Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

Τα νέα Galaxy S9 και S9+ κυκλοφόρησαν με το Android 8.0 Oreo να “τρέχει” από το πρώτο δευτερόλεπτο της ενεργοποίησής τους άρα θα είναι συμβατά με το Project Treble της Google, το οποίο θα βοηθήσει τους κατασκευαστές να δίνουν τις αναβαθμίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μήπως ήρθε το τέλος του fragmentation;

Κατά γενική ομολογία, οι κάτοχοι Android smartphones παραπονιούνται πως δε λαμβάνουν γρήγορα τις αναβαθμίσεις και δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη, συγκρίνοντας τα iPhone τα οποία αναβαθμίζονται ακόμα και μετά από 5 χρόνια κυκλοφορίας, με παράδειγμα το iPhone 5s το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 και έχει αναβαθμιστεί σε iOS 11, εν έτει 2018. Το πρόβλημα για το Android εστιάζεται στη “μάστιγα” του fragmentation και φαίνεται πως αυτό θέλει να καταπολεμήσει η Google με τη διαθεσιμότητα του Project Treble μέσω του AOSP (Android Open Source Project).

Το πλεονέκτημα για τα Galaxy S9 και S9+ αλλά γενικά για όσες συσκευές “τρέχουν” Android 8.0 Oreo εργοστασιακά (out of the box) και πιθανόν όχι αναβαθμίζοντας από προηγούμενη έκδοση Android, είναι πως θα αναβαθμίζονται πιο γρήγορα αλλά όχι αμέσως με το που κυκλοφορεί αναβάθμιση από τη Google μιας και δε θα είναι στα χέρια της αλλά σε αυτά των κατασκευαστών. Όπως και να έχει, εφόσον κάτι τέτοιο λειτουργήσει, τότε ενδεχομένως τα Android smartphones να αναβαθμίζονται πολύ πιο γρήγορα από τα όσα είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Αυτό που κατάφερε ένας tester στα XDA forums, είναι να “τρέξει” το Project Treble και να εγκαταστήσει το AOSP (Android Open Source Project) στο Galaxy S9 με Android 8.0 Oreo και τον Exynos επεξεργαστή, μιας και απαιτεί ξεκλείδωτο bootloader το οποίο οι συσκευές με Snapdragon επεξεργαστή δε διαθέτουν. Αυτό που κατάφερε στις πρώτες δοκιμές είναι να λειτουργήσουν τα Wi-Fi, Bluetooth, NFC, ο ψηφιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, η κάμερα και η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω data του τηλεφωνικού παρόχου.

Το ότι λειτουργεί σε τέτοιο επίπεδο η συσκευή με το Project Treble σε τόσο πρώιμη μορφή είναι κάτι πολύ θετικό μιας και όσο περνάει ο καιρός θα ξεπεραστούν και τα πρώτα αναμενόμενα προβλήματα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημείο αν όχι να σταματήσει, τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθεί το fragmentation που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί τους κατόχους Android smartphone.

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Και εγώ είμαι εδώ με το Galaxy S7 μου περιμένοντας ακόμα την αναβάθμιση για Oreo 😭

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.