Έρχεται το Facebook για παιδιά με απαραίτητη την γονική συναίνεση

Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά βρίσκονται στο Facebook και μάλιστα είναι πολύ δημοφιλές σε ηλικίες γύρω στα 12-13 το οποίο είναι και το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το Facebook. Όπως φαίνεται όμως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να απευθυνθεί και σε μικρότερες ηλικίες με απαραίτητη την γονική συναίνεση όμως.

Σύμφωνα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο κατέθεσε το 2012 και δημοσιεύεται σήμερα από την Guardian, το Facebook θέλει να ανοίξει τον δρόμο και για ηλικίες κάτω των 13 ετών οι οποίες θα μπορούν και νόμιμα να φτιάξουν λογαριασμούς στο Facebook με την επίβλεψη των γονιών τους.

Οι γονείς θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν την ταυτότητά τους, ότι δηλαδή είναι πράγματι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού και στη συνέχεια θα μπορούν να φτιάξουν account για λογαριασμό του παιδιού τους.

Ο λογαριασμός αυτός θα δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο και υπηρεσίες, θα μπορούν να ελέγχουν τα αιτήματα φιλίας του παιδικού λογαριασμού, εφαρμογές τρίτων που έρχονται μέσω Facebook και παιχνίδια όπως Farmville και Candy Crush.

Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα των παιδικών λογαριασμών οι κανονισμοί θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και σχεδόν κάθε τι που θα θέλει να κάνει το παιδί θα απαιτείται έγκριση από τον γονέα.

, Έρχεται το Facebook για παιδιά με απαραίτητη την γονική συναίνεση
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spur

ξεφτιλα ….κανονικα κατω απο 16(16 το ελαχιστο και λιγο λεω ) θα επρεπε να απαγορευεται απο τους γονεις στα παιδια τους να μην εχουν facebook

panagio

όλα αφτα γινονταί για να εχι περισσότερα κέρδη το facebook!!!

George E.

Καμένα από κούνια…
Μπράβο στους κυρίους του Facebook… Πολύ “έξυπνη” επιχειρηματική κίνηση…

nick

ωραια θα εχουν και τα 5χρονα τωρα fb!!! ρε παμε καλα ??? γιατί να κάνει κατι τοσο χαζο το fb??!! 1) τα μικρα ακομα και που ξερουν τον ορο δεν ξερουν τι είναι και 2) τι αναγκη μα μιλησει και να κανει “τοσα” ενα 8χρονο??? Πραγματικά απορω!!!

arg

Φακέλωμα και ξςφτυλισμός απο κούνια

someone

Έλεος…

geraldo.aliai

Εγω εχω δυο μερες που διεγραξε το φβ,εχουν ξεφυγει τα πραγματα εχει μεσα

Junkermann

Υπάρχουν και «χειρότερα»: Και μιλάω για αυτό που, καλώς ή κακώς, συναντάμε στο μεγαλύτερο μέρος των αναρτήσεων του techblog.gr, παρά την πληθώρα των γκάτζετ.

Αναφέρομαι φυσικά στα κινητά τηλέφωνα!

Έχετε δει πόσοι μαθητές του Δημοτικού τα χρησιμοποιούν;

Εκτός από το «κάψιμο», υπάρχει και το πραγματικό κάψιμο, χωρίς εισαγωγικά!

Κάτι έρευνες που έλεγαν ότι ο εγκέφαλος συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι την εφηβεία, μάλλον παράπεσαν σε κάποιο συρτάρι.

_Junkermann

killbillgr

Σας παρακαλώ αφήστε με να μαντέψω αφήστε με σας λέω!! Οι μ@λ@κες οι Ολλανδοί θα είναι οι πρώτοι που θα το επιτρέψουν όπως προσφάτως επέτρεψαν και την παιδοφιλία. ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ 📡

Junkermann

«Θεός» ο killbillgr! Που το πέτυχες αυτό το icon;

_Junkermann

killbillgr

@junkermann στο πληκτρολόγιο του lumia 920 το έχει

Αντρέας

📡 πάρτε και ένα από εμένα

Αντρέας

Z1

GNX

αποβλάκωση από μικρά. όλο κ καλύτερα…

jonjon

Εμένα έχει μόνο η σύζυγος πια , και απαράβατος όρος μου είναι καμία φωτογραφία των παιδιών.

Gabriel

ε ,οχι και αυτο ρε π…..μου!!! ελεος!!!

Αντρέας

Μας φακελονουν

nikos

@Killbillgr είσαι θεός! Πραγματικά όμως σε αυτή την χώρα όλα επιτρέπονται!Με το συνεπάγεται σε αυτό…

Trinity

Εγώ θα έλεγα όλοι να διαγράψουν το Facebook γιατί μόνο προβλήματα δημιουργεί. Έχει υποβαθμίσει τις ζωές μας τα σκουπίδια είναι για τον κάδο…

dami

Μην τρελαθούμε και τελείως…δεν σε αναγκάζει και κανείς να κάνεις εγγραφή στο facebook.Εθελοντικά την κάνεις ξέροντας τι και πως λειτουργεί.Το θέμα δεν είναι το facebook και το κάθε facebook,αλλά η ενημέρωση που πρέπει να γίνεται από γονείς και κοινωνικούς φορείς για τους κινδύνους του ελεύθερου ίντερνετ..γιατί το facebook είναι μόνο ένα κομμάτι του ίντερνετ.Τώρα βέβαια όπως είπε και ο Killbillgr,οταν μιλάμε για Ολλανδία αλλάζουν τα πράγματα.Εκεί παίζει να υπάρχει ενημέρωση για το πως να κάνεις διαδικτυακό καμάκι σε ανήλικα…έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι

nikolas

Χαζομαρα ειναι ο.ο…και μερικοι σας πειραζει που τα 14χρονα εχουν φβ??μια χαρα οριο ειναι και προσωπικα εχω 2 χρονια και παραπανω και δεν εχω φτασει 1000+ ή 500+ φιλους…εχω μονο 100 και μια χαρα ειμαι αλλα υπαρχουν κι αλλοι που το κανουν και θελουν να γινουν φαμους κλπ…

john

δεν ξερω για εσας παιδια αλλα το παιδι στην φωτογραφια με ανατριχιαζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.