Το Google Lens κάνει την κάμερα του smartphone σας εξυπνότερη

Google Lens, Το Google Lens κάνει την κάμερα του smartphone σας εξυπνότερη

Μια νέα λειτουργία που θα προστεθεί σταδιακά στις φωτογραφικές μηχανές του Android παρουσιάστηκε στο I/O developer conference της Google. Πρόκειται για το Google Lens, το οποίο κάνοντας χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, έρχεται να μετατρέψει τις κάμερες των κινητών σε πιο ενεργές και έξυπνες.

Το Google Lens, το οποίο παρουσίασε ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai συνδυάζει την  υπολογιστική όραση με την AI και κάνει εξυπνότερη την κάμερα του smartphone. Έτσι, η κάμερα δεν θα απεικονίζει απλά αυτό που βλέπει, αλλά θα καταλαβαίνει τι βλέπει και θα βοηθά τον χρήστη.

Για παράδειγμα, αν έχετε στρέψει την κάμερα και είστε έτοιμοι να φωτογραφίσετε ένα λουλούδι μπορεί να σας λέει ποιο λουλούδι είναι. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι αν θέλετε να φωτογραφίσετε τον κωδικό του ρούτερ. Τότε, η κάμερα μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και να σας ρωτήσει αν θέλετε να συνδεθείτε στο Wi-Fi.

Google Lens, Το Google Lens κάνει την κάμερα του smartphone σας εξυπνότερη

Ένα τρίτο παράδειγμα αποτελούσε μια φωτογραφία μιας επιχείρησης. Τότε το Google Lens μπορεί να σας ενημερώσει ποια είναι η επιχείρηση που βλέπετε στην εικόνα και να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για παράδειγμα σε ένα εστιατόριο, όπου θα μπορούσατε να δείτε και τις αξιολογήσεις και τη βαθμολογία που έχει λάβει.

Google Lens, Το Google Lens κάνει την κάμερα του smartphone σας εξυπνότερη

Στη συνέχεια, η εταιρεία έδειξε πως το Google Lens θα μπορούσε να ενσωματωθεί στον Google Assistant. Μέσω μιας νέας επιλογής στον Assistant, οι χρήστες θα μπορούν να εισάγουν μια φωτογραφία στη συζήτησή τους με τον βοηθό, ο οποίος θα μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα που περιέχονται.

Έτσι, για παράδειγμα, αν δείτε μια αφίσα για ένα συγκρότημα, το Google Assistant μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για τη συναυλία και τα εισιτήρια κι εσείς μπορείτε να του ζητήσετε να το προσθέσει στο ημερολόγιό σας. Μια άλλη ιδέα που μπορεί να βοηθήσει είναι με τις μεταφράσεις. Αν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Κίνα, και δείτε ένα σήμα, μπορείτε να ρωτήσετε τον Google Assistant μέσω της φωτογραφίας, περί τίνος πρόκειται και να λάβετε μια μετάφραση.

Google Lens, Το Google Lens κάνει την κάμερα του smartphone σας εξυπνότερη

Επιπλέον, μέσω βελτιωμένων αλγορίθμων, οι φωτογραφίες θα μπορούν να βελτιώνονται. Αν για παράδειγμα οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι καλές, το Google Lens θα μπορεί να τις βελτιώνει. Επιπλέον, θα μπορεί και να αφαιρεί αντικείμενα, τα οποία παρεμβαίνουν στη φωτογραφία. Όπως για παράδειγμα αν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία πίσω από έναν φράχτη, το Google Lens θα μπορούσε να αφαιρέσει τον φράχτη.

Η Google δεν ανακοίνωσε πότε το Google Lens θα είναι διαθέσιμο, μόνο ότι έρχεται σύντομα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.