Για πρώτη φορά το Android κατάφερε να ξεπεράσει τα Windows

, Για πρώτη φορά το Android κατάφερε να ξεπεράσει τα Windows

Είναι γεγονός, το Android κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τα Windows ως το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, πρωτιά που έχει η Microsoft εδώ και χρόνια. Τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών StatCounter, δείχνουν ότι η Google πήρε την σκυτάλη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας ερευνών, το Android είναι το πιο δημοφιλές σύστημα που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να βρεθούν online.

Για τον μήνα Μάρτιο το μερίδιο αγοράς του Android ήταν 39.93% ενώ τα Windows πήραν 37.91%. Ενδεικτικά να πούμε ότι τον Ιανουάριο του 2012 τα Windows είχαν ποσοστό 82% της παγκόσμιας χρήσης του ίντερνετ έναντι του Android που βρισκόταν μόλις στο 2.4%.

“Αυτό αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας και το τέλος μιας εποχής”, δήλωσε ο CEO της Statcounter, Aodhan Cullen. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως σηματοδοτείται το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας της Microsoft στην αγορά των OS, μια κυριαρχία που διατηρούσε από τη δεκαετία του ’80. “Επιπλέον, αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη για το Android, το οποίο είχε μόλς το 2.4% της παγκόσμιας χρήσης του ίντερνετ πριν από μόλις 5 χρόνια”.

Τα δεδομένα στο παραπάνω γράφημα περιλαμβάνουν όλες τις πλατφόρμες – desktop, smartphones, tablets και laptops. Τα Windows ακόμη κατέχουν το 84% της χρήσης του ίντερνετ όσον αφορά στα desktop.

, Για πρώτη φορά το Android κατάφερε να ξεπεράσει τα Windows

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Τα κινητά έχουν πολυ άνοδο σε αυτο το θεμα. Αλλα χωρίς υπολογιστή εχεις πολλά μείον ου δεν τα εχεις με κινητό. Αν και πιστεύω αν λογαριάσουμε ολα τα λειτουργικά μαζι με τα 10, τα Windows τοτε ειναι σίγουρα μπροστά.

Nik

Οτι να’ναι έρευνες βγάζουν. Από τη στιγμή που σε πολλά σημεία υπάρχει wifi, Mobile internet έγινε σχετικά φθηνό κ όλοι διαθέτουν smartphone είναι λογικό ένα mobile λειτουργικό να πάρει πρωτιά. Πόσες φορές είδατε σε καφετέρια παρέες που ο καθένας είναι κολλημένος με το κινητό του; Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί βγήκαν.

NikosAr

Απόλυτα φυσιολογικό … όλοι έχουμε από μια ( τουλάχιστον) “έξυπνη συσκευή πάντα μαζί μας μόνιμα συνδεδεμένο … και επίσης το ποσοστό των pc μόνο πτώση μπορεί να έχει στο μέλλον αφού σε tv, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές -ηλεκτρονικές δουλεύουν με Ίντερνετ και λειτουργούν στο οικοσύστημα του android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.