέμε κινητό εδώ εννοούμε iPhone, Android, BlackBerry και Windows Phone) είναι να εγκαταστήσεις τo Tripit Travel Organizer (υπάρχει free και επί πληρωμή η έκδοση Pro), το οποίο είναι σαν να έχεις έναν ειδικό ταξιδιωτικό ατζέντη στο τσεπάκι, ο οποίος αναλαμβάνει να σε ενημερώσει ακόμα και αν αλλάξει κάτι στην πτήση σου. Λουκούμι! Αν τώρα, θες να το ρίξεις στο camping, είτε γιατί τελικά Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, είτε επειδή τη γουστάρεις την απρόσκοπτη επαφή με τη φύση, καλό είναι να μην ξεχάσεις τίποτα (ειδικά στο camping, η οργάνωση είναι το παν και αν δε γίνει σωστά, άστα να… πάν’). Το Ultimate Checklist (κοστίζει €1,59 για iPhone και €2,49 για Android), μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ και σε βάζει σε οργάνωση, καθώς σου λέει τι να ετοιμάσεις ανάλογα με την περίσταση και το ταξίδι που σκέφτεσαι να κάνεις.

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

Βήμα 2ον: Πάμε το ταξίδι!
Yeah! Έτοιμα όλα και οργανωμένα, οι βαλίτσες γεμάτες με τα απαραίτητα και όχι μόνο, λεφτά στο πορτοφόλι και το απόλυτο smartphone στο χέρι για να μπορείς να φύγεις και να ξεφύγεις μαζί. Στην περίπτωση που έχεις πάει ταξιδάκι με το αυτοκίνητο και θες ντε και καλά να μοιραστείς την εμπειρία σου (και γιατί όχι άλλωστε, μιας και το sharing εστί απαύγασμα του ευ ζην), ενώ είσαι και μεγάλος fan του social κομματιού της τεχνολογίας, ρίχτο στο Waze (διαθέσιμο για όλα τα λειτουργικά), το οποίο όπως τονίζει με κάθε τρόπο, είναι ένα εργαλείο social driving σε συνδυασμό με το GPS το οποίο δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τους άλλους χρήστες στο σημείο που ταξιδεύεις. Εάν, τώρα, είσαι ένα Apple Fanboy και δεν διανοείσαι να πας ταξίδι χωρίς το iPad, τότε δεν έχεις παρά να εγκαταστήσεις τη δωρεάν εφαρμογή Stuck On Earth, από εδώ, προκειμένου να έχεις μπροστά σου έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό χωρίς να πληρώσεις ένα cent. Απλώς δηλώνεις ποιος είναι ο τύπος σου ως ταξιδιώτης και μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζουμάρεις στα σημεία που σε ενδιαφέρουν στον κόσμο, προκειμένου να μη χάσεις ούτε ένα σημείο ενδιαφέροντος στον τόπο στον οποίο έχεις φτάσει. Η αξία της εφαρμογής είναι μεγάλη, ειδικά εάν ταξιδεύεις μόνος, καθώς θα σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις παρέα! Εάν πάλι είσαι τύπος Symbian και θέλεις έναν αξιόπιστο οδηγό πόλης στο κινητό σου, δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στο get.locago.com με τον browser του κινητού σου και να αποκτήσεις το Locago το οποίο εκτός από πληροφορίες για τα πέριξ, θα σου πει και τον καιρό, έτσι ώστε να έχεις μαζί σου την ομπρέλα, μη σε πιάσει πνευμονία και χάσεις τα καλά του Παρισιού!

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

Βήμα 3ον: Μαζεύεις εμπειρίες
Είσαι μέσα στην καλή χαρά και απολαμβάνεις το ταξίδι σου όσο δεν πάει. Δεν κάθεσαι λεπτό και συγκεντρώνεις εμπειρίες, φωτογραφίες, γνωρίζεις ανθρώπους και βλέπεις αναπάντεχα μέρη, με λίγα λόγια γεμίζεις με βιώματα τις μπαταρίες του νου. Εάν έχεις Android, Bada, iPhone, Symbian αγόρασε το Trip Journal (δεν θα ξοδέψεις περισσότερα από 3 ευρώ) από το www.trip-journal.com, για να έχεις έναν πολύ όμορφο και διαδραστικό τρόπο να καταγράψεις όλη την εμπειρία του ταξιδιού σου και μετά με ευκολία να την μοιραστείς με τους φίλους σου, είτε στα social media, είτε σε ένα site φιλοξενίας φωτογραφιών όπως είναι το Flickr. Το μεγαλείο αυτής της εφαρμογής είναι ότι σου δίνει πολλές επιλογές, άπειρες δυνατότητες, ενώ η ευκολία χρήσης της θα σε εντυπωσιάσει. Αν είσαι από εκείνους που θέλουν με κάθε τρόπο να εξιστορούνται τις εμπειρίες τους και να δείχνουν στους άλλους πόσο όμορφα τα περνάνε, δεν πρέπει να κοιτάξεις για άλλο app.

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

Βήμα 4ον: Μακρύ και δύσκολο το ταξίδι της επιστροφής
Μπορεί να πέρασες ζάχαρη στις διακοπές σου, αλλά κάποτε θα πρέπει να επιστρέψεις και επειδή μάλλον αυτό θα το κάνεις με βαριά καρδιά και μεγάλη δυσκολία, έχουμε να σου προτείνουμε μία εύχρηστη εφαρμογή που θα σε βάλει κυριολεκτικά στο trip της επιστροφής, χωρίς να αγχωθείς για το πότε έχει πτήση και άλλα τέτοια ξενέρωτα. Εσύ θες να ονειροπολείς καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου και να επεξεργάζεσαι τις εμπειρίες από όσα έζησες, όχι να κοιτάς πίνακες και χρονοδιαγράμματα πτήσεων στα αεροδρόμια. Έτσι, πιάσε το smartphone και χρησιμοποίησε τη δωρεάν υπηρεσία του Skyscanner από το gr.skyscanner.com/ σε ειδικό app στο κινητό σου για να επιστρέψεις με άνεση και να καταφέρεις να βρεις πτήση με τα λίγα λεφτά που σου έχουν περισσέψει. Θες να μαζέψεις σε ένα σημείο όλες τις φωτογραφίες που έχεις τραβήξει, να φτιάξεις φωτογραφικές αναμνήσεις και -γιατί όχι- να τις στείλεις και στους νέους φίλους που έχεις κάνει στο ταξίδι. Τώρα που επιστρέφεις έχεις τη δυνατότητα να κατεβάσεις στο iPhone ή το iPod Touch το Photomemories, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ, να βάλεις όλες τις φωτογραφίες σου σε τάξη, τις αναμνήσεις σου σε μία σειρά και να αποφασίσεις σιγά σιγά να επιστρέφεις στην καθημερινότητα. Όποτε, όμως, θα έχεις ανάγκη να ξεφεύγεις θα μπορείς να επιστρέφεις στο καταφύγιο των ταξιδιωτικών σου αναμνήσεων…

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

, Apps Week Report, Αφιέρωμα applications για τις διακοπές σου [καλοκαίρι 2012]

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theofilos

Είμαι άνεργος. Διακοπές γιοκ.Θα μεινω με απλικεεεσον και τις μπαρες :-((

Paralias

Πούλα το smartphone και πήγαινε.

keysmith

Το σημαντικότερο δεν είπατε, ένα application να διώχνει τα κουνούπια (με υπερήχους). Νομίζω αυτό χρειάζεται πιο πολύ από όλα 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα apps πέρισυ το καλοκαίρι και δεν κάνουν τίποτα!

Apostolis

Οντως… Μουφα τελειως… Μπορω να πω αντιθετα πως αισθανομουν να τα προσελκυουν κιολας.
Μια αλλη εφαρμογη αυτου του τυπου για να διωχνει τα σκυλια… Επισης δοκιμασμενα τα μαζευε γυρω σου… 😉

Πανος.Λαστ

@Paralias χαχα με τα σημερινα δεδομενα και τις τιμες των smartphones το πουλας πας διακοπες και σου μενουν και ψλα ετσι για τα εξοδα 😛

bill

Μπραβο στο techblog! πολύ καλη και χρησιμη δουλειά!

Κώστας Βλαχάκης

Ευχαριστούμε bill 🙂

e-airtickets.gr

Ωραία συλλογή. Κάποια από τα apps που αναφέρεις στο post είναι αρκετά χρήσιμα. Thanks!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.