Daydream: Η ενσωματωμένη VR πλατφόρμα του Android [Google I/O 2016]

Οι φήμες την ήθελαν να ανακοινώνει standalone VR συσκευή κατά τη διάρκεια του Google I/O 2016, που άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντί για Google VR headset είδαμε το Daydream, μια VR πλατφόρμα ενσωματωμένη στο Android.

Tο Daydream θα έρθει στην τελική έκδοση του Android N που θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα είναι κομμάτι του ίδιου του Android. Θα είναι ουσιαστικά το κομμάτι που θα περιλαμβάνει το VR περιεχόμενο μέσα στο Android.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσε η Google, θα υπάρχει Daydream έκδοση του Google Play Store με VR-ready εφαρμογές. Θα το χρησιμοποιείς σε VR mode και όποτε είσαι μέσα στο Daydream μπορείς πολύ εύκολα να επιστρέψεις στη λίστα με τα VR-capable apps. Μεταξύ των εφαρμογών θα βρεις Street View, YouTube, Play Movies, Google Photos και πολλά παιχνίδια. Όταν βρίσκεσαι στο Daydream, τα notifications θα προβάλλονται ως 3D κάρτες.

Όσο για την υποστήριξη του Daydream, οι συσκευές που θα μπορούν να μπουν στο συγκεκριμένο mode θα έχουν ειδική πιστοποίηση από την Google. Τέτοιες συσκευές περιμένουμε από Samsung, HTC, Huawei, Xiaomi, LG, ZTE, Asus και Alcatel, μέσα στο φθινόπωρο. Το πρώτο Daydream-capable smartphone θα είναι το Nexus 6P.

Η Google δημιούργησε ένα σχέδιο αναφοράς για VR headset που θα είναι άνετο για να το φοράς για αρκετή ώρα, αλλά το έκανε για να το δείξει στις συνεργαζόμενες εταιρείες. Δεν περιμένουμε από την ίδια, τουλάχιστον προς το παρόν, να κυκλοφορήσει VR συσκευή. Το headset περιλαμβάνει χειριστήριο, το οποίο έχει σχεδιαστεί επίσης από την Google, αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών και τις συγχρονίζει με το περιεχόμενο που παρακολουθείτε. Έχει δυο κουμπιά και clickable επιφάνεια αφής.

Διαβάστε όλα τα νέα από το Google I/O 2016

Δείτε το video:

daydream android vr, Daydream: Η ενσωματωμένη VR πλατφόρμα του Android [Google I/O 2016]

daydream android vr, Daydream: Η ενσωματωμένη VR πλατφόρμα του Android [Google I/O 2016]

daydream android vr, Daydream: Η ενσωματωμένη VR πλατφόρμα του Android [Google I/O 2016]

daydream android vr, Daydream: Η ενσωματωμένη VR πλατφόρμα του Android [Google I/O 2016]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Ελπίζω μόνο να μην γίνει εθισμός και αυτό…Φαντάζομαι τον πεζόδρομο στη γειτονιά μου γεμάτο VR Walkers…και όσο να ναι μου φαίνεται καταθλιπτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.