Δεν μπορείς να ανοίξεις πλέον τον Chrome σε Windows 8 mode; Υπάρχει λύση

Στα μέσα αυτού του μήνα κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Chrome (Chrome 32). Η έκδοση για Windows 8 έφερε, μαζί με άλλα features, ένα νέο Windows 8 mode, εμπνευσμένο από το Chrome OS, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρακάμπτει το Windows και πως δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να τρέχει το Chrome OS πάνω από Windows 8.

Όμως κάποιοι χρήστες, μέσα σε αυτούς και εγώ, παρατήρησαν ότι με την αναβάθμιση, χάθηκε εντελώς η επιλογή για μετάβαση σε Windows 8 mode και μπορούσαν να τον τρέξουν μόνο σε desktop mode. Οι λόγοι για την εξαφάνιση είναι δύο. Τους εξηγούμε παρακάτω και δίνουμε την λύση για τον καθένα.

  • Μη ενεργή επιτάχυνση υλικού (hardware acceleration)
  • Για να δουλεύουν όλα γρήγορα και ομαλά ο Chrome χρειάζεται ενεργή την επιτάχυνση υλικού. Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας δεν έχει τέτοια δυνατότητα ή δεν είναι ενεργοποιημένη, τότε μπορεί να τρεξει μόνο σε desktop mode. Για να ελέγξετε αν η επιλογή αυτή είναι απενεργοποιημένη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε μία νέα καρτέλα
  • Πληκτρολογήστε “about:gpu”
  • Πατήστε Enter
  • Στην σελίδα που θα ανοίξει αναζητήστε την επιλογή “use hardware acceleration when available”
  • Αν σας εμφανίζει πως είναι μη διαθέσιμη, ο υπολογιστής σας δεν είναι σε θέση να τρέξει τον Chrome σε Windows 8 mode. Αν όμως λέει ότι είναι ανενεργή η επιλογή, τότε μπορείτε να την ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στην σελίδα “about:flags” και ενεργοποιώντας την επιλογή “GPU Hardware Acceleration”.

  • Οθόνες υψηλής ανάλυσης
  • Το πρόβλημα εμφανίζεται και σε υπολογιστές με οθόνες υψηλής ανάλυσης. Προς το παρόν δεν υποστηρίζεται η λειτουργία αλλά θα ενσωματωθεί μελλοντικά.

    Μέχρι τότε, οι κάτοχοι οθονών υψηλής ανάλυσης, μπορούν αν απενεργοποιήσουν την κλιμάκωση της οθόνης (display scaling). Αυτό μπορεί να γίνει με τα παρακάτω βήματα:

  • Κάνουμε δεξί κλικ στην στην συντόμευση για τον Chrome στην επιφάνεια εργασίας
  • Επιλέγουμε ‘Properties’
  • Στην καρτέλα ‘Compatibility’ επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο ‘Disable display scaling…‘
  • Πατάμε Ok
  • Ανοίγουμε τον Chrome και επιλέγουμε να φορτώσει σε Windows 8 mode
  • Αν θελήσουμε να αντιστρέψουμε αυτή μας την επιλογή, ακολουθούμε ξανά τα ίδια βήματα αλλά αποεπιλέγουμε το κουτάκι ‘Disable display scaling…‘.

    Σε εμένα το πρόβλημα εμφανίστηκε εξαιτίας της υψηλής ανάλυσης της οθόνης μου και ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, κατάφερα όντως να εμφανίσω πάλι την επιλογή για Windows 8 mode. Περιμένουμε σχόλια να δούμε αν δούλεψε σε εσάς.
    , Δεν μπορείς να ανοίξεις πλέον τον Chrome σε Windows 8 mode; Υπάρχει λύση
    Πηγή

    Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    4 Σχόλια
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Akis Sak

    Γνωρίζει κανείς γιατί σε windows 8 mode δε δουλεύουν τα mouse buttons για forward and backward web-navigation?

    Andreas Kalantonis

    Εμένα δόξα το Θεό το chrome ακόμα δουλεύει! Όλα τα άλλα (mai, windows store, skype, facebook, twitter κλπ) δεν ανοίγουν και από ότι φαίνεται ξαναπάω σε Windows 7

    prideous

    Εγώ έχω vista και πάλι δεν μου ανοίγει….

    arg

    chrome και ξερο ψωμι, μόνο στο android μας <> αλλα γενικά όσοι ακόμα χρισιμοποιείτε exploreer απλά είστε για κλάματα εδώ και χρόνια

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Internet Chrome featured Google

    Η Google συμφωνεί να διαγράψει τα δεδομένα που συνέλεξε από την ανώνυμη περιήγηση των χρηστών

    Η Google συμφώνησε να διαγράψει δεδομένα που συλλέχθηκαν από πελάτες που χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome.

    Internet Chrome Google

    Η Google παραδέχτηκε ότι συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και στην ανώνυμη περιήγηση

    Η Google πρόκειται να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και παραβιάσεις του απορρήτου.

    Internet Chrome Edge Firefox

    Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

    Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

    Internet Chrome featured Google

    Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

    To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.