Cyanogen: Ετοιμάζει το πρώτο βήμα για να “ξεφορτωθεί” την Google

Μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος της απέφερε 80 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων τελικά δεν ήταν η Microsoft, η αξία της Cyanogen είναι περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό που θέλει η Cyanogen είναι κατά κάποιον τρόπο να “κλέψει” το Android από την Google.

Ο CEO Kirt McMaster, επιτίθεται στην Google λέγοντας “We’re putting a bullet through Google’s head” και αυτό θα αρχίσει με το πρώτο smartphone που δεν θα έχει εγκατεστημένο κανένα app και καμία υπηρεσία της Google.

Η Cyanogen είναι γνωστή στους περισσότερους από την CyanogenMod, μια έκδοση Android απαλλαγμένη από το προ-εγκατεστημένο sofware που βάζουν οι κατασκευαστές αλλά η ίδια η Google. Επιτρέπει παραπάνω παραμετροποίηση απ ότι συνήθως. Κατάφερε να γίνει γνωστή με χιλιάδες χρήστες να την προτιμούν ενώ έκανε συνεργασίες με ονόματα όπως OPPO, OnePlus και Micromax.

Ωστόσο, όπως η Google έτσι και η Cyanogen, δεν φτιάχνει δικά της smartphones, επομένως στηρίζεται σε συνεργασίες με κατασκευαστές οι οποίοι θέλουν να βάλουν το δικό τους software μέσα. Η επόμενη συνεργασία της θα είναι με την αμερικάνικη BLU Products που είναι γνωστή για τις ποιοτικές οικονομικές συσκευές που κυκλοφορεί.

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην συγκεκριμένη συνεργασία είναι ότι το συγκεκριμένο smartphone δεν θα έχει καμία προ-εγκατεστημένη εφαρμογή και καμία υπηρεσία της Google. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι λεπτομέρειες, αλλά η απουσία της Google αφήνει χώρο για πολλές εναλλακτικές όπως Amazon Appstore, Dropbox, Skype, Bing, HERE Maps κ.α. Η Cyanogen μπορεί να φτιάξει το δικό της σύστημα πληρωμών για να αντικαταστήσει το Google Wallet.

cyanogen vs google, Cyanogen: Ετοιμάζει το πρώτο βήμα για να “ξεφορτωθεί” την Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος

Θεωρώ πως η Google δεν δουλευει σωστά σε ότι αφορά την Ελευθερία του λόγου.
Θεωρεί τα πάντα Ελευθερία του λόγου με αποτέλεσμα ο κάθε ένας να υβρίζει όποιον θέλει , να εκθέτει όποιον θέλει , να απειλεί όποιον θέλει , να υπάρχουν ιστολόγια με ύβρεις , με τρομοκρατικό περιεχόμενο , με απειλές , με συκοφαντίες , και να λέει η Google πως όλα αυτά είναι Ελευθερία λόγου.Είμαι πλήρως απογοητευμένος από την ενέργεια αυτή της Google και για μένα θα ήταν καλό να βγει κάτι καινούριο και στο διαδίκτυο , ώστε να δουλέψει πιο σωστά για όλους τους χρήστες.

Rosyps

Δηλαδή, ούτε Google play! Είμαι σίγουρος πως οι χρήστες θα το χαρούν πολύ αυτό…

inblx

Μιας και είμαι χρήστης Android και χρόνια χρήστης CyanogenMod, μπορω να πω πως αυτο θα είναι το τέλος της CM, τουλάχιστον για μένα.
Μπορεί σε εναν έμπειρο χρήστη να μην φαίνεται τόσο άσχημη η κατάσταση, όμως σε εναν χρήστη χωρίς πολλές γνώσεις πανω στο θέμα του sideload κτλ, να φανεί πολύ άσχημο.
Ουσιαστικά το CM είναι μια παραλαγή του stock android, με Android UI, Android Layout και με Android υποστήριξη εφαρμογών. Πολλοί περνάν την CM στις συσκευές τους για να φαίνεται περισσότερο Stock η για να απαλλαγούν απο τα άθλια Touchwiz και λοιπά UIs. Φανταστείτε το CM χωρίς GPS ( Google Play Services ), και να μην δουλεύουν τα Google Chrome και YouTube. Για εμένα πολύ σημαντικές εφαρμογές.

Ναι, μπορεί να κανει δικο της οικοσύστημα, όμως πόσοι θα το προτιμήσουν?
Και σκεφτείτε, αν ηταν προηγούμενος έτσι, χωρίς G.P.S, θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία?

lefteris t.

την ψωνισε η CM εγω αυτο καταλαβαινω!
ηταν πολυ καλη εναλλακτικη για οποιον ηθελε στοκ adroid με παραμετροποιησεις χωρις google το android δν υφισταται!

anergos13

Αποπειρα Επαναστασης των Ευεργετηθεντων του Android (Google)….
Για Γελια….

NikosAr

Μήπως, λέω εγώ τώρα … κάποια στιγμή μάθουμε ότι την αγόρασε η google την CM ?

Dimitris

Θα πρότεινα στην Cyanogen Team να φάει ένα πιάτο φασολάδα, να πάρει φόρα…

Χρήστος

Και πόσοι προτιμούν amazon appstore, bing και here maps;

andrew2129

@Χρήστος κανείς γιατί πολύ απλα χωρίς google δεν γίνετε το πράμα. YouTube , Google search , Google Chrome , Google Play , Hangouts , Google+ , Google Translate , Google Maps , Google Play Music , Google Play Movies , Google Play books , Google Play Games , Google Play Newsstand , Google Earth , Google Fit , Blogger , Google Drive Google News & Weather , Gmail , Google Now και Google Docs-Sheets-Slides είναι μερικά πλεονεκτήματα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν με χαζομ@ρες.. [Bing (αντί για Google Search), Skype (αντί για hangouts) , Amazon App Store (αντί για Google Play) , DropBox (αντί για Google Drive) και Here Maps (αντί για Google Maps). Είναι ηδη αποτυχημένη απόπειρα…

Κώστας

Σαν χρόνια χρήστης της CyanogenMod αλλά και ως συνεισφορέας στην ανάπτυξη της, λέω τέλος αν γίνει όλη αυτή η φάση για τους ακριβώς προαναφερθέντες λόγους

Kostas K.

Αυτή ειναι και η αρχή του τέλους για την Cyanogen. Δώσε Roms στον λαό χωρίς να βάλεις μέσα τα Gapps και θα δούμε πόσοι θα βάλουν τις Roms σου στα κινητά τους. Η αλαζονεία δεν είναι καλός οιωνός ειδικά όταν έχεις κανε οτι έχεις κάνει εξαιτίας του android και της Google και τώρα το παίζεις ανεξάρτητη εταιρεία που σε χρηματοδοτεί η Microsoft για να βάζεις το bing, skype και οτι άλλο microsoft υπάρχει αντί για τα gapps

Sot11

Και εγω συμφωνώ με τους παραπάνω αν και δεν μ αρέσει ιδιαίτερα το android. Δεν ειναι δυνατόν να γίνονται όλοι πρώτα ονόματα μέσω της Google και μετα ξαφνικά να μην την θέλουν (Βλ. Cyanogen, Samsung κλπ)! Μωρε καλά κανει η Microsoft και η Apple που έχουν κλειδωμένα λογισμικά!

RigoMS

Ο άλλος το τερμάτισε! Χαζομάρα το Skype δε συγκρίνεται με hangouts και οι here maps με google maps….😁😂😄😅😅😄😁😂!!!!

Takis

android χωρίς gmail, chrome, YouTube, play store … να τι κάνεις τι? άμα είναι βγάλτε και το WiFi

Panayiotis

Ηταν λιγο υπερβολικος o Kirt McMaster αλλα θελω να το δω στην πραξη και πιστευω αν βελτιωθει το Αmazonstore μια χαρα βιωσιμο θα ειναι.Μονο youtube και chrome ειναι κατι που ο απλος ο κοσμος χρησιμοποια απο τα gapps.

Giorgi

Τέλεια, η χαρά του ελεύθερου λογισμικού. 🙂
@Sot11 https://goo.gl/PjWVsv

Τάσος

Η αλήθεια είναι ότι μόνο έτσι θα ξαναγύριζα σε Android, χωρίς gApps, χωρίς να στέλνω όλα μου τα δεδομένα στην Google, και χωρίς το 80% των άχρηστων υπηρεσιών της.
Μακάρι να δω τέτοια συσκευή, και όσο και να μην το πιστεύετε οι υπόλοιποι, υπάρχει κόσμος που θα την τιμήσει μία τέτοια συσκευή.

Johnnys

Καλοδεχούμενη αυτή η κίνηση αλλα τουλάχιστον ας επιτρέπει να μπει το Play store.Ολα τα αλλα δεν με ενδιαφέρουν και τοσο.

vasilist

Και εγώ μόνο Playstore και Youtube έχω τα άλλα τα έχω βγάλει.

Λεανδρος

1 να μην καταλήξει σε κάνα μεγάλο φιάσκο και πάνε όλοι σε I phone blackberry windowsphone
2 Η google να ξυπνήσει και να μην εξελιζει λειτουργικό σύστημα για άλλους ( blackberry CM)
3 To here maps είναι απίστευτο δοκιμάστε το μόνο για τα offline maps που κατεβάζεις ολόκληρη χώρα αξίζει μια δοκιμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.