Allo: Το έξυπνο messaging app με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη [Google I/O 2016]

Η Google έχει κέφια και έρχεται με πληθώρα ανακοινώσεων στο Google I/O 2016, το συνέδριο για τους developers. Μαζι με την VR πλατφόρμα Daydream, το Google Home και το νέο Android N developer preview, έφερε και το Allo.

Ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να ταράξει τα νερά στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σήμερα. Το Allo, είναι ένα messaging app που ενσωματώνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή επικοινωνία.

Χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου για να βρει άλλους φίλους που έχουν το Allo. Έρεται να δώσει νέους τρόπους αποστολής μηνυμάτων και επιτρέπει την χρήση stickers, emoji, Ink, και Whisper Shout, με το οποίο μπορείς να μεγεθύνεις ένα μήνυμα.

Επιπλέον, μέσω του ενσωματωμένου Smart Reply, το Allo μαθαίνει πως απαντάς σε μηνύματα και εικόνες που στέλνουν οι φίλοι σου και προβλέπει πως θα απαντούσες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Είναι ικανό να αναλύει τις εικόνες που λαμβάνεις έτσι ώστε να προτείνει τις πιθανές απαντήσεις που θα έστελνες. Για παράδειγμα αν λάβεις μια εικόνα από το αγαπημένο σου φαγητό, η απάντηση θα έδειχνε πόσο πολύ σου αρέσει.

Το Allo θα φέρει το Google Now απευθείας μέσα στις συνομιλίες. Θα έχεις πρόσβαση σε Google searches μέσα στις συζητήσεις για να δείξεις κάτι σε έναν φίλο, να δεις αποτελέσματα αγώνων ή να αναζητήσεις ένα εστιατόριο. Περιλαμβάνει επίσης μια προσωπική βοηθό, μπορείς να συζητήσεις με ένα AI-powered bot, που θα σε βοηθήσει να βρεις διάφορες πληροφορίες π.χ. για την πτήση σου κλπ.

Τέλος, λόγω της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης, η Google θέλει να προστατέψει την ιδιωτικότητα των χρηστών και δίνει τη δυνατότητα για incognito mode με end-to-end κρυπτογράφηση και διακριτικά notifications.

Το Allo θα γίνε διαθέσιμο σε Android και iOS το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλα τα νέα από το Google I/O 2016

google allo, Allo: Το έξυπνο messaging app με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη [Google I/O 2016]

google allo, Allo: Το έξυπνο messaging app με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη [Google I/O 2016]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Great news . Η Google τρέχει και δεν κόβει ταχύτητα πουθενά.

Konstantinos

Θα φτάσουμε σε ένα σημείο που ο Βλαχάκης θα πίνει μοχίτο στην Κρήτη, το techblog θα γράφεται μόνο του κι εγώ θα αφήνω το κινητό μου να σχολιάζει πόσο excited είμαι που η τεχνολογία ξέρει τι θέλω πριν το σκεφτώ και πριν το γράψω… με βάση το πόσο λατρεύω το techblog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.