Google Play Store: Πιο κάτω θα εμφανίζονται οι εφαρμογές που κρασάρουν

Google Play Store εφαρμογές κρασάρισμα, Google Play Store: Πιο κάτω θα εμφανίζονται οι εφαρμογές που κρασάρουν

Χαμηλότερα στο Play Store θα εμφανίζει η Google τις εφαρμογές που κρασάρουν, σε μια προσπάθειά της να προσφέρει ποιοτικότερες εφαρμογές.

Σύμφωνα με την Google, πλέον οι αλγόριθμοι κατάταξής τους θα ενσωματώνουν ειδοποιήσεις για την ποιότητα μιας εφαρμογής.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ψάξει για μια εφαρμογή, είναι πιο πιθανό να μην δει στην κορυφή κάποια η οποία κρασάρει συχνά.

Όπως αναφέρει η Google, ο αλγόριθμος εξετάζει τα δεδομένα των επιδόσεων και τις βαθμολογίες των χρηστών και κατόπιν αποφασίζει την κατάταξή της. Θεωρητικά, αν μια εφαρμογή έχει συνεχείς αναφορές κακών επιδόσεων και δεν έχει θετική βαθμολογία από τους χρήστες, τότε δεν θα εμφανίζεται στην κορυφή της κατάταξης.

Ωστόσο, ουκ ολίγες φορές, πολλοί χρήστες παραπονιούνται για τις επιδόσεις δημοφιλών εφαρμογών που φαίνεται δύσκολο να χάσουν τη θέση τους από την κορυφή.

Όμως, λογικά θα λειτουργήσει για όχι τόσο δημοφιλείς εφαρμογές. Σε γενικότερο πλαίσιο η Google έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στο να προσφέρει εφαρμογές υψηλής ποιότητας στο Play Store.

Πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιούσε μηχανική μάθηση για να αναγνωρίσει εφαρμογές που η συμπεριφορά τους ξεφεύγει από την κανονική. Για παράδειγμα ζητάνε άδεια σε περισσότερα δεδομένα απ’ότι θα έπρεπε.

Επίσης, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται “Android Excellence” ώστε να προωθήσει εφαρμογές που θεωρεί ότι είναι ποιοτικές.

Εν ολίγοις, η Google προσπαθεί με έναν συνδυασμό AI και χρηστών να βελτιώσει ή να καταπολεμήσει τις εφαρμογές που ταλαιπωρούν τους χρήστες και είναι χαμηλής ποιότητας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Software Google Google Play Store

Google: Πληρώνει 700 εκατομμύρια δολάρια για αγωγή που αφορά το Play Store

Παράλληλα με τη δικαστική μάχη με την Epic Games, η Google είναι σε αντιπαράθεση με 36 πολιτείες των ΗΠΑ και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Software Google Google Play Store

Google Play Store: Νέα λειτουργία για απεγκατάσταση εφαρμογών εξ αποστάσεως

H Google ετοιμάζεται να εισαγάγει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στο χρήστη να απεγκαταστήσει εφαρμογές εξ αποστάσεως από το Play Store.

Software Google Google Play Store Play store

Android app καταγράφει τους χρήστες και στέλνει αρχεία ήχου σε server

Ενεργοποίησε εξ αποστάσεως το μικρόφωνο του τηλεφώνου και ηχογράφησε τον χρήστη, συνδέθηκε σε remote server και ανέβασε τα αρχεία ήχου.