Google: Επιστρατεύει την ΑΙ για να προβλέψει καθυστερήσεις πτήσεων

Google AI καθυστερήσεις πτήσεων, Google: Επιστρατεύει την ΑΙ για να προβλέψει καθυστερήσεις πτήσεων

Την τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύει η Google για να προβλέπει τις πτήσεις που θα έχουν καθυστέρηση, μια λειτουργία που θα ενσωματωθεί στην υπηρεσία Google Flights.

Το σύστημα μηχανικής μάθησης της εταιρείας θα χρησιμοποιεί δεδομένα από το ιστορικό πτήσεων για να προβλέπει καθυστερήσεις και θα προειδοποιεί όταν υπάρχει 80% πιθανότητα η πρόβλεψή της να ισχύσει.

Επίσης, εκτός από την καθυστέρηση θα αναφέρει και πιθανούς λόγους καθυστέρησης της πτήσης. Για παράδειγμα, αν μια πτήση καθυστέρησε, πολύ πιθανό να επηρεάσει και μια άλλη.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία τονίζει ότι όπως και να έχει, οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην ώρα τους στο αεροδρόμιο, απλά με αυτόν τον τρόπο δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Επιπλέον, εκτός από την πιθανή καθυστέρηση της πτήσης, το Google Flights θα δείχνει στους χρήστες τι δεν περιλαμβάνεται στο βασικό εισιτήριο των αεροπορικών εταιρειών, ξεκινώντας από τις Delta, American Airlines και United Airlines. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες δεν περιλαμβάνουν στο βασικό εισιτήριό τους την μεταφορά αποσκευής κι ο επιβάτης βρίσκεται προ εκπλήξεως όταν βλέπει ότι πρέπει να χρεωθεί επιπλέον, ή όταν στη διάρκεια του ταξιδιού αντιλαμβάνεται ότι εν τέλει θα πρέπει να πληρώσει για το γεύμα του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.