Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

Τα νέα Galaxy S9 και S9+ κυκλοφόρησαν με το Android 8.0 Oreo να “τρέχει” από το πρώτο δευτερόλεπτο της ενεργοποίησής τους άρα θα είναι συμβατά με το Project Treble της Google, το οποίο θα βοηθήσει τους κατασκευαστές να δίνουν τις αναβαθμίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μήπως ήρθε το τέλος του fragmentation;

Κατά γενική ομολογία, οι κάτοχοι Android smartphones παραπονιούνται πως δε λαμβάνουν γρήγορα τις αναβαθμίσεις και δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη, συγκρίνοντας τα iPhone τα οποία αναβαθμίζονται ακόμα και μετά από 5 χρόνια κυκλοφορίας, με παράδειγμα το iPhone 5s το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 και έχει αναβαθμιστεί σε iOS 11, εν έτει 2018. Το πρόβλημα για το Android εστιάζεται στη “μάστιγα” του fragmentation και φαίνεται πως αυτό θέλει να καταπολεμήσει η Google με τη διαθεσιμότητα του Project Treble μέσω του AOSP (Android Open Source Project).

Το πλεονέκτημα για τα Galaxy S9 και S9+ αλλά γενικά για όσες συσκευές “τρέχουν” Android 8.0 Oreo εργοστασιακά (out of the box) και πιθανόν όχι αναβαθμίζοντας από προηγούμενη έκδοση Android, είναι πως θα αναβαθμίζονται πιο γρήγορα αλλά όχι αμέσως με το που κυκλοφορεί αναβάθμιση από τη Google μιας και δε θα είναι στα χέρια της αλλά σε αυτά των κατασκευαστών. Όπως και να έχει, εφόσον κάτι τέτοιο λειτουργήσει, τότε ενδεχομένως τα Android smartphones να αναβαθμίζονται πολύ πιο γρήγορα από τα όσα είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Αυτό που κατάφερε ένας tester στα XDA forums, είναι να “τρέξει” το Project Treble και να εγκαταστήσει το AOSP (Android Open Source Project) στο Galaxy S9 με Android 8.0 Oreo και τον Exynos επεξεργαστή, μιας και απαιτεί ξεκλείδωτο bootloader το οποίο οι συσκευές με Snapdragon επεξεργαστή δε διαθέτουν. Αυτό που κατάφερε στις πρώτες δοκιμές είναι να λειτουργήσουν τα Wi-Fi, Bluetooth, NFC, ο ψηφιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, η κάμερα και η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω data του τηλεφωνικού παρόχου.

Το ότι λειτουργεί σε τέτοιο επίπεδο η συσκευή με το Project Treble σε τόσο πρώιμη μορφή είναι κάτι πολύ θετικό μιας και όσο περνάει ο καιρός θα ξεπεραστούν και τα πρώτα αναμενόμενα προβλήματα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημείο αν όχι να σταματήσει, τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθεί το fragmentation που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί τους κατόχους Android smartphone.

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

samsung galaxy s9 s9plus συμβατά project treble, Galaxy S9 και S9+: Συμβατά με το Project Treble

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Και εγώ είμαι εδώ με το Galaxy S7 μου περιμένοντας ακόμα την αναβάθμιση για Oreo 😭

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.