Facebook Rooms, back to 90s με το νέο app

Η αποστολή ανώνυμων μηνυμάτων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο καιρό και όπως είχαμε ξαναπεί το Facebook ήθελε να παρουσιάσει την δική του πρόταση και να μπει στο παιχνίδι. Ανακοίνωσε το νέο app ονόματι Rooms και όπως φαίνεται κάνει επιστροφή στη δεκαετία του 90 όπου υπήρχαν τα chat rooms.

Το app σου επιτρέπει να δημιουργήσεις rooms για οτιδήποτε θέλεις και να προσκαλέσεις άλλους να μοιραστούν φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο, χωρίς να χρησιμοποιούνται τα πραγματικά στοιχεία. Όταν φτιάχνεις το λογαριασμό χρησιμοποιείς το πραγματικό σου όνομα, όμως όχι όταν είναι να κάνεις κάποιο post.

Ωστόσο δεν μιλάμε για πλήρη ιδιωτικότητα διότι για να έχεις πρόσβαση σε κάποιο room χρειάζεται να κάνεις screenshot μιας QR code φωτογραφίας πράγμα που σημαίνει ότι η εφαρμογή έχει πρόσβαση στις φωτγραφίες σου. Επίσης, όλα τα μηνύματα του app αποθηκεύονται στους servers του Facebook οπότε θεωρητικά αν χρησιμοποιείς το ίδιο email στο Facebook και την εφαρμογή, γίνεται ταυτοποίηση.

Υπάρχουν διάφορα rooms για διάφορα θέματα όπως για παράδειγμα τα ταξίδια, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου με το θέμα που θέλεις και να μοιραστείς την access image με όποιον επιλέξεις εσύ.

Όπως φαίνεται το Facebook θέλει να δοκιμάσει διάφορους νέους τρόπους για μηνύματα, ήδη έχει το Facebook Messenger, εξαγόρασε το WhatsApp, δημιούργησε το Slingshot και τώρα το Rooms. Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για iOS συσκευές και δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα έρθει στο Android.

facebook rooms app, Facebook Rooms, back to 90s με το νέο app

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Γουστάρω νοσταλγίες.

https://www.youtube.com/watch?v=tBMBE3KFI-M

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.