Facebook: Δείτε αν η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα δεδομένα σας

Facebook Cambridge Analytica δεδομένα, Facebook: Δείτε αν η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα δεδομένα σας

Το Facebook θα ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες για το αν η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα δεδομένα τους. Σύντομα οι χρήστες μέσω ειδοποιήσεων θα γνωρίζουν αν η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Σύντομα οι χρήστες μέσω ειδοποιήσεων θα γνωρίζουν αν η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα δεδομένα τους. Αν δεν είχε, θα δουν ένα μήνυμα στην κορυφή του news feed τους με ένα link στη διαχείριση εφαρμογών των ρυθμίσεων του Facebook.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα δουν μια ειδοποίηση η οποία θα ενημερώνει ότι η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στις πληροφορίες του χρήστη. Επιπρόσθετα, το Facebook θα ενημερώνει ότι έχει μπλοκάρει τον ιστότοπο “This is Your Digital Life” και επιπλέον θα ενημερώνει αν κάποιος από τους φίλους του χρήστη έκανε χρήση του προαναφερθέντος ιστότοπου μέσω του Facebook, χωρίς να αναφέρει ποιος φίλος.

Αν βιάζεστε να δείτε αν η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα δεδομένα σας μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα εδώ.

Facebook Cambridge Analytica δεδομένα, Facebook: Δείτε αν η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα δεδομένα σας

Μαζί με την Cambridge Analytica, το Facebook μπόκαρε και τις AggregateIQ και CubeYou που ακολουθούν παρόμοια τακτική. Επιπλέον, το γνωστό κοινωνικό δίκτυο άλλαξε κάποιες από τις πρακτικές διαχείρισης δεδομένων και ξανάγραψε την πολιτική του ώστε να είναι πιο κατανοητή.

Να σημειωθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των χρηστών στα δεδομένα των οποίων είχε πρόσβαση η Cambridge Analytica ανέρχονταν σε 50 εκατ. αλλά την περασμένη εβδομάδα το Facebook ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός είναι 87 εκατομμύρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.