Firefox Monitor: Το tool που θα σου λέει αν οι λογαριασμοί σου έχουν παραβιαστεί!

Firefox Monitor, Firefox Monitor: Το tool που θα σου λέει αν οι λογαριασμοί σου έχουν παραβιαστεί!

Αν όλες οι παραβιάσεις των προηγούμενων χρόνων που έχουν γίνει σε έχουν θορυβήσει, η Mozilla εργάζεται πάνω σε ένα νέο εργαλείο, το οποίο θα σου επιτρέπει να διαπιστώσεις αν οι λογαριασμοί σου έχουν παραβιαστεί.

Γνωστό ως Firefox Monitor, το website θα σου επιτρέπει να ελέγχεις αν οι διευθύνσεις email σου βρίσκονται σε μια βάση η οποία περιλαμβάνει γνωστές παραβιάσεις, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσεις αν έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα σου. Η Mozilla έχει συνεργαστεί με την ιστοσελίδα HaveIBeenPwned.com, η οποία λειτουργεί μια βάση με όλα τα emails που έχουν παραβιαστεί σε πρόσφατα hacking.

Το σημαντικότερο είναι ότι το Firefox Monitor θα επικοινωνεί με την database του HIBP με ασφαλή τρόπο. Σύμφωνα με την Mozilla, η ίδια έχει εργαστεί από κοινού με το HIBP και την Cloudflare ώστε να διασφαλιστεί ότι όποια δεδομένα διαμοιραστούν θα είναι ανώνυμα.

Η Mozilla επισημαίνει ότι το Firefox Monitor έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους χρήστες, αν και υπόσχεται να προσφέρει πρόσθετα features σε εκείνους του Firefox. Οι δοκιμές ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα σε 250.000 χρήστες και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα ενεργοποιηθεί για όλους τους χρήστες του Firefox σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Firefox 85: Αποχαιρετά το Flash και δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας

Με την έκδοση Firefox 85 η Mozilla αποχαιρετά με τη σειρά της το Adobe Flash, ενώ δίνει ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας.