Google: Πειραματίζεται με Hands Free πληρωμές μέσω smartphone

H Google ξεκίνησε να πειραματίζεται με μια νέα υπηρεσία πληρωμών, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από το Android Pay. Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες πληρώσουν έχοντας το κινητό στην τσάντα ή την τσέπη τους.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Hands Free, και απευθύνεται κυρίως σε γονείς που πάνε για ψώνια με τα παιδιά τους, αλλά και σε αυτούς που απλά βαριούνται να βγάλουν το κινητό από την τσέπη.

Για να λειτουργήσει η νέα Hands Free υπηρεσία, πρέπει να είναι ενεργοποιημένο Bluetooth και Wi-Fi, χαρακτηριστικά που όλοι έχουμε στις συσκευές μας, άλλοι ενεργοποιημένα άλλοι όχι. Το Bluetooth σε συνδυασμό με τις πληροφορίες τοποθεσίας που παίρνει από το Wi-Fi, ετοιμάζει το κινητό για τις πληρωμές επικοινωνώντας με τα beacons που είναι εγκατεστημένα στα τερματικά των καταστημάτων.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πελάτης είναι να πει στον ταμία ότι θέλει να κάνει την πληρωμή μέσω της Google. Ο ταμίας επιβεβαιώνει την εικόνα και τα αρχικά του πελάτη, στη συνέχεια γίνεται η πληρωμή. Τέλος έρχεται στο κινητό σου μια ειδοποίηση, που επιβεβαιώνει την πληρωμή που μόλις έκανες.

Προς το παρόν το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην στα καταστήματα McDonald’s και Papa John’s στην Καλιφόρνια.

Δείτε το video:

, Google: Πειραματίζεται με Hands Free πληρωμές μέσω smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George Kalogeris

πολύ ωραίο.
Φαντάζομαι στην Ελλάδα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση εκτός και βγει και μαύρη εκδοχή

Konstantinos

Μάλιστα… κάνω εικόνα για τους πελάτες των macdonalds και papa johns που δε θέλουν να βγάλουν το κινητό από την τσάντα τους.

Δεν είμαι κατά αλλά από το να καταναλώνουν πόρους σε χαζο-εναλλακτικές πληρωμές ας φτιάξουν ένα πρακτικό τσιπάκι να τα κάνει όλα να τελειώνουμε. Αυτό το βγάζω από τη μύγα ξύγκι πρέπει να τελειώνει. Δεν είναι feature δεν είναι καινοτομία είναι ο ίδιος εξοπλισμός και με το χειρότερο τρόπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.