O Chrome μπλοκάρει το autoplay στα video από το 2018

chrome video playback block, O Chrome μπλοκάρει το autoplay στα video από το 2018
Κάποτε για να παίξει ένα video, έπρεπε πρώτα να πατήσεις το play, αλλά τελευταία παρατηρείται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο κάποιες ιστοσελίδες να παίζουν αυτόματα το video από τη στιγμή που φόρτωσε η σελίδα. Αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν αρέσει σε όλους.

Τα καλά νέα είναι ότι η Google πολύ σύντομα θα μπλοκάρει το autoplay στον δικό της Chrome browser. Επομένως, δεν θα χρειάζεται να βασίζεστε πλέον σε third-party extensions για να αποφύγετε το ενοχλητικό feature.

Η ίδια η Google έκανε την επίσημη ανακοίνωση σε blog post, αλλά υπάρχουν κάποιες διευκρινήσεις. Η Google αναφέρει πως αρχής γενομένης από τον Chrome 64, το autoplay θα επιτρέπεται είτε όταν δεν υπάρχει ήχος και όταν ο χρήστης έχει δείξει το ενδιαφέρον του πάνω στο συγκεκριμένο υλικό που προβάλλεται. Επίσης, με τις αλλαγές αυτές, η Google θέλει μια ενοποιημένη web συμπεριφορά σε desktop και mobile, κάτι που θα κάνει την ανάπτυξη web media πιο προβλέψιμη σε όλες τις πλατφόρμες και browsers.


“Starting in Chrome 64, autoplay will be allowed when either the media won’t play sound, or the user has indicated an interest in the media. This will allow autoplay to occur when users want media to play, and respect users’ wishes when they don’t. These changes will also unify desktop and mobile web behavior, making web media development more predictable across platforms and browsers”.

Η Google δεν θέλει να εξαφανίσει εντελώς το autoplay, αλλά ενθαρρύνει τους developers να σκεφτούν να την σίγαση στα autoplay videos για να μην ενοχλούνται όσοι επισκέπτονται τη σελίδα και να χρησιμοποιούν τα native controls του browser για να ελέγχουν το video playback.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Google

Η Google παραδέχτηκε ότι συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και στην ανώνυμη περιήγηση

Η Google πρόκειται να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και παραβιάσεις του απορρήτου.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.

Smartphones Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You.