Google, Κλείνει τα Bump και Flock που είχε εξαγοράσει τον Σεπτέμβριο

Θυμάστε που η Google είχε εξαγοράσει τo Bump, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο (φημολογείται έναντι περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων); Με το Bump, οι χρήστες μπορούσαν να διαμοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες, videos ή επαφές φέρνοντας σε επαφή τα κινητά τους. Μαζί με το Bump, η Google είχε εξαγοράσει και το Flock. Με την δεύτερη εφαρμογή της ίδιας εταιρείας οι χρήστες μπορούσαν να δημιουργούν ομαδικά photo albums.

Και οι δύο εφαρμογές τώρα αποσύρονται από το App Store της Apple και το Google Play. Ο CEO της εταιρείας, David Lieb ανακοίνωσε ότι και οι δύο εφαρμογές αποσύρονται και κλείνουν στις 31 Ιανουαρίου, επειδή τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του έχουν επικεντρωθεί σε άλλα σπουδαία projects στο εσωτερικό της Google, και δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να συνεχίσουν με τα Bump and Flock.

Όσοι θέλετε να “κατεβάσετε” τα δεδομένα σας, δεν έχετε παρά να εκκινήσετε τις εφαρμογές και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Google κλείνει Bump Flock, Google, Κλείνει τα Bump και Flock που είχε εξαγοράσει τον Σεπτέμβριο

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

δεν τις ξέρω τις εφαρμογές, ποτέ δεν τις είχα, αλλα δεν πιστεύω ότι ήταν πολύ χρήσιμες anyway. Περισσότερο διασκεδαστικές μου μοιάζουν. Βλέπω χρησιμοποιούσε wifi direct. Αρκετά χρήσιμη για το κλειδωμένο ios (που δεν επιτρέπει ανταλλαγή με ΒΤ), αλλα το android μάλλον υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνεις την δουλειά σου (με κυριότερο το ΒΤ). στο Play βλέπω 94.000 downloads όταν άλλες εφαρμογές έχουν >1.000.000+, δείγμα για την μικρή απήχηση της εφαρμογής. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι για να χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχει και ο άλλος την ίδια εφαρμογή ενώ με το ΒΤ γίνεται εγγενώς.

Με αυτά και με αυτά καλή μπάζα έκαναν οι δημιουργοί του.. (35εκ €)

keysmith

λάθος! 10.000.000 – 50.000.000 ΄έχει εγκαταστάσεις. ουπς… Τες πα καλή κονόμα οι δημιουργοί..

Giannis Charp

Το θέμα δεν είναι πόσο πωλήθηκαν οι εφαρμογές ούτε πόσο διαδεδομένες ήταν αλλά το ότι οι μεγάλες εταιρίες (Google,Facebook κτλ) προσπαθούν να σταματήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών που στο μέλλον μπορεί να είναι ανταγωνιστικές.
Το ίδιο συνέβη με το snapchat όπου αρνήθηκε να ξεπουληθεί μια και γνωρίζει πως στο μέλλον μπορεί να αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που το προσφέρουν τώρα.Βέβαια το snapchat δεν πρόσεξε όσο θα έπρεπε,μια και η τελευταία επίθεση που έγινε με διαρροή στοιχείων λογαριασμών δεν φαίνεται να είναι απλά ένα τυχαίο χτύπημα από χακερς.
Όπως και να χει πίσω από τα προσωπικά μας δεδομένα έχει πολύ ψωμί ακόμη…

Darth

Ε βέβαια αφαιρούμε και σκοτώνουμε καλές εφαρμογές και προωθούμε bloatware και spyware της Google που μάλιστα τα επιβάλει βάζοντας τα σε system partition για να μην μπορέσουν να τα αφαιρέσουν η χρήστες (όχι χωρίς root έστω)
Wellbdone crapgle Εε spygle Πφφφ Google ήθελα να πω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.