Google: Δοκιμάζει διαφημίσεις με video στο Play Store

google δοκιμάζει διαφημίσεις video play store, Google: Δοκιμάζει διαφημίσεις με video στο Play Store

Έχουμε στα χέρια μας το Android smartphone που αγοράσαμε και βρισκόμαστε στο Google Play Store ψάχνοντας για τα αγαπημένα μας apps. Εμφανίζεται από το πουθενά ένα παράθυρο στο οποίο “παίζει” video διαφήμιση μιας εφαρμογής. Κάπως έτσι μπορεί να γίνει η κατάσταση σύμφωνα με τη Google.

Δεν ακούγεται και πολύ καλή ιδέα η παραπάνω περιγραφή αλλά φαίνεται πως η Google, επίσημα πλέον, ξεκίνησε δοκιμές για διαφημίσεις με video που θα εμφανίζεται μέσα στο Play Store. Ακόμα και αν δεν είναι autoplay τα διαφημιστικά video, δεν παύουν να προκαλούν εκνευρισμό και σύγχιση και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν και το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί.

Στο “στρατόπεδο” της Apple, δεν υπάρχουν διαφημίσεις video μέσα στο App Store παρά το γεγονός πως όταν περιηγούμαστε, για παράδειγμα, στην ενότητα των Games, εμφανίζονται video με gameplay υλικό χωρίς να ακούγεται ο ήχος. Εστιάζοντας όμως στο θέμα της “προώθησης” και την προσοχή που ένα τέτοιο διαφημιστικό μπορεί να τραβήξει την προσοχή των χρηστών, στην πλειοψηφία τους το κατακρίνουν.

Επιπλέον, η Google πειραματίζεται με video διαφημίσεις στις οποίες ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτές μέσω παιχνιδιών. Δηλαδή να εμφανίζεται ένα διαφημιστικό video ενός video game και ο χρήστης να μπορεί απλά να παίξει για λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε να πεισθεί και να “κατεβάσει” την πλήρη έκδοση του διαφημιζόμενου video game ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να κερδίσει extra “ζωές” ή ακόμα και χρήματα τα οποία αφορούν το παιχνίδι και θα μπορεί να ταχρησιμοποιήσει μέσα σε αυτό.

Τα είδη της διαφήμισης και ο τρόπος που φτάνουν στον τελικό χρήστη διαφέρουν τόσο στην καινοτομία αλλά και την ενόχληση που ενδεχομένως προκαλεί και μένει να δούμε εαν αυτός ο πειραματισμός θα φέρει τέτοια αποτελέσματα που θα αποτρέψουν τη Google να ενσωματώσει τέτοιες διαφημίσεις μέσα στο Play Store.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

αισχος γενικοτερα αυτες οι pop-up διαφημισεις… να περιμενεις 5 δευτερολεπτα πχ καθε φορα ειναι απλα εξωφρενικο…

NtinosMD

πιο πολυ εκνευριζουν παρα ωθουν στην αποκτηση τους…

gvlialis

η ποιο ευκολη λυση για το προβλημα αυτο ειναι η βαθμολογηση λογικα εφοσον μιλαμε για το playstore θα διαφημιζει προιοντα εντος ταινιες/μουσικη/παιχνιδια/εφαρμογες , οποτε πολυ απλα τι κανουμε οτι μπορουμε να αφησουμε βαθμολογηση απλα πατας ενα αστερι και κραζεις με ενα γρηγορο σχολιο και την google αλλα και την εφαρμογη και αν γινει θεσμος απο τον κοσμο πολυ απλα θα αναγκαστουνε να το βγαλουνε καλος η κακος στα δυσκολα μετρα απαιτουντε και καποιες κινησεις απο μερια μας για να τα γλυτωσουμε.

Ioannis

ελεος με τις διαφημισεις μας εχουν πρηξει να ουμε οτι κ αν κανεις πεταγονται διαφημισεις απο το πουθενα

NikosAr

Να μου ζήσεις google με το * ανοιχτό λογισμικό και την ελεύθερη διαφήμιση …

NikosAr

@ gvlialis
Μάλλον δεν γνωρίζεις τον τρόπο…. το να κλικαρεις 1 ή 2 αστέρια δεν παίζει κάποιο ρόλο ιδιαίτερο … αφού μπαίνεις στον κόπο να ασχοληθείς… ούτως ή άλλος σε μηχανή απαντάς και αυτή με τη σειρά της σε βλέπει ως αριθμό που κλικαρε και αν συνέχεια είσαι αυτός που είδε την διαφήμιση

gvlialis

@NikosAr Δεν ξερω πολλα οντως απο μαρκετινγκ και το πως διαχειριζονται τα apps στο Playstore αλλα ειναι δυνατον εσυ η ο οποιοσδήποτε να εχεις ενα app και να βλεπεις τα αστερια απο 4-5 να πανε 2-2.5 και να λες νταξει θα το αφησουμε ως εχει? εγω αν δω app με τετοια βαθμολογηση παντως δυσκολα θα κατσω ακομη και τα σχολια να δω ποσο μαλλων να το κατεβασω πλεον λιγο πολυ εχουμε χορτασει ομορφα γραφικα και καλη διαφημιση αλλα οπως λεει και μια παρομοια το κλουβι χρυσο αλλα το πουλι μπουφος.

NikosAr

@gvlialis
Για την διαφήμιση στο playstore που λέει στο άρθρο ότι θα βάλει η google σου απάντησα, όχι για την βαθμολογία των apps που καλά κάνεις εκεί και ασχολείσαι ..:)

gvlialis

ναι σε αυτο αναφερομαι κυρίως εαν η google μου δινει την δυνατοτητα να διαφημισω το app μου εαν μπορω θα το κανω αναφερομαι για τις εταιριες αλλα εαν εξαιτιας αυτης της διαφημισης μου καταστρεψουν το app στα αρνητικα reviews τοτε θα αναγκαστουνε να μην βαζουνε οποτε θα καταργηθει καποια στιγμη οποτε καλο ειναι απο νωρις για να αποφευγουμε οτι δεν μας αρεσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.