Google Android: Θα παραμείνει δωρεάν μετά το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

google android δωρεάν πρόστιμο ευρωπαϊκή επιτροπή, Google Android: Θα παραμείνει δωρεάν μετά το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Μετά το πρόστιμο των 4.3 δισ. ευρώ στη Google για θέματα ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο CEO της Google, Sundar Pichai, τόνισε πως ενδεχομένως να αλλάξουν οι ισορροπίες στο Android, υπονοώντας πως το Android μπορεί να μην είναι πλέον δωρεάν.

Ο CEO της Google σε σημείωσή του αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι κατασκευαστές smartphone πρέπει να έχουν προ-εγκατεστημένο το Chrome και Google Search και να λειτουργούν σαν προεπιλεγμένες εφαρμογές, έτσι ώστε να τους δοθεί άδεια χρήσης του Google Play Store. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως αν οι κατασκευαστές δεν συμπεριλάβουν τις εφαρμογές της Google, θα διαταραχθεί η ισορροπία του οικοσυστήματος του Android.

Αυτό σημαίνει πως το Android παρέχεται δωρεάν στους κατασκευαστές smartphone επειδή οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούνται σαν οι προεπιλεγμένες για τη χρήση που προορίζονται, και με την επιβολή του προστίμου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να αλλάξει η ισορροπία στην οποία βασίζεται το Android. Συνεπώς, δεν αποκλείεται η Google να αρχίζει να ζητά χρήματα από τους κατασκευαστές smartphone για να τους χορηγηθεί η άδεια χρήσης του Android και να σταματήσει να επιβάλλει τη χρήση των συγκεκριμένων εφαρμογών σαν προεπιλογή, έτσι ώστε να τους δοθεί άδεια χρήσης του Google Play Store.

Ακόμα είναι νωρίς για να δούμε πως θα αντιδράσει η Google στο θέμα που προέκυψε με τον ανταγωνισμό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το Android να κινδυνεύει να χάσει το χαρακτήρα του “ανοιχτού λογισμικού”. Αυτοί που δεν αναμένεται να επηρεαστούν είναι οι χρήστες των εφαρμογών αυτών μιας και θα συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν από τη στιγμή που εξυπηρετούν σωστά τις ανάγκες τους.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.