CyanogenMod ROM, Έφτασε τα 10 εκατομμύρια downloads

Φαίνεται πως σήμερα είναι η μέρα της… CyanogenMod. Αύριο ξεκινάει η διάθεση του OPPO N1 CyanogenMod Edition, και για αυτό η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο κανάλι στο YouTube δημοσιοποιώντας το πρώτο της video σχετικά με τα πλεονεκτήματα της δημοφιλούς ROM. Και αφού αναφέραμε τη λέξη “δημοφιλής”, να πούμε ότι η CyanogenMod ROM έφτασε τα 10 εκατομμύρια downloads.

Οι “official” εγκαταστάσεις έφτασαν τις 5.4 εκατομμύρια, ενώ οι ανεπίσημες τις 4.6 εκατομμύρια περίπου (μπορείτε να βρείτε τα στατιστικά εδώ). Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, μαθαίνουμε ότι το επενδυτικό fund Andreessen Horowitz and Tencent επένδυσε 23 εκατομμύρια δολάρια στην CyanogenMod εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την πίστη των επενδυτών στο project.

Χάρη στην χρηματοδότηση, ο αριθμός των υπαλλήλων της εταιρείας θα αυξηθεί από τους 25 περίπου σε 70, με πρώτο στόχο την πρόσληψη επιπλέον μηχανικών, αλλά και άλλων ειδικοτήτων στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη του προϊόντος κ.α. Η εταιρεία -πια- επίσης λέγεται ότι θέλει να επεκταθεί και σε άλλες συσκευές, πέρα από τα smartphones και τα tablets, όπως για παράδειγμα στις τηλεοράσεις μελλοντικά.

CyanogenMod ROM, CyanogenMod ROM, Έφτασε τα 10 εκατομμύρια downloads

Πηγή 1, 2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nord

Οfficial ή unofficial η καλύτερη rom για μένα. Προτείνω ανεπιφύλακτα CynogenMod ειδικά σε νέους στο χώρο του rooting. Χρησιμοποιώ το Desire hd με cm11 nightly (4.2.2 kitkat) και τρέχει σαν διπύρηνο χωρίς υπερβολές ^.^

Darth

@nord +1 ειναι android όπως έπρεπε να είναι

Stelios

Εγω που εχω sgs2 πως μπορω να βαλω;

Darth

@Stelios πως δεν μπορείς μια χαρά μπορείς ματιά στο xda (how to cf root) ματιά στο site της cyanogenmod και είσαι κομπλέ

VasiliSII

Εγώ έβαλα την 4.3 (cm-10.2-20131217-NIGHTLY ) και ενώ φαινόταν καλή στην αρχή στην πραγματικότητα ήταν προβληματική με αρκετά παγώματα forse closes και η κάμερα τις περισσότερες φορές δεν έσωζε το βίντεο σε 720p (σε 1080p δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να κάνει εγγραφή). H Rom θεωρείται καλή αν την αφήσεις όπως είναι. Αν την φορτώσεις app καλύτερα να πάει κάποιος στην επίσημη. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει την Stable έκδοση και είναι οκ ας μας πει να γίνουν τα Download 10.000.001 !

Darth

Έβαλες Nightly και έχεις και παράπονά? Κανονικά να τι είναι Nightly κάτι σαν beta(ούτε καν βασικά) την περνάνε testers και αναφέρουν bugs κλπ

Btw στο Android αν θες να έχεις πολλά apps έχεις δύο επιλογές
1. 2+++gb ram
1. 1gb ram και greenify σωστά ριθμισμενο

Kostas K.

Πέρασα Cyanogenmod 11 nightly με mpokang kernel 1080 στο Galaxυ Nexus και η Rom είναι πιο Stable και από τις official! Όταν βγει η Stable πως θα ειναι δηλαδή? Άσε που απο θεμα επιδόσεων δεν ήταν ποτέ καλύτερο (επιδόσεις τετραπυρινου κινητού με A9 επεξεργαστη εχει) και εμπειρια χρήσης κορυφαία..Γενικώς την χρησιμοποιώ εδω και πολυ καιρό και στο ταπεινο μου galaxy s (Cyanogenmod 10.2) και το τρέχει νεράκι το Jelly Bean μακράν απο τις καλύτερες Roms που κυκλοφορούν

Bill

καλησπέρα, εγω που θελω να βάλω cm12 σε LG G2, να βαλω Stable ή nightly? Θελω βεβαια να μην εχω θεματάκια με μικρόφωνα ή να μην δουλευει το διπλό ταπ πχ.;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Cyanogen cyanogen mod

Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

Software Cyanogen Cyanogen OS

Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

H Cyanogen είναι η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή CyanogenMod ROM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν σχεδόν κάθε πτυχή του Android smartphone ή tablet. Υπάρχει πληθώρα ROMs για Android, όμως η CyanogenMod είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

Business Cyanogen cyanogenmod

Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone.

News Cyanogen

Cyanogen 13: Δίνει μια γεύση απο Marshmallow σε 7 smartphones και tablets

Πολλοί είναι οι χρήστες που ανυπομονούν να πάρουν μια γεύση απο το νέο Android Marshmallow και η Cyanogen τους δίνει αυτήν την ευκαρία, τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς, μιας και τα τελευταία build του Cyanogen 13 nightlies βασίζονται στο Android 6.0.