Google: Θα κάνει τον Chrome πολύ πιο γρήγορο με τον αλγόριθμο Brotli

Όσοι χρησιμοποιείτε τον Chrome, η Google ετοιμάζεται να φέρει μια σημαντική βελτίωση. Δημιούργησε έναν νέο αλγόριθμο συμπίεσης τον οποίο ονομάζει Brotli και ανακοίνωσε πέρσι τον Σεπτέμβριο. Χάρη σε αυτόν, ο Chrome θα μπορεί να συμπιέζει τα δεδομένα έως και 26% περισσότερο σε σύγκριση με το υπάρχον Zopfli.

Το “άλμα” είναι αρκετά μεγάλο και όπως αναφέρει ο Ilya Grigorik, μηχανικός της Google, o Brotli είναι έτοιμος να γίνει διαθέσιμος. Οι χρήστες θα δουν σημαντική βελτίωση στους χρόνους φόρτωσης των σελίδων του Chrome. Επιπλέον, η Google αναφέρει ότι ο Brotli θα ωφελήσει και τους χρήστες του mobile Chrome με μικρότερη κατανάλωση δεδομένων αλλά και μπαταρίας.

Η Google χαρακτηρίζει τον νέο αλγόριθμο ως το νέο “data format” και ευελπιστεί ότι θα υιοθετηθεί και από άλλους web browsers σύντομα. Προς το παρόν, θα έρθει στον Chrome μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα κάνει τη ζωή των χρηστών του λίγο πιο εύκολη.

google chrome brotli, Google: Θα κάνει τον Chrome πολύ πιο γρήγορο με τον αλγόριθμο Brotli

google chrome brotli, Google: Θα κάνει τον Chrome πολύ πιο γρήγορο με τον αλγόριθμο Brotli

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
scrub

lene tha trexei smooth like butter me 16gb ram ddr4 sta 3ghz !!!

Darth

faster spying on the way

Λευτέρης

@scrub: Αν δεν θέλεις βάλε mozilla
@Darth: Η ζωή σου πρέπει να έχει τρελό ενδιαφέρον για να σε παρακολουθούν ε?

Έλεος με τους Ελληνάρες… Μόνο γκρίνια…

Android & Windows User

@Ο/Η Λευτέρης : ” Έλεος με τους Ελληνάρες… Μόνο γκρίνια… ” +10000000

aggelos

και μενα η nsa με παρακολουθει που τρωω και που παω για ποτο και με τη γκομενα μου…απιστευτα ενδιαφερον.και εχουν και το αποτυπωμα μου απο τον αισθητηρα και ξερουν και τι τσοντες εχω δει και ποσα like κανω.

Darth

@Λευτέρης μην με βρίζεις δεν ειμαι ελληναρας

John

Ελληνάρες, δεν έχετε ιδέα τι θα πει ιδιωτικότητα.

Android & Windows User

@Ο/Η John: σωστό το ”Ελληνάρες, δεν έχετε ιδέα τι θα πει ιδιωτικότητα.” +1000000000000
Ο Ελληνάρας με το Facebook όλη μέρα και το iPhane τι να ξέρει από ιδιωτικότητα μαύρα μεσάνυχτα έχει !!!!!!!

Αλέξανδρος

Σχετικά με την ιδιωτικότητα, τα έχουμε πει πόσες φορές, δεν έχει σημασία αν κάνουμε κάτι κακό ή κάτι παράνομο για να πρέπει να κρύψουμε κάτι. Είναι η προσωπική μου ζωή και θέλω να ξέρω μόνο εγώ γι’ αυτή και ο Θεός. Από εκεί και πέρα με αυτά τα λογισμικά και τα προγράμματα των εταιρειών δεν γλιτώνουμε είτε λέγετε WINDOWS 10 είτε android είτε ios-mac os. Αν θέλετε ιδιωτικότητα πάτε σε linux και όχι rom που είναι διαθέσιμη για όλους γιατί κάποια τρύπα θα υπάρχει και σ’αυτή. Παίρνετε μια rom και την φέρνετε στα μέτρα σας αλλά πάλι θα χρειαστείτε προγράμματα τα οποία πέρα από τον προφανή λόγο για να τα εγκαταστήσετε ( που πάλι είναι των εταιρειών ) ξέρετε ακριβώς τι κάνουν στο παρασκήνιο; Φυσικά και όχι, και ειδικά όταν ακόμη και το πληκτρολόγιο σου ζητάει πρόσβαση στις επαφές καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Γίνεται να κάνουμε κάτι για αυτό έτσι πως έχουν τα πράγματα; Δύσκολα παιδιά αφού η κατασκοπεία έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Σ’ αυτή τη ζωή όλα γίνονται για τον έλεγχο και την πληροφορία που για να έχεις το πρώτο ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. Όποιος θέλει… Συνέχεια »

Yiannis

Πάντως αυτό που λένε ότι ο chrome είναι βαρύς δεν το καταλαβαίνω. Τώρα έχω 16 καρτέλες ανοιχτές και όλα είναι πολύ ομαλά δεν κολλάει καθόλου. Τρώει βέβαια ένα giga ram αλλά εντάξει ένα αξιοπρεπές pc πρέπει να έχει 8 giga ram σίγουρα τη σήμερον ημέρα. Και δεν έχω και κάποιον τερατώδη cpu.Τον ταπεινό και τίμιο i3 4160.

Paraksenos

Εκτός άμα χάνω κάποιο στοιχείο, ο Chrome στο Android δεν έχει add-ons έτσι?

Firefox master race 😛

bill

στο κινητο uc broswer και στο pc με mozila εισαι κομπλε

Bloodmaster

Εγω τρεχω Opera! Πολυ ικανοποιημενος αφου ο Chrome κολουσε χωρις λογο. Οσο για το θεμα της ιδιωτικοτητας. Ή δεν μπαινεις ποτε στο ίντερνετ ή για ακομη μεγαλύτερη ασφαλεια περνεις ενα cell phone των 20€ και κανεις την δουλεια σου. Ακομη και σε αυτην την περίπτωση ομως υπαρχει τροπος να σε παρακολουθουν. Ιδιωτικοτητα δεν υπαρχει. Το θεμα ειναι πως μπορεις να ελεγξεις τι βγαζεις στη φορα.

Denis

Το θέμα του Chrome τι σχέση έχει με την ιδιωτικότητα;
αφήστε μας τους υπόλοιπους που δε μας νοιάζουν τα μάτια του big brother να σερφάρουμε γρηγορότερα.
Οι υπόλοιποι πάρτε τα βουνά.
Κάθε τεχνολογική εξέλιξη καλοδεχούμενη και ας με πουν κα πρόβατο και όπως θέλουν.
<3

Λευτερης

@Darth αμα σε προσβαλλει να σε λενε ελληναρα και το θεωρεις βρισια να πας στη χωρα σου. Το techblog ειναι ελληνικο και εσυ βρισκεσαι στην Ελλαδα απο την οποια λογικα και πληρωνεσαι. Ουδεμια σχεση εχω με φασιστες και οι μεταναστες ειναι ευπροσδεκτοι φτανει να σεβονται τη χωρα που τους φιλοξενει. Ειναι η πολλοστη φορα που βλεπω αυτο τον Darth να προσβαλλει την Ελλαδα και τους Ελληνες. Συγνωμη που θα στο χαλασω αλλα ενα μεγαλο μερος της αναπτυξης της τεχνολογιας που υποτιθεται οτι αγαπας, οφειλεται σ αυτη τη χωρα που σε φιλοξενει και την ιστορια της. Γι αυτο να σεβεσαι γιατι το χεις ξανακανει πολλες φορες και τα σχολια σου δυστυχως αναρτονται κανονικα. Ελπιζω να αναρτηθει και το δικο μου και δεν προκειται να αρζισω πολιτικη συζητηση. Απλα ειχε παραπαει το θεμα.

vasilist

Ο Darth ξέρει τι λέει με το “Ελληνάρας” γιαυτό μην αρπάζεσαι αν δεν σε αγγίζει.
Τεχνολογικό site είναι εδώ όχι κουτσομπολίστικο, με το spy πάλι έχει δίκιο γιατί έτσι είναι, όποιον δεν τον πειράζει απλά λέει εμένα δεν με νοιάζει να ξέρουν τι ώρα μπαίνω και που και όχι να μιλάει προσωπικά σε άλλους που έχουν άλλη άποψη, και εδώ δεν τίθεται καν θέμα αντιπαράθεσης αν είναι αλήθεια ή όχι αλλά θέμα εμένα μου αρέσει να με παρακολουθούν γιαυτό “σκάσε”.
Δεν φαίνεται και τόσο δημοκρατική αυτή ή στάση.

vasilist

Το “σκάσε” είναι μεταφορικό.

Andreas

Παιδιά δε ξέρω για σας, αλλά είχα εγκατεστημένο το google chrome και το laptop μου τάχε παίξει. Όταν το έκανα απεγκατάσταση και έβαλα Mozilla αναστήθηκε. Το λαπτοπ είναι πολύ παλιό intel centrino, 2GB ram, Windows 7.

scrub

lefteri min kaneis san ellinaras eleos, kai gia na katalaveis to eipe me tin enoia tou gyftariou kai tis xwriatilas. i mipws exeis tin miga kai migiazesai? an i alitheia einai pws polloi esthanontai prosvevlimenoi logo ton kairwn… kai kapou mperdeutikes me ton darth.

Λευτερης

Παιδια ξερω πως το ειπε γιατι το χει ξανακανει. Αν το ελεγε οποιοσδηποτε αλλος το “ελληναρας” δε θα αντιδρουσα. Την ιδοα εκφραση την χρησιμοποιω κι εγω πολλες φορες. Την αλλη φορα καποιος του ειχε πει τη φραση “σαν Ελληνας που εισαι θα επεπε να ξερεις…” και απαντησε ‘εγω δεν ειμαι Ελληνας, ειμαι απο εξωτερικο και μη με προσβαλεις” . Αυτο το κανει επανελημενα. Δεν εχω με κανενα ξενο προβλημα, αλλα δε δεχομαι να προσβαλλει τη χωρα μου ετσι. Δεν ξερω εσεις τι κανετε..

Λευτέρης

Το σχόλιο νούμερο 20 δεν είναι το δικό μου. Εγώ έχω γράψει το 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.