Entrain, το App που καταπολεμά το Jet Lag

Το πρόβλημα όσων ταξιδεύουν και δη όταν κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια είναι το jet lag που ακολουθεί μετά την πτήση. Την λύση έρχεται να δώσει το ένα δωρεάν app ονόματι Entrain το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζει τους ταξιδιώτες σε νέα time zones πιο γρήγορα. Πως όμως το καταφέρνει αυτό;

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Michigan το jet lag μπορεί να ξεπεραστεί πιο γρήγορα μέσω των μαθηματικών. Οι γιατροί εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι η λύση είναι στο φως, στο πως και το πότε θα εκτεθούμε στο φως. Ένα βιολογικό ρολόι που αποκαλείται circadian rhythm (κιρκάδιος ρυθμός), ρυθμίζει το πότε θα νυστάξουμε ή πότε θα έχουμε περισσότερη ένταση. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών όμως το ρολόι αυτό απορυθμίζεται.

Έτσι λοιπόν η λύση βρίσκεται στο να σχεδιάζουμε κάθε φορά πότε πρέπει να εκτεθούμε στο φως και πότε όχι. Το Entrain γίνεται ο προσωπικός βοηθός σε αυτό. Δίνεται ως παράδειγμα ένα ταξίδι από το Detroit στο Λονδίνο. Την επόμενη μέρα του ταξιδιού εκτεθείτε στο φως από τις 7:40 το πρωί μέχρι τις 9 μμ, την δεύτερη μέρα από τις 6:20 π.μ έως τις 7:40 το βράδυ και την τρίτη μέρα από τις 5 το πρωί έως τις 7:20 το βράδυ. Το Entrain κάνει όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Προς το παρόν δεν έχει δοκιμαστεί σε όσους ταξιδεύουν αλλά οι επιστήμονες υπόσχονται να ξεπεράσετε το jet lag πιο γρήγορα.

, Entrain, το App που καταπολεμά το Jet Lag

, Entrain, το App που καταπολεμά το Jet Lag

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
o.k.man

Δεν αφήνουν τα jet lag και να φτιάξουνε τα lag(s) στα κινητά και στα λειτουργικά συστήματα, λέω καλύτερα !!!

Μπαμπης

Ειχαμε δεν ειχαμε βγηκε παλι ενας ανικητος να γκρινιαξει για lag στο κινητο του σε ασχετο αρθρο.

Sol

Ναι, εγω λεω να παρατησουμε γενικα ολα τα προβληματα της καθημερινοτητας για να ανιμετωπισουμε το πλεον σχεδον ανυπαρκτο lag στα κινητα.

Ειδικα οι ανεξαρτητοι developers πρεπει να ασχοληθουν ιδιαιτερα με το lag των κινητων που κατασκευαζουν μεγαλες εταιρειες.

Alex Niarchos

+1 Sol

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.