BlackBerry εναντίον Facebook για παραβίαση πατέντας στον Messenger

BlackBerry Facebook Messenger, BlackBerry εναντίον Facebook για παραβίαση πατέντας στον Messenger

Αγωγή εναντίον του Facebook καταθέτει η BlackBerry για παραβίαση ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με τα λογισμικό στις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων (Messenger) στα smartphone. Σύμφωνα με την αγωγή, το Facebook «δημιούργησε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιώντας καινοτομίες της BlackBerry.

Σε αυτές περιλαμβάνονται “η πρωτοποριακή ασφάλεια, το UI, και βελτιστοποιημένες δυνατότητες, οι οποίες έκαναν τόσο επιτυχημένα τα προϊόντα της BlackBerry”.

Η πάλαι ποτέ κυρίαρχος στα κινητά ανέφερε ότι εκτός από το Facebook Messenger και τα Instagram και Whatsapp, θυγατρικές του Facebook, παραβιάζουν τις πατέντες της BlackBerry.

Δεν είναι ασυνήθιστο για εταιρείες που έχασαν την κυρίαρχη θέση τους στην αγορά να προβαίνουν σε αγωγές για παραβίαση ευρεσιτεχνιών. Για παράδειγμα, η Yahoo είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του Facebook για παραβίαση ευρεσιτεχνιών το 2012 και η Nokia εναντίον της Apple.

H BlackBerry ξεκίνησε τη «μάχη» της για τις πατέντες το 2016, με πιο μικρές εταιρείες όπως η BLU, η οποία εν τέλει συμφώνησε να πληρώσει. Πλέον μετακινείται σε μεγαλύτερες όπως το Facebook.

Ανάμεσα στις πατέντες για τις οποίες η BlackBerry κατηγορεί το Facebook περιλαμβάνεται η χρήση εικονιδίων με αριθμούς για να ειδοποιηθεί ο χρήστης ότι έχει νέο μήνυμα, το tag στις φωτογραφίες με αυτόματη συμπλήρωση καθώς και η δυνατότητα σίγασης των ειδοποιήσεων σε μια συζήτηση.

Εκπρόσωπος της BlackBerry ανέφερε: «Ως ηγέτης στον κυβερνοχώρο και στο ενσωματωμένο λογισμικό, η BlackBerry θεωρεί ότι το Facebook, το Instagram και το WhatsApp θα μπορούσαν να αποτελέσουν σπουδαίους συνεργάτες στην πορεία μας προς ένα ασφαλές διασυνδεδεμένο μέλλον και εξακολουθούμε να κρατάμε την πόρτα ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι το Facebook έχει παραβιάσει την πνευματική ιδιοκτησία μας, και μετά από αρκετά χρόνια διαλόγου, έχουμε επίσης την υποχρέωση στους μετόχους μας να ακολουθήσουμε τις κατάλληλες νομικές οδούς».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.