Γαλλία εναντίον Google & Apple για καταχρηστικές πρακτικές

Γαλλία Google Apple, Γαλλία εναντίον Google & Apple για καταχρηστικές πρακτικές

Εναντίον των Google και Apple στρέφεται η Γαλλία, κατηγορώντας τους δύο κολοσσούς για καταχρηστικές πρακτικές έναντι των developer. Η κυβέρνηση της Γαλλίας, στρέφεται δικαστικά εναντίον των δύο εταιρειών κάτι που μπορεί να επιφέρει κυρώσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire, η κυβέρνηση τάσσεται κατά των απεχθών πρακτικών που οι εν λόγω εταιρείες επιβάλουν στις γαλλικές startups. Όπως ανέφερε: «Όταν οι developers θέλουν να πουλήσουν εφαρμογές μέσω της Google ή της Apple, πρέπει να καταβάλουν ένα αντίτιμο», αλλά «Η Google και η Apple συλλέγουν δεδομένα και μπορούν να αλλάξουν μονομερώς του όρους της συμφωνίας. Όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα».

Επιπλέον, ο Le Maire πρόσθεσε ότι η Γαλλία θέλει να κλείσει τις τρύπες που εκμεταλλεύονται οι Google, Apple, Facebook και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες για να αποφύγουν τη φορολόγηση στα δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων που έχουν από τη χώρα. «Θέλουμε να μπορούμε να φορολογήσουμε τις εταιρείες τεχνολογίας ξεκινώντας από το 2019» πρόσθεσε ο Le Maire.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2016 η Γαλλία άσκησε αγωγή εναντίον της Google, απαιτώντας το ποσό των 1,7 δισ. δολ. για φοροδιαφυγή. Παρόλο που το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε διακανονισμό για παρόμοια περίπτωση, η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε. Όμως γαλλικό δικαστήριο απάλλαξε την Google με την αιτιολογία ότι η εταιρεία δεν παραβίασε τους σχετικούς νόμους και για αυτό δεν θα έπρεπε να πληρώσει.

Ταυτόχρονα, η Γαλλία έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της Apple για την εσκεμμένη επιβράδυνση των iPhone χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως τους χρήστες.

Update: Η επίσημη δήλωση της Google.
«Με περισσότερα από 1000 downloads το δευτερόλεπτο, το Google Play αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για μικρούς και μεγάλους προγραμματιστές εφαρμογών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πολλών και στη Γαλλία, να μοιράζονται τις εφαρμογές τους με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόμαστε στενά με τη Γαλλική Γενική Διεύθυνση για την Πολιτική του Ανταγωνισμού, τις Υποθέσεις των Καταναλωτών και την Καταπολέμηση της Απάτης (DGCCRF) για σειρά θεμάτων, μεταξύ αυτών και το Google Play. Πιστεύουμε ότι οι όροι μας συμμορφώνονται με τη Γαλλική νομοθεσία και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την υπόθεσή μας ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.