Αγωγή εναντίον του Facebook για τα αρχεία κλήσεων και μηνυμάτων

Facebook καταγραφή δεδομένων, Αγωγή εναντίον του Facebook για τα αρχεία κλήσεων και μηνυμάτων

Αγωγή εναντίον του Facebook κατέθεσαν τρεις χρήστες, κατηγορώντας το για παραβίαση της ιδωτικότητάς τους. Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα μια είδηση, η οποία ανέφερε ότι το Facebook Messenger και το Lite κατέγραφαν το αρχείο κλήσεων και το ιστορικό μηνυμάτων των Android συσκευών.

Από την πλευρά του το Facebook παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο γίνεται, αλλά είναι προαιρετικό και πάντα γίνεται με τη συγκατάθεση του χρήστη. Επιπλέον, ανέφερε ότι κατέγραφε μόνο πληροφορίες όπως η ώρα που έγιναν οι κλήσεις, από ποιον στάλθηκε μήνυμα σε ποιον κλπ.

Όμως, η απάντηση του γνωστού κοινωνικού δικτύου δεν ήταν αρκετή για τους χρήστες, οι οποίοι κατέθεσαν την αγωγή τους και ζητούν να αποζημίωση για παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια και ζητούν να μετατραπεί σε συλλογική αγωγή, όπου θα εκπροσωπηθούν όλοι οι χρήστες που επηρεάστηκαν. Όμως, την απόφαση για το αν θα καταστεί συλλογική η αγωγή θα την πάρει το δικαστήριο.

Πάντως το Facebook δήλωσε ότι δεν πούλησε ποτέ τα δεδομένα και ούτε είχε πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων. Απομένει να δούμε τι θα κάνουν οι χρήστες. Όπως και να έχει όμως, αφού συναίνεσαν χωρίς να το πολυσκεφτούν, οι πιθανότητες είναι ότι το Facebook είναι καλυμμένο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Έτσι είναι όταν οι περισσότεροι βάζετε εφαρμογή Facebook και Messenger ενώ απλά μπορείτε και με m.facebook (ιστός για υπολογιστές-να μην πετάγεται η εγκατάσταση messenger) !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.