Google: Αφαίρεσε το Ad blocking app για τον browser της Samsung

Είναι γνωστό ότι η Google βγάζει χρήματα από τις διαφημίσεις και μάλιστα πολλά. Ένα τεράστιο ποσοστό των κερδών της προέρχεται από εκεί. Είναι όμως επίσης γνωστό πόσο ενοχλητικές μπορούν να γίνουν οι διαφημίσεις για τους χρήστες είτε σε PC είτε σε mobile συσκευές.

Η Samsung μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε update που φέρνει στον Android web browser της νέο API μέσω του οποίου οι developers μπορούν να δημιουργήσουν ad blocking extensions για τον browser. Ο πρώτος συνεργάτης της Samsung ήταν το Adblock Fast app και οι δημιουργοί του ανέφεραν ότι το extension επιτρέπει στις σελίδες να φορτώνουν κατά μέσο όρο 51% πιο γρήγορα.

Ωστόσο, η Google, γνωστή για την όχι και τόσο μεγάλη αγάπη της σε τέτοιες εφαρμογές, την αφαίρεσε ξαφνικά από το Play Store. Η εφαρμογή είχε καταφέρει να κάνει πάνω από 50.000 downloads και να μπει στα top free apps.

Στο email που έλαβαν οι developers από την Google αναφέρεται ότι η εφαρμογή παραβαίνει την παράγραφό 4.4 της Συμφωνίας Διαμοιρασμού περιεχομένου από τους Προγραμματιστές. Ουσιαστικά δεν φαίνεται να κάνει κάποια παραβίαση, αλλά τεχνικά “παρεμποδίζει” τις σελίδες αφαιρώντας τις διαφημίσεις τους.

Η συγκεκριμένη παράγραφος με τους κανονισμούς αναφέρει χαρακτηριστικά: “You agree that you will not engage in any activity with the Store, including the development or distribution of Products, that interferes with, disrupts, damages, or accesses in an unauthorized manner the devices, servers, networks, or other properties or services of any third party including, but not limited to, Android users, Google or any mobile network operator.”

Το ίδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι κάνουν κι άλλα παρόμοια Samsung Internet extensions, αλλά δεν έχουν αφαιρεθεί (ακόμη) από το Play Store.

Η Google από την πλευρά της σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει συγκεκριμένα apps και τονίζει ότι η πολιτική της είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει “εξαιρετική εμπειρία” σε χρήστες, αλλά και developers. Το γεγονός πάντως είναι ότι η εφαρμογή αφαιρέθηκε.

samsung adblocking browser, Google: Αφαίρεσε το Ad blocking app για τον browser της Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

κλασική Google…Eγώ κάνω ένα backup του Crystal και του συγκεκριμένου apk και με τι καλό στο Marshmallow το βάζω.ας πάει να κουρέυεται…

Panos7GR

Πολύ που μας κόφτει… Υπάρχουν και εναλλακτικά Android App Store κ.Google που θα το “αγγαλιάσουν” και φυσικά θα μπορείς να το βρεις “χύμα” το .apk για να το εγκαταστήσεις ! To μόνο που κατάφερες είναι να γίνει περισσότερο γνωστή η εφαρμογή…

Darth

και τι περίμεναν δλδ? τα περισσότερα έσοδα (η σχεδόν ολα) προέρχονται απο της διαφημίσεις και την συλλογή και πώληση προσωπικών δεδομένον
προγράμματα όπως το adblock, no script , Ghostery κλπ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της google (και όχι μόνο)

για αυτο root + ads blocking μέσου του host file και άντε για!!!

akis

καλά τους έκανε….!!!!!

πρέπει και εσείς και πολλά αλλα blogs από τις διαφήμισης να βγάζουνε κάποια χρήματα…!!!! 🙂

Darth

@akis να ήταν μόνο διαφημίσεις (που και αυτές έχουν φτάσει 60% της σελίδας και μην σου πω παραπάνω που πλεον ουτε adblock τα κόβει τελείως καθώς σχεδόν όλο το περιεχόμενο της σελίδας είναι διαφήμιση και τα popups πάνε βροχή )…. είναι και συλλογή προσωπικών δεδομένον…….. σκοτώνονται ποιος θα ρουφήξει ποιο πολύ από των κόσμο και σε ποιον να τα πουλήσει

ChrisG

τρόποι υπάρχουν.firefox με adblock plus και άντε γεια.άσε που θα πρέπει με αυτή την κίνηση της google η Samsung να ανεβάσει το adblock fast στο samsung apps store και τελειωσε.δεν θέλω διαφημίσεις είναι πολύ ενοχλητικές μέχρι αηδίας και μόνο που δεν σερφάρω.δεδομένα,χρόνος αργοπορίας ανοίγματος ιστοσελίδας και ένα σωρό άλλα.ας σκεφτούνε κάτι άλλο…εγώ θα τις μπλοκάρω συνέχεια.

Ανακιν

Έλεος δεν υπάρχει άτομο που να μην μισεί της διαφήμισης αυτή η Google όλα σκτα πια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.