Elon Musk: Ο Zuckerberg δεν καταλαβαίνει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

elon musk mark zuckerberg ai, Elon Musk: Ο Zuckerberg δεν καταλαβαίνει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Ο συνιδρυτής της Tesla και ο ιδρυτής του Facebook φαίνεται να έχουν κάποιες βασικές διαφωνίες όσον αφορά στην άποψή τους για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τους κινδύνους που μπορεί/ ή δεν μπορεί να ενέχει για το ανθρώπινο είδος.

Ο Elon Musk εδώ και καιρό προειδοποιεί για τους κινδύνους αυτούς λέγοντας μάλιστα ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο. Πρόσφατα δήλωσε ότι η αντιπροσωπεύει έναν “βασικό κίνδυνο για την ύπαρξη του πολιτισμού”.

Σημείωσε ότι ενώ συνεχίζει να αναφέρεται στους κινδύνους, οι άνθρωποι δεν μπορούν στην πραγματικότητα να καταλάβουν μέχρι να δουν “ρομπότ στους δρόμους να σκοτώνουν ανθρώπους” και να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν.

Κατά τη διάρκεια Facebook Live Q&A την Κυριακή, ο Zuckerberg ρωτήθηκε για την άποψη του Musk από κάποιον χρήστη: “Παρακολούθησα μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Elon Musk και ο μεγαλύτερος φόβος του για το μέλλον ήταν η AI. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το AI και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τον κόσμο;”

Ο CEO του Facebook απάντησε ότι έχει την δική του άποψη σχετικά με το θέμα και πρόσθεσε ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν σημαντικά πράγματα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και η ίδια θα βελτιωθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Κατηγόρησε τον Musk ότι υπερβάλει και ότι να μιλά για την “ημέρα της κρίσης” είναι ανεύθυνο.

“I think people who are naysayers and try to drum up these doomsday scenarios are — I just, I don’t understand it. It’s really negative and in some ways I think it is pretty irresponsible”.

Ο Zuckerberg προέβλεψε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας. “If you’re arguing against AI you’re arguing against safer cars that aren’t going to have accidents”.

Ο Elon ενημερώθηκε για τα λεγόμενα του Mark και δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει μέσω του Twitter ότι του έχει μιλήσει (για την τεχνητή νοημοσύνη), αλλά η κατανόησή του στο ζήτημα είναι περιορισμένη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Όντως θέλει προσοχή. Το να σκεφτεί όπως ο άνθρωπος και να έχει δική του βούληση μου φαίνεται τραβηγμένο έως και απίθανο. Αλλά το ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα το βλέπω πολύ λογικό και καθόλου υπερβολικό.

ΝΙΚΟΣ

Το θέμα που ενδεχομένως προκύψει με τις A.I είναι ποιοι άνθρωποι θα τις στήσουν , πως θα τις “ταίσουν” με δεδομένα και αλγόριθμους και τι σκοπό θα εξυπηρετούν. Είναι πρόβλημα ανθρώπων εν τέλει. Μην το πάτε στο Skynet και στην Σάρα Κόνορ , να χαρείται…

James

Η λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα λέγεται μπαταρία λιθίου. Όσο κακό και να γίνει το ρομπότ/τεχνητή νοημοσύνη, σε μερικές ώρες θα είναι τεζα 😛

Beholder

@James: δηλαδη η τεχνητη νοημοσυνη δεν θα μπορει νομιζεις να ξερει να ψαξει για μπριζα ή αλο τροπο φορτισης ? Αυτο ειναι απο τις βασικες λειτουργιες.

Pit

Μακρύ αλλά πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα επί του θέματος: https://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-1.html

ΝΙΚΟΣ

@beholder Αν είναι πολύ advanced θα φορτίζει επαγωγικά από τα τέσσερα (4) μέτρα

James

@Beholder για αυτό ακριβώς το λόγο είναι πολύ σημαντικό να μην ιδιωτικοποιηθεί ποτέ η ΔΕΗ. Τραβάνε μια απεργία οι σύντροφοι της γενοπ και τα ψοφανε όλα μαζί πριν κλείσει εικοσιτετράωρο

Μakis

xaaxaxaxaxxaaxaxax James θεουλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.