Reuters: Η Cortana θα έρθει σε Android και iOS ως standalone app

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, η Microsoft ετοιμάζεται να φέρει την ψηφιακή της βοηθό Cortana, σε Android και Apple συσκευές. Η Cortana θα έρθει στην πλατφόρμα της Apple και της Google ως standalone εφαρμογή.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε beta μορφή σε συσκευές που τρέχουν Windows Phone 8.1 και για συγκεκριμένες περιοχές. Όμως, η Microsoft έχει μεγάλα σχέδια για την ψηφιακή βοηθό, η οποία θα ενσωματωθεί το φθινόπωρο και σε υπολογιστές με τα ενοποιημένα Windows 10.

Ο λόγος που θέλει η Microsoft να φέρει την Cortana ως ξεχωριστή εφαρμογή σε smartphones και tablets με τα αντίπαλα Android και iOS, είναι επειδή προσπαθεί να διευρύνει τη βάση των χρηστών που χρησιμοποιούν το software της. Από τη στιγμή που ο Satya Nadella δεν μπορεί να το καταφέρει μέσω του hardware που έχει η Microsoft, στρέφεται προς τις άλλες δυο πλατφόρμες. Οπότε, οι χρήστες iOS και Android μπορούν να έχουν την εμπειρία της Cortana χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να έχουν κάποια Windows συσκευή.

Σε διάφορα test που έχουν γίνει μεταξύ των τριών ψηφιακών βοηθών, Google Now, Siri και Cortana, η ψηφιακή βοηθός της Microsoft τα έχει πάει πολύ καλά παρ όλο που είναι σε φάση beta και φαίνεται ότι έχει τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί τις άλλες δυο ψηφιακούς βοηθούς.

Όπως και να έχει όμως, αν η Microsoft προχωρήσει τελικά στην κυκλοφορία της εφαρμογής, θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση και δείχνει ότι ενδιαφέρεται κυρίως για το λογισμικό.

cortana android ios, Reuters: Η Cortana θα έρθει σε Android και iOS ως standalone app

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Δεν νομιζω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο συγκεκριμένο εγχείρημα, διότι Θα δεν έχουν όλες τις δυνατότητες της cortana! Ειδικά στο iOS που ειναι πιο κλειστό θα ειναι σχεδόν άχρηστη η εφαρμογή!

Genesis

δεν μου αρέσει η ιδέα γιατί αν το κάνει αυτό η MS θα χάσει και πολλά από της συσκευές της η cortana είναι κάτι που κάνει τα windows phone ξεχωριστά αν πάει και αλλού…

ΤΙΟΥ..ΤΟ

Η Ερωτεύσιμη Cortana!!! (και η μαλ@&&=£/_@ θα πάει σύννεφο).

forneverarrow

Μάλλον δεν έχει μέλλον το Windows Phone… Για να κάνει τέτοιες κινήσεις (θυμάστε το HERE??) παίζει να το παρατήσει το άθλημα.

Πάλι με iPhone με βλέπω και αυτή τη φορά θα είναι οριστικό.

Makis

@ Genesis

Σωστός….τους δώσαμε τους HERE Maps, πάρε και την Cortana, τι μένει;

παπαροκας tiamat

προλαβαν τη σκεψη μου τα παραπανω παιδια. Αυτο ειναι λευκη πετσετα απο τη Microsoft!!!!!!!!

Σαν να το εχει παρει αποφαση οτι δε μπορει να ανεβασει τα ποσοστα του operating system της, οποτε παραδιδει ανευ ορων ολα τα συγκρητικα της πλεονεκτηματα στον ανταγωνισμο

leontios

το θέμα δεν είναι να πουλάς κινητά μη το βλέπετε έτσι
αλλά περιβάλλον και με την κορτάνα χιιρ και όφις είναι στο να σου πουλάει τα πάντα από το Ρέντμοντ δλδ να πουλάει αέρα όπως κάνουνε εδώ η βόντα κόσμο και γουίντ !!!
αν το καλοσκεφτείς ο εξοπλισμούς κλήσεων δεν αλλάζει οπότε εχονταςυ κάνει απόσβεση μας πουλάνε αέρα έτσι και το Ρέντμοντ θα πουλάει περιβάλλον γραφείου στοχευμένες διαφημίσεις μέσω κορτάνα μπιγκ χάρτη με διαφημίσεις επιχειρήσεων

Ο ΤΣΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

trojan horse here cortana office for you wallet

Konstantinos

Εγώ διαφωνώ με την άποψη ότι η Microsoft δίνει όλες τις υπηρεσίες της στις ανταγωνιστικες πλατφόρμες επειδή έχασε την ελπίδα της για τα δικά της λογισμικά.. Πιστεύω ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι ναι μεν να βγάλουν χρήματα βραχυπροθεσμα αλλά και στοχεύουν μακρυπροθεσμα με το να κάνουν την μετάβαση από οποιοδήποτε λογισμικό στο δικό της πολύ εύκολη για τον χρήστη.
Σκεφτείτε το λίγο, αν είσαι η Microsoft και ψάχνεις για χρήστες τι καλύτερο από το να τους παρέχεις τις εμπειρίες σου σε σημείο που θα τις χρειάζονται στην καθημερινότητα τους και προσφέροντας τις users first-windows best, όπως είπε ο κύριος nadella, ξαφνικά τα Windows γίνονται μια πολύ καλή επιλογή.
Σε αυτή τη λογική ετοιμάζουν τα Windows 10 και χαίρομαι πραγματικά γιατί ετοιμάζουν ένα λειτουργικό σύστημα με ένα αξιοπρεπεστατο οικοσυστημα, σε αντίθεση με τα Windows 8 – Phone 8

Τασος

Δεν ξερω τι λετε εσυ αλλα η Cortana ειναι ωραιο σχεδιο και εχει πλακα!!!Θα το ηθελα να υπαρχει και σε android συσκευες

Panos7GR

Αν ερθει η Cortana πήρα στάνταρ το Microsoft Band.
Εγώ βλέπω τη Microsoft σαν την πιο ακομπλεξαριστη εταιρεία λογισμικού αυτή τη στιγμή. Προσπαθεί να μπει παντού και να προσελκύσει όσους περισσότερους χρήστες. Αν κλειστεί στο δικό της OS, έχει χάσει το παιχνίδι. Καλά κάνει! Ο σκοπός είναι να έχεις μεγάλη βάση χρηστών στις υπηρεσίες σου, όχι να λες ότι το mobile OS σου έχει τόσο της εκατό, γι αυτό απλώνει και τα πλοκάμια της παντού.
Τα Windows Phone δεν θα τα αγοράσεις για την Cortana ή τα Office, αλλά για τον συγχρονισμό του κινητού σου με το σταθερό σου, για την lag-free εμπειρία χρήσης, για τα ποιοτικά low-end κινητά, για τις value for money ναυαρχίδες της, για τις φοβερές κάμερες κτλ.

Sot11

Panos7gr συμφωνώ αρκετά σε αυτα που λες αλλα υπάρχει και ένα θεμα! Θα πρεπει οι εφαρμογές που δίνει να αξιοποιούνται στο έπακρο στα 2 λειτουργικά! Η cortana ας πουμε στο ‘κλειστο’ ios τι θα προσφέρει ώστε να πείσει κάποιον να την κατεβάσει; Τιποτα απολύτως και το λέω διότι οι εφαρμογές στο ios δεν έχουν πολλά δικαιώματα, ας πουμε δεν θα μπορεί κάποιος να πει στην cortana κάλεσε το τάδε η στείλε μήνυμα και διαφορά τετοια! Αυτα ειναι αποκλειστικά δυνατότητες της Siri! Άρα το μονο που θα μπορεί να κανει η cortana ειναι αναζήτησή στο bing!

Νίκος 31

Λευκή πετσέτα απο την Microsoft, μετά τα Office, Lens, Here και άλλες 90 εφαρμογές, δίνει στους ανταγωνιστές της και την τελευταία της αποκλειστικότητα. Απλά είδε ότι δεν το έχει στο θέμα του Marketing, την ξεφτίλησε για τα καλά η Google και πάει απλά να χωθεί να βγάλει κανένα ψιλό στα υπόλοιπα 2 λειτουργικά. Ενα καλό λειτουργικό, για να προχωρήσει, θέλει και τις αποκλειστικότητες του και η Microsoft αυτή την στιγμή έχει ελάχιστα πράγματα. Δεν αλλάζω την άποψη μου ότι πρόκειται για ενα πλήρες λειτουργικό και θα βρείς τα πάντα, αλλά μικροπροβληματάκια υπάρχουνε, όπως για παράδειγμα που στα καλά καθούμενα σε πετάει στην Home Screen και χάνεις το Progress σου ή στον ίντερνετ Explorer που πατάς να πάς πίσω σε μια σελίδα και σε πετάει στον Bing ή ακόμα και έξω απο την εφαρμογή στα καλά καθούμενα. Και αντί να ασχολούνται με αυτά κάθονται και και τρώνε τόσο χρόνο με τα Windows 10, ενα πραγματικά αχρείαστο λειτουργικό που δεν θα δώσει τίποτα απολύτως παραπάνω στον χρήστη απο αυτό που είχε μέχρι σήμερα, την ώρα που το Store παραπαίει και δεν κάνει αναβάθμιση μέρες τώρα σε αρκετές εφαρμογές (ενώ υπάρχουν αναβαθμίσεις), πχ Sofascore. Ήδη τα σχόλια είναι τραγικά, παντού βλέπεις το δεν… Συνέχεια »

Lagdroid

@Νίκος
Τα μισά απο αυτα που λες δεν υπάρχουν, τα αλλα μισά ήταν “ασθένειες” όταν πρωτοεμφανίστηκαν.

Μην διαβάζεις την κάθε αηδία που γράφουν στο ίντερνετ οι κάθε άσχετοι. Τα ίδια διαβάζω καθημερινά για ολα τα λογισμικά.

Εγω παντως και όσα άτομα δοκιμασαν Windows phone δεν γυρνάμε πίσω στο android η στο ios ούτε με σφαίρες:)

Νίκος 31

Λές ότι αυτά που ανέφερα παραπάνω δεν ισχύουν, χωρίς να διευκρινίζεις συγκεκριμένα. Δεν έχει πρόβλημα ο Internet Explorer; Τρομάζω να κάνω πίσω κάθε φορά μήν με πετάξει στον Bing ή στην επιφάνεια Home Screen και χάσω την σειρά με την οποία διάβαζα τις ειδήσεις μου. Δεν έχει δώσει 90 εφαρμογές η Microsoft σε Google – Android; Δεν ξέρω, ρώτα το Techblog που είχε βάλει θέμα πρίν απο 1-2 μήνες, είχε κάνει εντύπωση μάλιστα σε όλους το ότι google – apple δεν έχουνε ούτε μια εφαρμογή στα Windows ενώ η microsoft υποστηρίζει τα λειτουργικά τους κανονικά. Δεν έχει προβλήματα το Store κατά καιρούς; Δοκίμασε τώρα αυτή την στιγμή που μιλάμε να κάνεις αναβάθμιση σε κάποια απο τα προγράμματα σου. πχ Sofascore, κολάει ο δείκτης στην μέση και δεν προχωράει. Το έχει ξανακάνει 2-3 φορές, θα επανέλθει, μικρό το κακό. Δεν προωθεί η Microsoft συγκεκριμένες εφαρμογές που μένουνε ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΕΣ για μήνες στίς πάνω πάνω θέσεις στην ενότητα “νέες εφαρμογές”, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούνε καθημερινά εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια και να μην ενημερωνόμαστε; Ας είναι καλά το Windowscentral και κάτι AppSocial, διαφορετικά χαμπάρι δεν θα παίρναμε. Θα σου έγραφα 30 πλατφόρμες που κυκλοφορήσανε απο τον Ιανουάριο, πολύ καλά παιχνίδια και δεν ανεβήκανε ποτέ… Συνέχεια »

Dimitris77

Πολυ καλα ξηγιεται η MS. Εφοσον δε μπορει να αυξησει σε επιθυμητα επιπεδα το μεριδιο της μεσω συσκευων, τραβαει χρηστες αλλων λειτουργικων προς τις υπηρεσιες της. Ποιος ο λογος να αφησει “εγκλωβισμενες” κορυφαιες υπηρεσιες κι εφαρμογες σε μια μικρη βαση χρηστων; Ειναι μεγαλη επιχειρηματικη μαγκια να προσφερεις με επιτυχια υπηρεσιες μεσω ανταγωνιστικης πλατφορμας. Το αντιληφθηκε αυτο η MS και χτυπησε διανα.

Η Google δηλαδη τι ακριβως κερδισε με το να μην αναπτυξει επισημη εφαρμογη Youtube για WP; Μια τρυπα στο νερο εκανε, ξεφυτρωσαν δεκαδες 3rd party apps κλασεις ανωτερα απο το επισημο και τελειωσε η ιστορια. Αν εδινε π.χ. τον Chrome στο Windows store, δε θα σαρωνε εναντι του Explorer;

Δεν εχει να κανει με “λευκες πετσετες” αυτο το πραγμα. Οπως εγραψε κι ενας φιλος πιο πανω, τα WP δε θα τα αγορασει καποιος λογω Cortana και Office. Αυτα ειναι δευτερευοντα, αλλου ειναι τα πλεονεκτηματα του λειτουργικου και των συσκευων και χαρις σε αυτα πουλαει. Φυσικα το οτι δε πουλαει οσο πρεπει οφειλεται στα κραυγαλεα μειονεκτηματα, με το Store πρωτο και καλυτερο.

Προς Panos 7GR

(Εγώ βλέπω τη Microsoft σαν την πιο ακομπλεξαριστη εταιρεία λογισμικού αυτή τη στιγμή. )…. 13 Μαρτίου 2015

Η Microsoft δεν επενδύει τελικά στην Cyanogen…. 15 Μαρτίου 2015
Ναι ειναι τελείως ακομπλεξάριστη……!!!

Ξέρεις Πάνο υπάρχει και το linux που είναι πολύ αξιόλογο λογισμικό δεν πιαστήκαμε απο βρακί της Microsoft…. Άσε που θεωρώ ότι σε μερικά χρόνια το Android θα παιζει στα ίσια με τα Windows μη σου πω και καλύτερα… μη στο πω αυτό…

stathis

Ρε εσεις η cortana ανήκει στα halo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18.