Στο 90% η αναβαθμιση σε iOS 7 ενώ σε Android Kit Kat κάτω από 10%

Σχεδόν το 90% των συσκευών της Apple έχουν εγκαταστήσει τo iOS 7 σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό των Android συσκευών εκ των οποίων μόλις το 8% έχουν εγκαταστήσει Android Kit Kat 4.4 και άνω.

Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής εταιρείας Mixpanel, οι χρήστες του iOS φαίνονται πως είναι πιο αφοσιωμένοι στο να εγκαταστήσουν τα τελευταία updates που τους προσφέρει η Apple. Αυτό γίνεται γιατί εκτός του ότι η κάθε ανανέωση του iOS θεωρείται σημαντικό γεγονός, αλλά και επειδή συνήθως προσφέρει και κάτι πολύ ανανεωμένο και διαφορετικό.

Το πλεονέκτημα της Apple είναι ότι ξοδεύει λίγα χρήματα για να σιγουρέψει ότι το ανανεωμένο λογισμικό της τρέχει σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών εκδόσεων λειτουργικού συστήματος. Αυτό είναι κάτι στο οποίο το Android υστερεί σημαντικά όπως φαίνεται και από την τρέχουσα έκδοση του Kit Kat.

, Στο 90% η αναβαθμιση σε iOS 7 ενώ σε Android Kit Kat κάτω από 10%
, Στο 90% η αναβαθμιση σε iOS 7 ενώ σε Android Kit Kat κάτω από 10%
, Στο 90% η αναβαθμιση σε iOS 7 ενώ σε Android Kit Kat κάτω από 10%

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Και έτσι όπως φαίνεται θα υστερεί για πάντα. Μία ή τουλάχιστον 2 εκδόσεις πίσω θα είναι αυτές με το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάστασης αφού μετά από 18 μήνες δεν παίρνεις τίποτε νεώτερο, επισήμως. Από τα άσχημα του android.

Mr. Rous

Αν το ios δεν ήταν μόνο σε iphone και iοτιδήποτε αλλά είχε ένα κάρο κατασκευαστες και πολλά διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικά τεχνικά και άλλα χαρακτηριστικα όπως το Android το ίδιο πρόβλημα θα υπήρχε!!! Αν είναι για δίκαιο αποτέλεσμα συγκρίνετε Google Nexus προϊόντα με Apple iμπλαμπλα.

Giannis Charp

Όντως αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για τις non Nexus Android συσκευές.Τελευταία έχω αρχίσει να ξενερώνω κι εγώ με όλο αυτό το θέμα.
Ο λόγοι που δεν έχω πάει μέχρι τώρα σε IOS είναι οι υψηλές τιμές στις συσκευές και οι λίγες ίντσες σε οθόνη,οπότε αν δω iPhone στις 5″ και το επιτρέψουν φυσικά τα οικονομικά θα είναι η πρώτη φορά που θα την κάνω από Android,και μάλλον θα κάνουν καιρό να με δουν πάλι πίσω.

Mr. Rous

Και πάλι θα είναι λίγο πίσω το Android αλλά κατά πολύ λιγότερο… Πιστεύω στη Google και μέσα στα επόμενα χρόνια θα τη βρει τη λύση και παίρνουμε όλοι τις αναβαθμίσεις!!

Gabriel

υποστηρίξει είναι το παν στα smartphone. γι’αυτό μετά από χρόνια με android βαρέθηκα να νοιώθω ότι έχω παλιό κινητό μετά από1 χρόνο από την αγορά του! ήρθε η ώρα να περάσω στο ios βλέποντας ότι αναβαθμισανε και τα iphone 4 που βγηκαν το 2010.

Mr. Rous

Δε νομίζω να έχεις ποτέ τις δυνατότητες του Android με ένα ios… Ποτέ όμως

Thodoris

Δεν είναι πρόβλημα μόνο για τις μη-nexus συσκευές: Το galaxy nexus έχει σταματήσει να αναβαθμίζεται επισήμως, σε αντιθέση με iPhone 4x .

Giannis Charp

@ Mr. Rous συμφωνώ ότι υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές στο Android.Άντε να αφήσουμε έξω τα κινέζικα τηλεφωνά του κιλού,οι μεγάλοι γιατί να μην δίνουν updates;Και στο κάτω κάτω γιατί να βγάζουν 10 συσκευές τη χρονιά,ας βγάζουν 2-3 και ας τις υποστηρίζουν σωστά.
Μόνο να βάζουν bloatware ξέρουν…
Όσο για την Google ας καθίσει να θέσει αυστηρούς κανόνες και όχι τα χαιδέματα που τους έκανε τελευταία.
Φιλικά πάντα,από έναν (μέχρι τώρα)Android user.

Mr. Rous

Απάντησα στο 4ο comment..

Giannis Charp

@Thodoris το Galaxy Nexus είναι μουσειακό κομμάτι πλέον,καλά έκανε και το σκότωσε.

Mr. Rous

Ναι ισχύει αυτο που λες Giannis Charp… Δες το σαν marketing συμφωνώ οτι είναι βλακεια και σίγουρα μπορούν…. άρα για να μη γίνεται δε θέλουν τώρα το γιατί βρίσκεται στις τσεπες τους

Giannis Charp

@Mr. Rous έγραφα και δεν πρόλαβα την απάντηση σου.Εύχομαι να βρει λύση το συντομότερο γιατί το πράγμα δεν πάει καθόλου καλά.

makis

το iPhone 4 δεν είναι μουσειακο κομματι?οπως και να το κανουμε η apple υπερτερει σε αυτόν τον τομεα….

Giannis Charp

@makis συμφωνώ ότι η Apple υπερτερεί σε αυτό το κομμάτι.Όμως το iPhone 4 δεν είναι τόσο μουσειακό όσο το Galaxy Nexus διότι ακόμη και τώρα συνεχίζει να πουλάει έστω και ελάχιστα.Αν θυμάμαι καλά στην Ινδία δεν ήταν που το ξαναέδωσαν στην κυκλοφορία;Επίσης έξω θα δεις πολλά iPhone 4 να κυκλοφορούν αλλά Galaxy Nexus θα είσαι τυχερός αν βρεις 2-3.

nikos

@Mr.Rous ότι υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές δεν αποτελεί δικαιολογία,τουλάχιστον οι μεγάλοι(samsung,sony,lg,htc) θα έπρεπε να υποστηρίζουν σωστά τις συσκευές τους.η microsoft δηλαδή γιατί έθεσε αυστηρούς όρους και η htc θέλει δεν θέλει τρέχει να δώσει τα updates σε htc 8s&8x(δεν σου αναφέρω nokia γιατί ξέρω τι θα μου πεις για την ms κ.λ.π.).

Mr. Rous

Ναι αλλά τι διαφορες εχει το iphone 4 με το 5 και τι διαφορές το galaxy nexus με το nexus 5

Mr. Rous

nikos αυτό ήθελα να πω δεν είναι και θέμα Google αλλά των υπολοίπων κατασκευαστων…. Η Google ίσως δε θέλει να πιέσει “δαγκώσει το χέρι που την ταΐζει” Η ms απο την αλλη δεν εχει ανάγκη κανένα κατασκευαστή άλλωστε Windows Phone = Nokia και εγω που περιμένω τριβοντας τα χερακια μου για ενα δυνατο Windows phone δε θα έπαιρνα τίποτα άλλο εκτός απο nokia

Gabriel

το iphone 4 κυκλοφόρησε τον ιούνιο του 2010 και το Galaxy Nexus τον οκτώμβριο του 2011. το Nexus πέθανε εδώ και καιρό και το iphone του δώσανε ξανά ζωή με το τελευτεο ios

Giannis Charp

@Mr. Rous αν και με γείωσε άσχημα η MS με τα WP7-7.5(το έθαψε κανονικά το Optimus 7 μου),εύχομαι το λειτουργικό να συνεχίσει να ανεβαίνει μόνο και μόνο για να αυξάνει τον ανταγωνισμό.Ίσως έτσι βάλει λίγο παραπάνω μυαλό και η Google.

Mr. Rous

Το galaxy nexus είναι το 3ο μοντέλο της Google το iPhone 4 είναι το τέταρτο σύγκρινε το με το 3gs……..

Mr. Rous

Ήθελα να πάρω το lumia 800 οταν ξενέρωσα κι εγω για τον ίδιο λόγο 🙁

Μιχάλης

@mr.rous μην συγκρίνεις ποιο μοντέλο κατά σειρά της εταιρίας είναι αλλα ποια χρονολογία βγηκε , Η αππλε στηρίζει τα προϊόντα της με αναβαθμίσεις αλλα αυτε που κάνει δεν είναι αναβαθμίσεις . Είναι DOWNGRADES (δεν ξέρω πως είναι στα ελληνικά ) . Επίσης με το Nokia Lumia 820 που έχω μέσα σε 7 μήνες που το έχω έχω πάρει 2 μεγάλες αναβαθμίσεις και 3 με bug fixes . Και περιμένω σε λίγες μέρες αλλη μια τεράστια. Αυτη είναι υποστήριξη όχι όπως το αντροιντ κινητό μου που είχε πάρει 1 αναβάθμιση και αυτο ήταν .

Tsabino

Κατα την ταπεινη μου γνωμη η συγκριση ειναι λάθος,.. αν θελανε να κανουν σωστη δουλεια θα επρεπε να συγκρινουν ios7 με android 4.1+..

tasos

@Tsabino Γιατί το λές αυτό, το ios 7 βγήκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ το android 4.1 jelly bean στις 9 Ιουλίου 2012.

Kostas K.

@ Giannis Charp Σε πληροφορώ φίλε μου οτι αυτό το μουσειακό κομματι οπως λες τρεχει πολυ πιο ομαλά και smooth με Kit Kat απ οτι οι μισές συσκευές τουλάχιστον που έχουν βγει τον τελευταίο χρόνο..Όποιος λέει οτι το Galaxy Nexus το σκότωσε η Google ειναι απλα άσχετος απο το Android..Nexus συσκευή σημαίνει ελευθεριά, σημαίνει ξεκλείδωμα Bootloader και φλασαρισμα νεας Rom (χωρίς να χάσεις εγγύηση αν το επαναφέρεις) σε 3 λεπτά. Τωρα αν εσείς κάθεστε να περιμένετε την Google να σας δωσει αναβάθμιση οκ τότε άπλα έχετε λάθος συσκευή…Επισης η συγκριση του Galaxy Nexus με του Iphone 4 στο σχόλιο 15 για το πόσες συσκευες βλέπεις στον δρόμο είναι αστεία..Μιλάμε για μια συσκευη που εχει πουλήσει 2 εκατομμύρια (GN) με ενα απο τα πιο πετυχημένα κινητά της Apple Είναι λογικό να βλέπεις περισσότερα Iphone 4..(που μπορεί δηλαδή να είναι και 4s 😛 )

Όπως αστείο είναι και γενικά το άρθρο αφού δεν ειναι λογικό να συγκρινεις ενα οικοσύστημα που τρέχει σε 7 συσκευές(που τις κοστολογεί 400+ ευρω την καθε μια ) και έχει μερίδιο αγορας 18% (IOS) με ενα οικοσυτημα που τρεχει σε χιλιαδες συσκευές(απο 50 ευρω εως 800 και οχι απαραίτητα τηλέφωνα) και έχει μερίδιο αγοράς 80%..

Stefan

Για μενα ειναι καθαρα γαιδουρια των μεγαλων εταιριων οι αναβαθμισεις. Δινεις του κοσμου τα λεφτα να παρεις τα κινητα τους και η υποστηριξη τους εινα γελοια. Ειδικα της LG που ως κατοχος μπορω να πω οτι με εχουν χασει απο πελατη απο την πρωτη στιγμη. Βγαζουν ναυαρχιδα και αντι να εχει την τελευταια εκδοση android στην δινουν με μια πισω με αποτελεσμα να παρεις στην καλυτερη αλλες 2 και με το στανιο να στις δωσουν.
Απλα δεν ξαναγοραζω ακριβη και μη νεξους συσκευη.
Αν και φαν του αντροιντ η apple αξιζει συγχαρητηρια για την υποστηριξη της.

karkavelas

Η apple είναι μια εταιρεία που παράγει και το κινητό σε αντίθεση με την Google που προσφέρει μόνο το λογισμικό, γι’αυτό υπάρχει και τέτοια υποστήριξη.
Επίσης τα android κινητά είναι περισσότερα σε σχέση με τα iPhone και με μεγαλύτερη γκάμα κατηγοριών.
Λογικό το βρίσκω λοιπόν.

dark_master

Η σύγκριση για μένα δεν ισχύει για τους παρακάτω λόγους:
1 Για να αναβαθμίσει κάποιος κύριες εφαρμογές του Android πχ χάρτες δεν χρειάζεται να περιμένει μια αναβάθμιση λογισμικού ενω στην Apple δεν ισχύει αυτό.
2 Συγκρίνουμε ένα λειτουργικό που το φτιάχνει ένας κατασκευαστής με ένα λειτουργικό που το υιοθετούν κ το φτιάχνουν πολλοί κατασκευαστές.
3 Συγκρίνουμε ένα λειτουργικό που το φτηνότερο κινητό που το έχει αυτή τη χρονική στιγμή κοστίζει 359€ (IPhone 4S) με ένα λειτουργικό που τα φτηνότερα κινητά που το φέρουν ξεκινάνε από 69€
4 Συγκρίνουμε ένα λειτουργικό που μια εταιρεία κατασκευάζει τους επεξεργαστές με ένα λειτουργικό που 6 εταιρείες κατασκευάζουν επεξεργαστές για αυτό.
Όπως όλοι λοιπόν καταλαβαίνουν είναι σα να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.
Προσωπικά δεν αλλάζω την ελευθερία του Android για το iphone αλλά σίγουρα σέβομαι όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.

Giannis Charp

@Kostas K κανείς δεν είπε ότι το Galaxy Nexus δεν τρέχει ομαλά με KitKat.
Δεν κατάλαβα που είναι το αστείο σε προηγούμενο ποστ;Πόσοι έχουν πλέον Galaxy Nexus;Μάλλον ελάχιστοι,για αυτό και πάει στο μουσείο.
Πες μας λοιπόν,αν δεν το σκότωσε η Google τότε ποιος το έκανε;Εφόσον ξέρεις κάτι παραπάνω, πληροφόρησε μας,δεν θα σου πει κανείς κάτι.
Μόνο θα σε παρακαλούσα όταν λες την άποψη σου να την λες όμορφα χωρίς χαρακτηρισμούς μια και δεν γνωριζόμαστε από χθες…

kwstascifi

Το iPhone 4 δεν πήρε iOS 7. (όπως και δεν πήρε iOS 6)
Πήρε πετσοκομμένες εκδόσεις τους, που λείπαν τα μισά χαρακτηριστικά. Επίσης το καταστρέψανε ως συσκευή με την αναβάθμιση, υπερβολικά αργό και προβληματικό.
Αν αυτό είναι “στήριξη στα προιόντα” ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Βασικά τι λέω, ποια στήριξη, που το iOS 7 έφερε χαρακτηριστικά που είχε το Android 4.0.

Σοβαρά αυτό το λέτε ως καλό της Apple?

Επίσης δείτε μαγκιά, ακόμα και το Nexus S τρέχει απροβλημάτιστη CM11. (και το gNex προφανώς)
Η λύση είναι η αγορά συσκευών με ξεκλείδωτους bootloaders. Όχι οι συσκευές που σε κάνουν “θύμα” μίας εταιρείας, και εξαρτάσαι πάντα από αυτήν.

forneverarrow

Όσο για την Google υπάρχει μόνο Nexus, οι υπόλοιποι θα πρέπει να αγοράζουν συσκευή των 699€ για να πάρουν το τελευταίο update έστω και μετά από 5 μήνες. Για εμένα τέλος το Android. iPhone με τα ίδια λεφτά και updates στην ώρα τους για μια τριετία. Ας μην έχω όλη την ελευθερία του Android. Εξάλλου βαρέθηκα πια να παίζω με τα widgets…

Mr. Rous

@ Kwstascifi Συμφωνώ με αυτό. Πήρε αναβάθμιση που ουσιαστικά το υποβάθμισε! Απλά είναι θέμα marketing μιας που το “άσχετος” χρήστης θα νομίζει βλέποντας στις πληροφορίες ios7 τον στηρίζει η εταιρία ενώ το κινητό του είναι πιο αργό εκτός του οτι δεν παίρνει και τα νεα χαρακτηριστικα. Δώρων άδωρων για τα μάτια των πιστών πελατών.

kwstascifi

@fomevearrow
Το να παίρνεις πετσοκομμένες αναβαθμίσεις, που λειτουργούν προβληματικά το λες θετικό?
Επίσης το ότι το iOS 7 έφερε χαρακτηριστικά του Android 4.0 δεν θεωρείς ότι πρέπει να το λάβεις υπ’ όψην?
Επίσης μην μένεις μόνο στην επίσημη “υποστήριξη”. Το Iphone 4 είναι π.χ. νεκρό σήμερα. Το Nexus S δεν είναι. Το Galaxy nexus επίσης δεν είναι.
Τελείως φιλικά όλα αυτά, απλά θεωρώ ότι πρέπει να τα λάβεις υπ όψην.

Sot

Πάρτε το χαμπάρι τα smartphones δεν μπορούν να πάν παραπέρα. Δεν είναι τυχαίο που η Google έκανε την kitkat πιο ελαφριά. Δε θέλει να χάνει χρήστες από το play store. Ακόμη και η Apple σκέφτεται να διαθέσει το iTunes σε άλλα οικοσυστηματα. Περνάμε πλέον στης υπηρεσίες. Τέλος το specs century 😀
Στο μέλλον πιστεύω θα αγοράζεις μια συσκευή και θα βάζεις ότι θες εσύ.

Kostas K.

@ Giannis Charp φίλε μου το Αndroid δεν είναι σαν το IOS που αν δεν δώσει η Αpple update το κινητό μένει κολλημένο στην έκδοση που φοράει..Ειδικά οι Nexus συσκευές λαμβάνουν την μεγαλύτερη υποστήριξη από τους developers..Επειδή δεν έδωσε Kit Kat η Google δεν σημαίνει οτι το κινητό πέθανε..Και το Galaxy Nexus εχει επίσημη υποστήριξη από Cyanogenmod, Paranoid Android και πολλές άλλες Roms αυτή την στιγμή..Όταν θα το παρατήσουν οι developers τότε ναι μπορείς να πεις οτι είναι μουσειακό κομμάτι..Και παλι ομως δεν πεθαίνει..Επειδή δεν έδωσε update δεν σημαινει οτι σταμάτησε να λειτουργεί..
Όταν βλέπεις υλοποιήσεις σαν το Κit Kat που έδωσε η Cyanogenmod που ειναι Full Compatible με όλα όπως το ART τοτε ναι διαφωνώ οτι το κινητό εχει πεθάνει..Και ειμαι σίγουρος οτι και στην επομενη εκδοση θα εχει πλήρως Stable έκδοση πολύ πιο γρήγορα απο τις περισσότερες συσκευές του 2014..

iPodios

Ευτυχώς το 2009 είχα πάρει το iphone 4 και όχι το desire που ήταν στα φόρτε τους. Το desire θα είχε να χρειαστεί να το αλλάξω πριν δυο χρόνια το λιγότερο ενώ το iphone 4 το άλλαξα πριν έναν μήνα λόγω επιδότησης. Έχει πάρει όλες τις αναβάθμισεις και δουλεύει μια χαρά.

Makis

Δεν είμαστε όμως όλοι power users και developers να καθόμαστε με τις ώρες ψάχνοντας τι και πως να βάλουμε άλλες rom, άσε που τα σκαλίσματα έχουνε και αυτά τα βάσανά τους. Επισήμως τι συμβαίνει είναι το θέμα και ‘κει η apple υπερτερεί έστω και έχοντας μία και μόνο συσκευή. Android έχω.

Mr. Rous

Ολα μια χαρά δουλεύουν!!! Το θέμα είναι με καθε αναβάθμιση να γίνονται πιο γρήγορα το iPhone4 έγινε πιο αργό.. αλλα ναι μια χαρά δουλεύει ειδικά αν είσαι στη κατηγορία των 《άσχετων》. Για εμάς που είμαστε geeks δεν είναι μια χαρά! Φιλικά πάντα 🙂

Mr. Rous

Αυτό λέμε τόση ώρα Makis το να μου δώσει η Google “επίσημα” την 4.4 αλλά τα ουσιώδη και σημαντικά νεα χαρακτηριστικα να μην τα δίνει για την συσκευή μου και να παίρνω μια πετσοκομμενη 4.4 μονο για να λεμε οτι “πηρα αναβάθμιση” και με “υποστηρίζει” η Google είναι ανούσιο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών οι οποίοι είναι άσχετοι θα λενε πήρα αναβάθμιση ενώ η Apple τους δουλεύει με ψευτοενημερωσεις και μικροαλλαγες στο ui (οπου τα παλαιότερα μοντέλα γίνονται και πιο αργά)… Μπράβο isheeps keep believing

Panos7GR

“Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής εταιρείας Mixpanel, οι χρήστες του iOS φαίνονται πως είναι πιο αφοσιωμένοι στο να εγκαταστήσουν τα τελευταία updates που τους προσφέρει η Apple. Αυτό γίνεται γιατί εκτός του ότι η κάθε ανανέωση του iOS θεωρείται σημαντικό γεγονός, αλλά και επειδή συνήθως προσφέρει και κάτι πολύ ανανεωμένο και διαφορετικό.” ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Γελάει ο κόσμος και ο ντουνιάς!!!!!!!!!! Ρε εσείς update junkies της Apple θέλω να μου πείτε ΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ καινούργιο χαρακτηριστικό που πήρε το iPhone 4! Γιατί εικονικά βλέπω να τρέχει iOS 7, αλλά στην πράξη δεν βλέπω αναβάθμιση… Επειδή πήρατε Notification bar και Quick Toggles, δεν σημαίνει πως πήρατε και αναβάθμιση. Το πρώτο το Android το έχει από το HTC Dream (ή T-Mobile G1, το ίδιο είναι) και το δεύτερο το είχαν οι ROMs εταιριών (πχ Samsung) από το Android 2.3 κι επίσημα το είδαμε στην 4.0! Χαχα μιλάμε για “πολύ μπροστά η Apple”!!! Κι επειδή θίχτηκε το θέμα με το iPhone 4 που πήρε update σε iOS 7, να ρωτήσω Siri πήρε ή ακόμα; Γιατί όλα τα iPhone από το 4S και πάνω το έχουν και μάλιστα φοράνε κι αυτά iOS 7. Το iPhone 4 που καμαρώνετε κιόλας που είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοσηλογισμικού, είναι… Συνέχεια »

Mr. Rous

Συμφωνώ απόλυτα με τον Panos7GR! Πολύ σωστός

forneverarrow

@kwstascifi: με εντελώς φιλική διάθεση, έχεις δουλέψει iPhone για πάνω από μια μέρα? Επίσης, άσε κατά μέρους τα περί nexus S, το συγκεκριμένο το έχει η μητέρα μου και είναι κολλημένο στο 4.1.2. Δεν διαφωνώ ότι αρκετά από τα features του Android αργούν να φανούν στο iOS. Ωστόσο, σε σταθερότητα και ασφάλεια είναι η μέρα με τη νύχτα. Είχα Android από το 2010 μέχρι πριν μια βδομάδα που άλλαξα το S4 με το iphone 5S και πραγματικά δεν βρίσκω να μου λείπει κάτι, πέρα από την οθόνη, που όντως είναι μικρή. Το iTunes έχει τα πάντα και τα apps του iOS τα βρίσκω πολύ πιο λειτουργικά και επαγγελματικά αν θες. Όσο για την υποστήριξη, καλύτερα να μη το συζητήσουμε γιατί καμιά Android συσκευή δεν πλησιάζει την Apple σε after sale. Η γυναίκα μου είχε το iPhone 4 από τότε που βγήκε και δύο φορές που το στείλαμε για service δεν πήρανε τίποτα! Μία φορά για αλλαγή μπαταρίας και τη δεύτερη για να αλλάξουν το home button. Και άμεσα σχεδόν. Τώρα έχει και εκείνη το 5S και δεν θα το άλλαζε το 4 αν δεν είχε 440€ επιδότηση. Εγώ πήρα iPhone γιατί ήθελα να δω αν αξίζει, και τελικά αξίζει. Όπως… Συνέχεια »

kVel

Όσοι για λέτε για κουτσουρεμένες αναβαθμίσεις με το iOS… Πείτε μου ένα android κινητό του 2010 το οποίο τρέχει όλες τις νέες λειτουργίες του android χωρίς να κολάει… ΑΝ είχε πάρει siri και κόλαγε μετά θα λέγατε όλοι οι “σχετικοί” όχι είναι αποτυχία… Και μην πει κανείς για custon rom γιατί όπως είπε και κάποιος άλλος πιο πάνω δεν έχουμε όλοι την όρεξη και τον χρόνο να ψάχνουμε για ROM κτλ… Όταν πληρώνω για μία συσκευή, και πόσο μάλλον για μία premium απαιτώ να έχω αναβάθμιση και όχι να ψάνχω να την βάλω ο ίδιος…

Τώρα όσο για το ότι το iOS προσφέρει λίγα καινούρια πράγματα δεν θα διαφωνίσω…

Για μερικούς άλλους που λένε για isheep και πρόβατα να κοιτάνε τα χάλια τους πρώτα, που πρέπει να μας πείσουν με το ζόρι τι θα πάρουμε…

alexandros κ

το πρόβλημα με τις ενημερώσεις στο android θα μπορούσε να λυθεί πάρα πολύ απλά.αντί να βάζουν μια δικιά τους επεξεργασμένη έκδοση λογισμικού,θα μπορούσαν να είναι όλα pure (nexus)android σε στυλ google edition όπως το s4 htc one κλπ και να έχει η κάθε εταιρία τα καλούδια της απλά σε κάποιο προ εγκατεστημένο app.το οποίο θα μπορούσε απλά να ενημερώνει όπως και όλα τα app που έχουμε στο κινητό μας κατεβασμένα απο το playstore.

Αποστόλης Μπανιώτης

Εκτός από αυτό, μπορεί να υπάρχουν γρηγορότερες συσκευές Android, αλλά σαν τα Iphone με το IOs τους δεν εχει!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.